Прванов и Борисов-две политики кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MKEUpatriot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Леле не ми ги спомнувај.Ети денеска јадници мавтаат со оставки од влада.Изгубени во време и простор.Тие имаа неколку адути беа деца наследници на СКМ ја имаа цела администрација под свое политички начитани,но не го креваа националниот дух додека Бојко игра н таа карта
Да не забегаме од темава ама овој Бојко мислам дека ќе ја има кариерата на Љубе братот.Еве ФМИ кажува за невиден рејтинг но на рејтинзите кои блеснале преку ноќ краток му е векот.И ние Љубе го вивнавме до небеси па со еден два потеза успеа да уништи се што имаше.А СДСМ повеќе не ти ги спомнувам.:pos2:

Да не забегаме од темава ама овој Бојко мислам дека ќе ја има кариерата на Љубе братот.Еве ФМИ кажува за невиден рејтинг но на рејтинзите кои блеснале преку ноќ краток му е векот.И ние Љубе го вивнавме до небеси па со еден два потеза успеа да уништи се што имаше.А СДСМ повеќе не ти ги спомнувам.:pos2:
Добро ние го коментираме Бојко од наши македонски позиции,и неговите потези кон нас.Разочарувачки се.Знаеш таму владее синтагмата еее ние дваесет години сме добри кон Македонија па ништо.Но јас навистина не гледам што и направивме толку лошо на нашата сосетка

Ние ќе ја испитаме одговорноста на бугарските фирми, но во случајов целото безобразие е на Македонците (?!?!?!??!), изјави Борисов кој утрово се вклучил во емисијата „Ова утро“ на бугарската телевизија БТВ.

„На денот на национална жалост секој од нас треба да се смири и да го остави ова на совест на тие кои го створија проблемот. Одговорноста за катастрофата треба да ја сносат Премиерот и министерствата за внатрешни и надворешни работи, како и министерството за здравство.
(!??!?!?!?!?)
Какви неправилности и да има во туристичките агенции, во мизеријата во која сакаат да прават бизнис, вината е целосно кај Македонците. Ќе се испита и вината на бугарските компании, но категоричен сум дека целото безобразие е кај Македонците, изјави Борисов за БТВ.

Ако не доцнеше авионот од Охрид кон Бугарија, тој можеше да си дојде и еден час порано, па во тој случај македонските власти не би биле виновни.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=113426

Сељак !

Мирисам ли тука застарен фашизам или ....
Овие говори ме потсетуваат на Хитлер,паметите ли,економија немаме,криви се Евреите,слично и ова,немаме саглам туристички агенции,криви се Македонците

Море види го ти Борисов, манијачиште едно:

hypnotic_bojko_borisov.jpg

Општо се познати историско-политичките спорови мегу Македонија и Бугарија.Грешка е на македонските политичари и бугарските што дозволија тие спорови да допрат до најниско ниво и да создадат некој тивок антагонизам мегу двата народа.Ретко мегу кои две држави нема спор од некја природа.Конкретно за темата.Во овие два дена видов различен приод на бг државници кон несреката во Охрид.Вечерта по несреката на аеродромот во Охрид репортер на БНТ бугарската национална телевизија земаше интервју од бг претседател Прванов.И како што знаеме новинарите колку се цинични го потпраша нешто за Спаска.На мое големо задоволство претседателот Прванов рече дека сега не е време за такви прашања.Сабајлево пак Борисов изрекол тешки квалификации за македонската влада прмиер министри дека тие се виновни за несреката а претходниот ја споема Спаска.Што значи сево ова? Дали е различен пристап кон нас? Дали Борисов како политичар има антипатии кон нас и зла воља? Зошто не го уважува сето она кое го правиме во врска за несректа? Дали крај цел е да се наштети на Македонија? Баш ме интересира мислењето на колегите форумџии
Koi toa bezgreshen deka moje da kaje sto e vistina..
Koga go prashali Isus po kolko pati treba da se prosti ,znae li nekoi e sto e otgovoril????
Sum se izmoril ot vzaimna omraza i nenavist. Horskata zloba nema granici!!
Mi e protivo sichko sto se pishe i komentira!!!
Vakva zloba nema nikade
Koi prav-prav,koi kriv -kriv
Bog nad nas i nie nad vsi4ko

Борисов не смееше да си дозволи тоа што го направи!!!

Од македоска страна беше сторено СЕ да помине во најдобар ред,се работи за НЕСРЕЌА, а не нешто планирано!!!

Најслабиот политичар на Бугарија во поновата историја.

Borisov vi ja kazuva vistinata vo ochi, iako ne vi se svigja, iako daleku ne e diplomatichen. 20 godini BG navistina vodeshe meka politika kon MK, MK go koristese ova maksimalno vo bugarska osteta.
Prosto sega e vreme rabotite da si gi kazuvame so vistinski sborovi.
Kako vie nam, taka nie vam.

Море види го ти Борисов, манијачиште едно:

hypnotic_bojko_borisov.jpg
A znaes li deka ova e negova slika so makedonski studentki vo Sofija? Ne se salam!

Borisov vi ja kazuva vistinata vo ochi, iako ne vi se svigja, iako daleku ne e diplomatichen. 20 godini BG navistina vodeshe meka politika kon MK, MK go koristese ova maksimalno vo bugarska osteta.
Prosto sega e vreme rabotite da si gi kazuvame so vistinski sborovi.
Kako vie nam, taka nie vam.

