не е со темава , ама убаво лого
deko82 ја примив пораката, биди малце стрплив :wink:
ФК Единство Скопје
(Наводно) формиран 1919 година, играа на стадионот во Чаир, последен пат пред 3-4 сезони, во градска лига.
ФК Лепенец Бардовци
Формиран 1964 година, играа во бараж за втора лига.
МФК Демир Хисар
има играно во втора лига во 1998/99. Некои ми рекоа дека најверојатно не е овој клуб тој што бил второлигаш туку ФК Демир Хисар, ама од следнава екипна фотографија се гледа дека клупските бои на тогашниот второлигаш се исти како боите на логово.
Точно, тоа не го спорам. Само велам дека клубот што играл во Втора Лига е МФК, а не ФК.МФК Демир Хисар и ФК Демир хисар се различни клубови , и двете играат во општинската лига Демир Хисар
Mnogu mi se dopadna logovo na Sopiste
Пробав да го прецртам амблемов, иако го имам само црно бел, со помош на општинскиот амблем од кој е фактички копија (фала Мујо!), и еве како излезе:
Да, ги имам. Само ќе почекате за тие, бидејќи ми се дел од ексклузивниот материјал што планирам да го објавам наскоро, здравје боже.
Можам само да ти кажам дека Победа е зелено-жолта, со петокрака и железничкиот симбол, а македонија е црвен со бело м во средина.
Засега толку
Поз
za san siti, da, toa e soncev grad sto trebase da se gradi.Mnogu mi se dopadna logovo na Sopiste
Ova Sun City e onoj Sonceviot Grad koj trebase da se izgradi?
Супер, вреди да се почека.
Тоа се двата клуба од кои подоцна со спојување е формиран ФК Вардар.
Прилично се важни.
Дали постојат официјални податоци кога се основани овие два спортски клуба?
И дали постојат официјални податоци кој е најстариот фудбалски клуб основан во Македонија.
Доколку имате некои интересни стории, анегдоти за одредени македонски клубови, нешто оригинално, тогаш имате загарантирано артикл во еден странски (Полски) дневен весник, кој подоцна ќе биде искористен како референца во други извори и интернет страни.
Сакам малце да ја промовираме македонската клупска историја.
Сопиште тие е после припор, а припор ти е после последна 24 во к.вода Иначе не знам зашто тимот се води како од сопиште пошто таму не ни има терен па така лани играа на Цементара а сега кај мене во Пржино
Најстар клуб во Македонија кој секогаш бил во натпреварувачка форма низ нашите лиги од формирање па до ден денес е ФК Љуботен формиран 1919. Овој клуб од формирање па до ден денес постои и никогаш не се фузирал со некого.
Незнам од кај е податоков, но Славија во никој случај не е од 1919. Најстариот познат скопски клуб со тоа име е ССК Славија, а дури и тој е формиран во 1929, и подоцна се фузира во Македонија.FK Slavija 1919 pa do den denes se natprevaruva ,...Pozdrav SUMARI.
Грешка си!!!! Значи Славија е формирана во 1919 и играла на игралиштето што било кај сегашно мвр. Ти што збориш за таа славија, милсам дека играла на некој терен во аеродромНезнам од кај е податоков, но Славија во никој случај не е од 1919. Најстариот познат скопски клуб со тоа име е ССК Славија, а дури и тој е формиран во 1929, и подоцна се фузира во Македонија.
Иако логото што го имаш за аватар јас го прецртав од дрес (мујо ми ја даде сликата), не се согласувам со годината на формирање што стои...