spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 986
Има ли поголем плус од Светлината БОЖЈА отелотворена во Исус?на темава по 5-ти пат го читам ова знаете нешто друго плус???
Има ли поголем плус од Светлината БОЖЈА отелотворена во Исус?на темава по 5-ти пат го читам ова знаете нешто друго плус???
Очи имаме ама не гледаме, пријателе!?ја нема таа светлина каде е...а + еве ти може и поголем +
Презимето за позитивна идентификација ми е потребно мене, тебе и на останатите неколку милијарди луѓе.А како се презива?
Пошто за позитивна идентификација е потрбно и презиме. Пример има многу особи шо се викаат Стојан али некој е Тодоровски некој Светиевски некој Хаџипоповски, или Муса па мож да биде Сермаџај или Таири и слично.
Не верувам дека ќе се разбудат, поготово НЕ на политеистички финти.!
Сите (Иншалах) ќе се разбудат и ќе постанат Светли Чеда Божји кои ќе ја следат Совршената Вера на СВЕТЛИНАТА БОЖЈА, Која била од секогаш, è, и ќе биде секогаш ПРВОРОДЕНОТО ЧЕДО БОЖЈЕ!
АМИН
Го направивте нашиот татко робовладетел.Hehe. Dobro brate, ako ti se smetas za cedo Bozje, jas se smetam sebesi za rob Bozji. Mene ne mi prilega da bidam ramen na Boga, bidejki Toj sve sto sozdal, sozdal za Negova slava. On go sozdade ovoj svet za nas i vo negovite knigi ni pokaza sto e dobro a sto e loso.
Jas sum MUSLIMAN = Pokoren na Boga
Praveden e Bozjiot sud, sve se pise, i najmal grev i najmala dobrina. Toj e najmilostliv, no za tie sto preteraa e strog, bidejki samo na Nego mu prilega absolutnata pravdina, kaj nego nema korupcia.
Mene verata mi ja pretstavi Semokniot, so pomos na negovite angeli koi posreduvaa so site slavni proroci, naucejki im gi Bozjite zborovi i zapovedi. No 5-te proroci, Muhamed, Isus, Avraam, Mojsej i Noa, se so najgolema slava kaj Boga, od koi Avraam Ibrahim se smeta za tatko na prorocite.
Сета темнина, сите лаги, сите финти на политеистите, на тритеиститет, на монотеистите, паѓале, паѓаат и ќе паѓаат во присаство на БОЖЈАТА Творечка Светлина, Која е нестворена а преку Која БОГ сё створил! БОЖЈАТА Вечна Светлина Која произлегува од БОГА како што семето произлегува од Таткото и бебето од Мајката!Не верувам дека ќе се разбудат, поготово НЕ на политеистички финти.![]()
Онаа Мудрост БОЖЈА, Онаа Вечна Светлина, Која БОГ - наместо земја, машко семе или било каква поинаква творба - ја отелотвори во Исус, е Вистинското пред сите векови родено (Првородено) Чедо БОЖЈЕ!Ај сега подвлечи ми откаде го ископа Исуса како првородено чедо Божје?
Ќе те молам со Библиски цитат.:uvo:
Има многу богови. Сите тие си имаат свои верници кои му се молат. Ако не знаеш точно како ти се презива богот нема ни молитвите да ти ги услиши или може да се случи твоуте молитви да одат кај погрешен бог и да не бидат услишени.Презимето за позитивна идентификација ми е потребно мене, тебе и на останатите неколку милијарди луѓе.Далеку е Бог од тоа и не Му е потребна легитимација за идентификација.
![]()
"Јас сум Алфа и Омега, прв и последен."Ај сега подвлечи ми откаде го ископа Исуса како првородено чедо Божје? Ќе те молам со Библиски цитат.:uvo:
mi se svigjase ova bate eveti greenberry =]Го направивте нашиот татко робовладетел.
Каква слава какво добро какво лошо.
Не создал за да бидеме свесни дека постоиме.
Абре луѓе кога ќе се разбудите од тој ваш кошмар дека сте робови или што и да е од нижа класа?Кога ќе станете свесни дека вие сте Бог себеси и на сите други?Исус,Мухамед,Мојсеј,Аврам или кој друго се само разбудени.Тие се исти како вас,не треба да се угледате на нив само да поднаучите малце од нив и да тргнете по свој пат.
Запрете да живеете во стравот и неукоста,како рекол Исус:
Бидете храбри,не се плашете и само верувајте,вашата верба да биде голема колку самиот татко.
Druze, ova e tocno, ali vo praksa ja nemate. Ne znam kolku svetci si imate, i sekoj ve stiti od nesto, a Boga, kade e Boga. Zosto ne mu se obrakate direktno na Nego, bidejki samo toj moze da ve slusa i samo Toj moze da ni pomogne za se, znae sto imate vo vaseto srce i vasiot um. Ako se molis, moli mu se direktno na Nego, ostaj ti svetci. Ako bile oni pravedni luge, pobozni, toa bilo za nivno dobro, toa im e za sebe, a ti treba samo da gledas primer vo niv, ako bile pravedni. A ne da mu se kleknes ko da e Bog tvoj."Јас сум Алфа и Омега, прв и последен."
А бе дете ти не го конташ филмот со светците...Светците биле нормални луѓе ништо посебно...Само биле фини и ако пример се како ти треба да се понашаш у основа се само пучни приказни ништо повеќе од тоа. Не се некој мини богови лево десно. Али то не е битноDruze, ova e tocno, ali vo praksa ja nemate. Ne znam kolku svetci si imate, i sekoj ve stiti od nesto, a Boga, kade e Boga. Zosto ne mu se obrakate direktno na Nego, bidejki samo toj moze da ve slusa i samo Toj moze da ni pomogne za se, znae sto imate vo vaseto srce i vasiot um. Ako se molis, moli mu se direktno na Nego, ostaj ti svetci. Ako bile oni pravedni luge, pobozni, toa bilo za nivno dobro, toa im e za sebe, a ti treba samo da gledas primer vo niv, ako bile pravedni. A ne da mu se kleknes ko da e Bog tvoj.
Vo Biblija istotaka e zabraneto da se jade svinskoto:
"And the pig, though it has a split hoof completely divided, does not chew the cud; it is unclean for you. You must not eat their meat or touch their carcasses; they are unclean for you. (From the NIV Bible, Leviticus 11:7-8)
A vo praksa, najomileno meso na hristijanite e svinskoto.
Znaci Bog ti veli, NE JADI SVINSKO, BIDEJKI E NECISTO ZA TEBE. Pa i medicinski e dokazano deka svinskoto meso e polno so razni toksini, bidejki digestivniot sistem na svinjata e mnogu primitiven, taka da mnogu malku se vari hranata vo nivniot zeludnik, i site tie toksini se talozat vo nejzinito meso vo razno razni substancii, masti, proteini i sto znam jas. Tie go jadat sopstveniot izmet, jadat pcovisani svinji, jadat kal.....
Каков мајтап бе Спиросе, ти за Исус рече дека бил првородениот син Божји, јас ти побарав цитат за тоа, а ти фати кривина и налегна во празна реторика.Побратиме омер ел фарук, ми правиш можеби финти или сакаш ли со Совршената Вистина да играш мајтап!?![]()
Веруваш и мислиш ли дека Совршената Вистина, Која е безкрајно поголема од секое свето писмо, па дури поголема и од најсветото - кое прекрасно сведочи за неа - има потреба од цитати за да биде потврдена?
Кој е Тој Првиот и Последниот( Алфа и Омега), Исус или Бог?"Јас сум Алфа и Омега, прв и последен."
Ова е дефинтивно најголемата лага и глупост која што сум ја прочитал на форумот.ТЕШКА ЛАГА ДЕКА СВИНСКОТО Е ЛОШО ЗА ЗДРАВЈЕТО (се разбира во умерени количини :winkУште една лага Дигиестивниот ситем на свињата не е прост туку напротив најсличен е со човечкиот од сите домашни животни.Бидејќи и човекот и свињата има најсличен тип на исхрана !!! Нема везе што јадат тие месото и е ОК и нема ниедна медицинска причина за да не се јаде свинско месо. Инаку чисто информативно човек може да живее на свинска исхрана а неможе на храна за крава , овца или живина.
Не е отровно дефинитивноништо не е поразлично од другото месо ДУРИ има и помалку Холестерол од Јагнешкото и е поздраво во однос на Јагнешкото кога се во прашање кардиоваскуларни болести.
И БЕЗ ЛАГИ И МЕДИЦИНСКИ ДЕЗИНФОРМАЦИИ МОРАМ ДА ТЕ СПРЕЧАМ ВО ТОА.
Религија е едно Медицина е друго и не ги меша и шири невистини.:nenene:
Едно е да не јадеш свинско од религиозни причини тоа е ОКОва е дефинтивно најголемата лага и глупост која што сум ја прочитал на форумот.Тешко на таа медицина и медицинари кои се со вакви ставови.