A znaes li deka ova e negova slika so makedonski studentki vo Sofija? Ne se salam!

Која вистина ја кажува?! Каква е таа мека политика која Бугарија ја води кон Македонија и Македонскиот народ?!

Абе ѓубриња сте биле и ѓубриња ќе останете. Ништо погоре само подоле може да одите, ќе дојде ден кога ќе треба да се извините за се, ама ја знаеш таа еврејската (или бугарска е, ако не сте ја превзеле) простуваме ама не забораваме!!!

Ние никогаш не сме воделе лоша политика кон Бугарија, само си браниме честа и македонштината, која вие ја оспорувате и поради неа односите одат во погрешна насока, ама таа наша политика не е причинителот на односите кои ги имаме со вас, вашите влади и историци се причинителите.

За болдот:
А ти од кај дека тие се Македонки?

А што малата Македонија и згреши на Бугарија во изминативе години? И надлетуваше со авиони над воздушниот простор ,и ја повредуваше границата и ставаше блокади.Треба конкретно да се дефинира.Македонија и Бугарија имаа коректни односи настрана несогласувањата по некои прашања

За да се разбре подобре треба да се рече,това дека Борисов во предизборната платформа имаше заложено,дека ке брани и ке се грижи за секи бугарски државjaнин и наjвеке за тези надвор.Затова и реагира така,намеси и случаja Спаска,заштото за бугарската влада и обштество това е хуманитарен случаj.
А беше и фрустриран от това,дека отставката на министара за транспорт во РМ се уште не е приета,а ке се чека след 8 септември.
Нештата са много тежки,заштото от самиот почеток на дипломатските односи между БГ и РМ е немало добра база и основа и никога сме немали много добри односи.

А што го боли Борисов кој дал оставка , кога ја дал и како ја дали и дали истата ќе биде прифатена после 8ми или воопшто нема да биде прифатена!!! Министерот си дал оставка чисто од култура, а ако нашата влада смета дека тој министер повеќе вреди на функцијата одколку надвор од неа тоа е нејзино право да одлучува.
Ебатте простата работа, бил навреден човекот што нашата влада не го разрешила нашиот министер кога бугаринот мислел дека тоа треба да се стори. :toe:

Koi toa bezgreshen deka moje da kaje sto e vistina..
Koga go prashali Isus po kolko pati treba da se prosti ,znae li nekoi e sto e otgovoril????
Sum se izmoril ot vzaimna omraza i nenavist. Horskata zloba nema granici!!
Mi e protivo sichko sto se pishe i komentira!!!
Vakva zloba nema nikade
Koi prav-prav,koi kriv -kriv
Bog nad nas i nie nad vsi4ko

Сета злоба започна со вашето доаѓање овде на форумот, со глупите изјави на Бојко Борисов итн...

Да ги оставиме луѓето да почиваат во мир а оној терористот Борисов ако сака да собира поени нека работи на економијата ваша а не да се занимава со соседите.

Македонците во целиот случај дадоа се што можеа, се спасија максимално луѓе освен оние што биле внатре во бродот и од паника не можеле да излезат!

Кога ќе дојдеш на форумот прво што треба да кажеш е Добар ден соседи, како сте а вие кога доаѓата веднаш серете дека Македонија не постои, а изгледа сте слепи и не знаете да отворите една карта и да видите дека таму не пишува како Македонија а не под друго име, јазикот си е наш а вие го имате украдено од нас и да не се повторувам она што секој ден го пишувам...

Чул си за политическа отговорност?

Која вистина ја кажува? Дајте типтоп лепила да му ја залепиме главата му диши на некое место најверојатно.
Каква е таа мека политика која бугарија ја води кон Македонија и Македонскиот народ? Абе ѓубриња сте биле и ѓубриња ќе останете. Ништо погоре само подоле може да одите, ќе дојде ден кога ќе треба да се извините за се, ама ја знаеш таа еврејската (или бугарска е, ако не сте ја превзеле) простуваме ама не забораваме!!!
Ние никогаш не сме воделе лоша политика кон бугарија, само си браниме честа и македонштината, која вие ја оспорувате и поради неа односите одат во погрешна насока, ама таа наша политика не е причинителот на односите кои ги имаме со вас, вашите влади и историци се причинителите.

За болдот:
А ти од кај дека тие се Македонки?

Ako za tebe losa politika znaci samo direkten napad nad zemjata, vo meggunarodnite odnosi toa ne e taka. Losa politika znaci i namesa vo vnatreshnite raboti, agresivna i navreduvacka propaganda, los odnos kon drzavjanite na sootvetnata drzava koi zivejat na ovaa teritorija, nedobrososedski potezi na meggunarodni forumi i taka nataka.
Site znaeme za sto stanuva sbor. Znaci, da se kriete zad nekakva maska za branene, toa si e cista demagogija. Na svoj red jas kje te zaprasam, od sto se branite? Sme ve napadnale, nasi avioni celo vreme letaat nad Skopje?
Zatoa na svoj red nie pocnuvame da igrame na vasata igra, posle 20 godini izchekuvanje. Pa da vidim koj kje bide po-srekjen nakrajot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom