Прванов и Борисов-две политики кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MKEUpatriot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Според устава и законите на БГ председатела има можност да ги награди ако владата предложи.Председатела може да ги награди со орден,пари, или државенство,а може и со сите 3.Това ке реши председатела.
Ке поживееме,ке видиме.
Секој што го направил тоа од хуманост има право и да ги одбие медалите, парите или државјанството...
Не е се во наградата, има нешто и во доброто дело...

Секој што го направил тоа од хуманост има право и да ги одбие медалите, парите или државјанството...
Не е се во наградата, има нешто и во доброто дело...
Државата нема какво друго да може да направи за нив.Хората сами ке преценат дали ке ги приемат.

Државата нема какво друго да може да направи за нив.Хората сами ке преценат дали ке ги приемат.

Државата може и само јавно преку медиумите да им искаже благодарност.....

доволно ќе биде...

Кај нас Бугарски пасоши земаат само криминалците, ви ги испраќаме поклон бидејќи кај вас нема криминалци веќе, сите заминаа на печалба по Германија, Франција, Шпанија...

Со 200000 криминалци, халал да ви е :uvo:

Vidi sega prijatelju... mora da mi poveruvas deka navistina mi e neprijatno da zastituvam bugarskiot drzaven vrv... ama mora nekoi raboti da se kazat na glas. Bugarija da ne priznaese Makedonija (prva vo svetot), i toa pod imeto REPUBLIKA MAKEDONIJA, sega da ne slavevte 8 septemvri. Kjeshe da bide eden obichen datum vo kalendarot na srpskite gragjani od Kumanovo, bugarskite od Stip i grckite od Bitola. Ne znam dali ste svesni na toa. Toa za prvo.
Bugarija da ne zagrobi svoite interesi vo belomorieto i da otvori koridor na Makedonija da ima leb da jade (struja nemavte za nekoe vreme ama toa vi dadovme), otdavna da ste No-name-balkan republic.
Bugarija da ne vi dade oruzie da pukate so nesto, zosto bevte goli kako zoli sega Stip da vi bese glaven grad.
Za da napravite bilanz na toa - nie sme , neli, tatari, se mesate vo vnatresnata ni politika, izdavate knigi (finansirani od vladata) za antropologija, neli, bugarite - aziati, nie ikoni na Hitler i taka natamu.
Makedonskiot drzaven vrv i Makedonija kako drzava imase neverojatniot sans da koristi edna cela drzava samo i vo nezin interes! Za celo vreme... vo Bugarija ima eden prostacki vic na toa - koj ebal, ebal, dada vekje se omazi (ne e kurva). narodot kaj nas navistina se razbudi od "makedonskiot" son (neli, za brakjata makedonci, ne za drugo) i saka od svojata vlada Makedonija kako drzava za nas da bide kako sekoja druga.
Sto j precese na vasata vlada edna zena, edna majka? Na toa li se najdoja erbap?
Ne, kraj veke. Igrame na vasata igra.
Нема црно-бело.Да, точно имало моменти кога сте имале коректни односи и взаемни помагања.Факт.Инаку околу неучествувањето на Бугарија во плановите за поделба на Македонија по 1991,има два момента.Прво во бугарската национална доктрина Македонија е замислена целокупно во составот на Бугарија или ако не може тоа барем Македонија како независна држава на БУГАРСКИОТ НАРОД НА БАЛКАНОТ.Еве јас лично ви се заблагодарувам што не го подржавѕе Милошевик и Мицотакис во плановите но да бидеме коректни и да кажеме дека Бугарија тука појде од своитее интереси.Зошто не се каже дека Бугарија го затвори воздушниот простор за македонските хеликоптери кои ги купувавме од Украина? Дајте нештата од двете страни да ги гледаме.Кажи кои с тие книги кои се антибугарски а ги финансирала македонска влада.Нашата репродукција не може да се мери вашата.Само Македонскиот научен институт колку книги антимакедонски издава.И сите овие игри за бг пасоши се во насока Македонија како втора бугарска држава на Балканот.Се создаваат Спаски Каровци Канзуровци кои ни си ги знаеме како луге со слаби имиџи а за добри пари стануваат репресирани бугари.Кај нас живеат бугари како рамноправни грагани јас познавам и се верни на државата но не и тв звезди кои ги плака Каракачанов.Мојот став е дека мегу нас немало премногу добри или премногу лоши односи,двата народа си комуницираат македонци одат на Црно Море бугари во Охрид.Кустендил порано масовно беше посетуван од македонци за шопинг.Какви се сега тие приказни од Бојко доста беше сега ке ги казнуваме не ми е јасно.Може ли вака во Македонија веке да не нарекуваат татари а вие да ги запалите сите книги каде пишува дека македонци не постојат коминтерновска творба можно ли е тоа? Сега кога сме пред прагот на ЕУ и кога треба да станеме сојуници вие сега ке ни се одмаздувате.Извини јас мислам дека вашата јавност и медиуми предолго ве држеше на антимакедоноство и не претсавуваше како зверови затоа јас не му замерам на обичниот бугарин.И дајте како повеке да соработуваме а не да се одмаздуваме

