A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
LOL не сте се разбрале :D
Веќе помина бесплатниот период што го нудеше боомтв така да каналите се кодирани за тие што гледаа "нелегално" односно со сопствени ресивери претежно вградени во LCD телевизорите. Ова и се очекуваше да го направат боомтв така да платиси па гледај.
Nacionalnite televizii ne se kodirani...:wink:

Член од
12 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ај те молам кажи ми како тоа почнале да ги кодираат?! Случајно или намерно не сум приметил такво нешто. Аман бре луѓе до кога со вакви дезинформации. Не дека нешто ги бранам Boom TV (иако сум на нив), но сепак да се изнесуваат невистини е максимално невкусно.

Невкусно е да не се провери пред да се постира (ти со приемникот на BOOM TV и неможеш да го приметиш тоа), јас исто така не сум против BOOM TV, ама кај мене на мојот DVB-T приемник сител, телма и алсат не ги прикажува (до пред една недела се беше во ред), додека трите МТВ и канал 5 ги прикажува. Моето прашање беше дали само кај мене е така, или и некој друг го приметил тоа. Ако мислиш дека ширам невистини повели кај мене да ти покажам дека тоа што го напишав е вистина (истото важи и за Go2Bed).

Инаку ако не се лажам, Чемерикиќ изјави дека законска обврска е националните концесионери да ги пренесуваат некодирани, и дека тие 8 канали ќе останат некодирани (можеби + А1)

Се извинувам ако не сум во право

Поздрав

Член од
12 јуни 2008
Мислења
125
Поени од реакции
4
A1 и A2 на BoomTV!

Најгледаната телевизија во Македонија, А1, и сателитскиот канал А2 од денес се во основниот пакет на BoomTV, а може да ги гледате: програмата на А1 ќе биде на канал 1 на вашиот дигитален приемник, а А2 на канал 7. И двете телевизии имаат богат избор на разновидна програма за сите возрасти, детски емисии, хит серии, филмски премиери, квизови,спортски преноси, а во моментот на А1 се прикажува играната серија која го носи епитетот „полициски час“ - 1001 ноќ или во народот веќе позната како Шеќерeзад. Квизовите „Кој сака да биде милионер“ со Трендо, „Тркало на среќата“ со Дац и Натали, „Момент на вистината“ со Кочишки, се моќно оружје со кое А1 ги лепи гледачите во фотелјите. Вести, Студио 2, утринската програма Рано ден се дел од информативната програма, а филмските премиери, одличните шоу емисии и секако Ексклузив, отсега на BoomTV во дигитален сигнал, со супер слика и екстра тон.

Далечинскиот управувач во рака: МЕНИ/ТЕХНИЧКИ ПОДЕСУВАЊА/СКЕНИРАЊЕ НА КАНАЛИ/ОК, сними ги промените и на канал 1 ќе се појави А1, а на канал 7, А2.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
A1 и A2 на BoomTV!

Најгледаната телевизија во Македонија, А1, и сателитскиот канал А2 од денес се во основниот пакет на BoomTV, а може да ги гледате: програмата на А1 ќе биде на канал 1 на вашиот дигитален приемник, а А2 на канал 7. И двете телевизии имаат богат избор на разновидна програма за сите возрасти, детски емисии, хит серии, филмски премиери, квизови,спортски преноси, а во моментот на А1 се прикажува играната серија која го носи епитетот „полициски час“ - 1001 ноќ или во народот веќе позната како Шеќерeзад. Квизовите „Кој сака да биде милионер“ со Трендо, „Тркало на среќата“ со Дац и Натали, „Момент на вистината“ со Кочишки, се моќно оружје со кое А1 ги лепи гледачите во фотелјите. Вести, Студио 2, утринската програма Рано ден се дел од информативната програма, а филмските премиери, одличните шоу емисии и секако Ексклузив, отсега на BoomTV во дигитален сигнал, со супер слика и екстра тон.

Далечинскиот управувач во рака: МЕНИ/ТЕХНИЧКИ ПОДЕСУВАЊА/СКЕНИРАЊЕ НА КАНАЛИ/ОК, сними ги промените и на канал 1 ќе се појави А1, а на канал 7, А2.
Bravo za ovoj poteg na BOOM samo malku na A2 da rabotat zasto e mnogu temna slikata...:vozbud:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Дали може да се смени редоследот на каналите на ресиверот?
Прашувам за BoomTV оригиналниот :)

Освен да едитираш фајворитс друго не најдов за промена на редоследот.
Абе зошо никој не одговорил?

Се на се, boomtv е срање. Ограничувачки, се стреми кон монопол, гледа на кабелските телевизии да им конкурира, ама по принцип „ем шуто ем боде“.

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
Може ли некој да ми каже кои се 5те радио канали ?
Антена 5, Метрополис, Канал 77, Македонско радио, Македонско радио 2 канал.

Невкусно е да не се провери пред да се постира (ти со приемникот на BOOM TV и неможеш да го приметиш тоа), јас исто така не сум против BOOM TV, ама кај мене на мојот DVB-T приемник сител, телма и алсат не ги прикажува (до пред една недела се беше во ред), додека трите МТВ и канал 5 ги прикажува. Моето прашање беше дали само кај мене е така, или и некој друг го приметил тоа. Ако мислиш дека ширам невистини повели кај мене да ти покажам дека тоа што го напишав е вистина (истото важи и за Go2Bed).

Инаку ако не се лажам, Чемерикиќ изјави дека законска обврска е националните концесионери да ги пренесуваат некодирани, и дека тие 8 канали ќе останат некодирани (можеби + А1)

Се извинувам ако не сум во право

Поздрав
Види вака. Секој што има ресивер од Boom TV нема никако проблем со кодирани канали. За сите останати мислам дека важи она што кажа BATTERFLY BABY

Веќе помина бесплатниот период што го нудеше боом тв така да каналите се кодирани за тие што гледаа "нелегално" односно со сопствени ресивери претежно вградени во LCD телевизорите. Ова и се очекуваше да го направат боомтв така да платиси па гледај.
Абе зошо никој не одговорил?
Еве јас ќе одговорам:). Нема друг начин да се сменат каналите.

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Може да се смени редоследот на каналите. Си правиш твоја листа на канали, си ги редиш по твој редослед, си ја бираш твојата листа на канали.. и тоа е тоа. Јас така си ги имам наместено. Нема да шпартам од 1-ва на 16-та за да гледам Сител..
Поздрав!

Член од
4 март 2010
Мислења
2
Поени од реакции
0
Стварно максимално безобразни испаднаа ОНЕ.

Уште на почеток меѓу првите земав пакет од БУМ, затоа што знам што значи дигитална телевизија. Заради нив откажав и кабловска и интернет а земав плус и фиксен телефон. Првенствено тоа го направив затоа што имам LCD со DVB-T тјунер но неможев да ги гледам каналите затоа што генијалциве наместо на MPEG2 отишле директно на MPEG4 кој што е неопходен само за HD TV, што значи во догледно време не им ни треба. Како и да е на телевизор со дигитален тјунер пак неможеш да ги следиш каналите ако немаш CAM модул кој се става во слот од телевизорот, а во кој што се вметнува Smart karticata за да ги декодира каналите. За тоа задоволство се опрчив додатни 100 евра. Таков модул кај нас се уште нема, па морав да го нарачувам од Хрватска.

Е сега прво мислев дека можам да земам само претплата без ресивер, но првиот бисер беше тоа што морав да земам ресивер иако не ми беше потребен. Добро, како и да е поминав некако преку тоа.

Така веќе 3 месеци си работеше се супер.

Од пред два дена на ТВ неможам повеќе да гледам ни еден канал.
До сега ако смарт картицата не ми беше во ТВ-то неможев да гледам, ако ја ставев се гледаа каналите, што значи дека успешно ги декодираше сите канали.
Да потенцирам зборувам за сите канали на БУМ а не само за македонските.
Сега не работи воопшто.

Се јавив да прашам што, како и зошто и нормално добив одговор како од дете од 10 години, но заклучок од тоа можев да извадам:
Направиле модификација на софтверот за нивната телевизија да работи само со нивна опрема, така да не е битно и да имаш и телевизор од 3000 евра со сите можни тракатанци ти пак ќе мораш пред тебе да го гледаш оној шугав бел ресивер и да ти нагрдува све и да ти се мотаат 10 далјинска на маса.

Веројатно ќе почнат да нудат и пакети со такви модули, но дали е во ред тоа да те обврзуваат да користиш нивна и само нивна опрема иако си законски редовен нивен претплатник.

Крајно безобразно, невкусно, нечовечно... незнам повеќе што зборови да употребам.

Член од
12 јануари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
Види вака. Секој што има ресивер од Boom TV нема никако проблем со кодирани канали. За сите останати мислам дека важи она што кажа BATTERFLY BABY
Нема ништо нелегално ако сакам да ги пратам националните телевизии дигитално, ако знам дека BOOM TV има законска обврска да ги реемитува некодирани. Јас не барам да ги гледам другите канали, ако сакам да ги гледам ќе си земам рисивер од нив. Ама тоа веќе не е проблем на корисниците, туку на државата.

Инаку благодарам што ми потврди дека не си проверил пред да постираш

Поздрав

Член од
20 септември 2007
Мислења
68
Поени од реакции
1
100% СИГУРНА ИНФОРМАЦИЈА ОД ПРВА РАКА
ВЕЛИЈА РАМКОВСКИ Е ГАЗДА НА 51% АКЦИИ ВО БООМ ТВ ДИГИТАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА.

Е сега ќе видите што е монопол и оцрнување на Мах ТВ и Кабловските оператори
Се зружија џганот и олошот.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120561

почнува Вељко напад

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Хахха Ѕвер е. Што ќе потегне има моќ да го оствари.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
100% СИГУРНА ИНФОРМАЦИЈА ОД ПРВА РАКА
ВЕЛИЈА РАМКОВСКИ Е ГАЗДА НА 51% АКЦИИ ВО БООМ ТВ ДИГИТАЛНА ТЕЛЕВИЗИЈА.

Е сега ќе видите што е монопол и оцрнување на Мах ТВ и Кабловските оператори
Се зружија џганот и олошот.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=120561

почнува Вељко напад
јас од сигурни извори ти кажувам дека си во голема заблуда.како може да има 51 % од акциите кога БООМ ТВ е во сопственост на телеком словенија.малце логика.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Само што ми стигна порака од ONE на мобилен дека А1 и А2 се приклучени на BoomTV. Од каде после толку плукање и игнорирање, одеднаш станаа и двете страни големи пријатели? Никогаш не ми стигнала друга порака за воведување на некој друг канал на BoomTV. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom