Кој е вашиот господ?

†he Exorcis†

Rock n' Roll
Член од
25 септември 2009
Мислења
122
Поени од реакции
3
Според мене темава не треба да биде кој е вашиот Господ....Туку кој е ВИСТИНСКИОТ ГОСПОД(и дали постои) кој сите верници треба да одлучат...ова го имам пишивано веќе на др. тема но ќе кажам пак...
Како прво за христијаните (Исус) за муслиманите (Алах) за евреите (Јахве) за будистите (Буда , Рама не се разбирам ного од будизам али сваќате што ми е зборот) Зошто мислат дека БАШ нивниот БОГ е ВИСТИНСКИ кога сите религии учат дека БОГ е ЕДЕН И ЕДИНСТВЕН...а во светот има 1000000 религии....WTF NOW...?!?!?! CONFUSED?!?!

пр.за разлика иако сите ги знаме разликите но еве...на муслиманите е строго забрането јадење свинско месо, пиење алкохол, итн....а на христијаните не е забрането..е сега ако велите дека БОГ е ЕДЕН како може да има вакви разлики вака излегува дека има 2 БОГА...Односно сега ако некогаш се предомислам да бидам верник (а тоа тешко) кого да одберам....и што е најбитно како ќе знам дека баш тој е ВИСТИНСКИОТ, да се потпирам на некои бајки од БИБЛИЈАТА и КУРАНОТ...

А за темава....до сите верници исто...пак го пишав некаде...
Вас вашата религија ви е НАМЕТНАТА од страна на ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ. Што значи дека вие и јас и сите ние УШТЕ пред да се родиме се знае на која религија ќе припаѓаме...па нели сме слободни луѓе и демократија...истово важи и за религијата...но тоа останало така од времето за да не ИСЧЕЗНАТ овие религии...

Член од
17 март 2007
Мислења
801
Поени од реакции
508
Што знам јас не верувам т.е сум атеист и мислам дека за секој е индивидуално дали е еден бог дали се повише богови ..

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
за мене само еден Исус Христос :smir:

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.913
Поени од реакции
1.567
Сите што ме сакаат и поштуваат и сите што ги сакам и поштувам и сум спремен да напраам се. Тие се мојот Господ.

T

the Carpenter

Гостин
Брама.
Учителот е Вишну, учителот е Махешвара.
На почитуваниот Господар му се поклонувам.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
За да решиш некој проблем треба поголемо ниво на свест од таа со која бил поставен истиот.
А за да дознаеш кој е Бог треба барем исто ниво на свест со неговото.
Можеш да гледаш фрагменти ама целото да го видиш неможеш.
Убавината у холограмот е што у најмалиот дел се состои целото.

Член од
29 август 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
Аллах - единствениот Бог пред кој сите пратеници (исус, мојсеј, мухамед, давид .....) паѓале на колена и со челата во земја

H

HITCH

Гостин
На темава имам само да кажам дека Господ се пишува со голема буква, исто како Бог :toe:

--- надополнето ---

Аллах - единствениот Бог пред кој сите пратеници (исус, мојсеј, мухамед, давид .....) паѓале на колена и со челата во земја
Имиња се пишуваат со голема буква :toe:

Член од
29 август 2010
Мислења
13
Поени од реакции
2
На темава имам само да кажам дека Господ се пишува со голема буква, исто како Бог :toe:

--- надополнето ---

Имиња се пишуваат со голема буква :toe:
Да, но во овој случај НЕ! Бидејќи ќе бидат во рамноправна положба со тоа првото име, а тоа не смее во никој случај да биде!!!

F

Frankie Yale

Гостин
Мојот бог е Барни Стинсон.... I refuse to accept the notion that there is an entity out there that is in any way more awesome than Barney Stinson. ахахаха!

Kajgana Shop

На врв Bottom