Бугарските пасоши се земаат највеке од економски причини.Проста логика Македонија е сиромашна народот бара излез за да работи надвор.Колу од тие што имаат бг пасош се во странство? Ајде да видиме после укинувањето на визите колку ке има барања за бг пасоши.Слабата економска состојба се искористува.Тоа и малите деца го знаат.

Поголема брука да земеш медал од човек што не те признава како човек нема.

Поентата е следна.Дали може различните историски гледишта да се остават настрана и да се градат добрососедски односи? За историјата си има историчари и нека ја расправаат.Реално е дека сега не може да се оќекува дека Бугарија ке се откаже она што нејзината историска наука го тврди 130 години дека Македонија претсавува дел од бугарската етничка земја култура и бит.Но и Македонија не може да се откаже од она што таа го смета за свое минато.И не може да и се пракаат шифрирани пораки од кажете се од своето минато и поимање бидејки од тоа како вие го сфакате нас не провоцирате.Мора да се почитува тугиот став тугото мислење да се има впредвид дека се живее на Балканот каде нештата се испреплети.А тоа највеке можат да го направат македонските и бугарските политичари.Лично јас сметам дека Божидар Димитров и Каракачанов ја држат тензијата Скопје-Софија сервираат невистини.Бојко тргнал по лоши совети ако мисли дека треба да ја скротува Македонија да ја модификува да мисли и чуствува како тој сака.Македонците ништо лошо не направиле на Бугарија и бугарскиот народ,и сакаме да бидеме третирани како секоја една друга пријателска земја на Бугарија.

Поентата е следна.Дали може различните историски гледишта да се остават настрана и да се градат добрососедски односи? За историјата си има историчари и нека ја расправаат.Реално е дека сега не може да се оќекува дека Бугарија ке се откаже она што нејзината историска наука го тврди 130 години дека Македонија претсавува дел од бугарската етничка земја култура и бит.Но и Македонија не може да се откаже од она што таа го смета за свое минато.И не може да и се пракаат шифрирани пораки од кажете се од своето минато и поимање бидејки од тоа како вие го сфакате нас не провоцирате.Мора да се почитува тугиот став тугото мислење да се има впредвид дека се живее на Балканот каде нештата се испреплети.А тоа највеке можат да го направат македонските и бугарските политичари.Лично јас сметам дека Божидар Димитров и Каракачанов ја држат тензијата Скопје-Софија сервираат невистини.Бојко тргнал по лоши совети ако мисли дека треба да ја скротува Македонија да ја модификува да мисли и чуствува како тој сака.Македонците ништо лошо не направиле на Бугарија и бугарскиот народ,и сакаме да бидеме третирани како секоја една друга пријателска земја на Бугарија.

Дури не проработи свеста и одавде и отаде,неможи.За начин,има начин,ама нема да биди прифатен ни од едните ни од другите,луѓето не се доволно просветлени.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom