Логоа од Македонски фудбалски клубови

deko82

Македонец
Член од
7 септември 2009
Мислења
115
Поени од реакции
4
ФК Корзо е скратено име на прилепската населба Старо Корзо. Клубот е возобновен во летото 2007 година. За две години искачи две скалила. Беше првак во општинската Б-лига, лани во А-лигата, а низ квалификации влезе во третата лига - Југ.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
ФК Кочани

Незнам дали клубот го користи грбот од градот, зошто го имаат обавено на нивниот сајт

http://www.fkkocani.org.mk/
не сум сигурен дека го користат грбот на градот. алексгиж го има амблемот па нека каже дали го користат ова.

Член од
12 септември 2009
Мислења
71
Поени од реакции
5
Најдов нешто за Астибо ама е лоша сликата.
Да, тоа е логото на фабриката. Претпоставувам сликава ти е зумиран дел од следнава

:D ништо неможе да ми промакне :)

Има голема веројатност да амблемот на клубот го содржи и амблемов на фабриката... ама да е скроз ист како на фабриката (без зборовите „ФК“, „Штип“ или година на основање) многу би ме разочарало. Тоа е резултат на неинвентивност...

Во однос на амблемот на ФК Кочани, не е ист со амблемот на градот (не велам „грб“ на градот бидејќи ова е социјалистичка разгледница од амблем, кој никако не подложи на правилата на хералдиката за да биде наречен грб). Амблемот на ФК Кочани е следниот (знам дека е прост ама тој им е...)

deko82

Македонец
Член од
7 септември 2009
Мислења
115
Поени од реакции
4
фк македонско сонце велес
фк гемиџии велес
фк младост велец
фк пролетер прилеп
фк тризла
фк работник битола ..............

има ли некој логоа од овие градски клубови

Член од
12 септември 2009
Мислења
71
Поени од реакции
5

Пробав да го прецртам амблемов, иако го имам само црно бел, со помош на општинскиот амблем од кој е фактички копија (фала Мујо!), и еве како излезе:

deko82

Македонец
Член од
7 септември 2009
Мислења
115
Поени од реакции
4

Пробав да го прецртам амблемов, иако го имам само црно бел, со помош на општинскиот амблем од кој е фактички копија (фала Мујо!), и еве како излезе:

kaj e ova sopishte

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.002
Поени од реакции
74.227
Сопиште тие е после припор, а припор ти е после последна 24 во к.вода :):) Иначе не знам зашто тимот се води како од сопиште пошто таму не ни има терен па така лани играа на Цементара а сега кај мене во Пржино

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.548

ама да не е без ова доле Општина Сопиште што пишува?

Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.775
Поени од реакции
23
ама да не е без ова доле Општина Сопиште што пишува?
100% e taka. toj matniot sto e gore ja go slikav so mob od obicen list, dole pisuvase toa deka verojatno tie im se sponzori na klubot.

mujo напиша:
100% e taka. toj matniot sto e gore ja go slikav so mob od obicen list, dole pisuvase toa deka verojatno tie im se sponzori na klubot.
ustvari sega mi tekna zos moze da bide toa opstina sopiste dole.

mu doaga nesto kako FK San Siti od opstina sopiste, namesto san siti od selo sopiste, ili san siti siti od sopiste, oni si go dodale toa opstina.

Kajgana Shop

На врв Bottom