Педофилијата, Исламот и Хамас

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Денес е 21 век, вака чисто информативно, па самиот кажуваш дека сте еден век уназад?
Не, туку сакам да кажам дека ги толкуваш работите како што ти се пласирани на тацна. Да, таа земја за која што се зборува на првиот пост Е еден век уназад.
Но НЕ, не се сите муслимани еден век наназад. И НЕ, исламот не го практикува/дозволува тоа. И НЕ, не е тоа став на секој муслиман. Ама критиките како и секогаш се кон муслиманската заедница, па макар и вестите дошле од Улан Батор.

Тоа да, и јас реков во претходните коментари дека нашето општество исто така не е совршено, но кај нас има барем правен систем кои ги осудува тие постапки кај вас нема тука е разликата.Ако сум грешка корегирај ме.
Ќе те корегирам. Кај нас има правен систем (алудирам на Р. Македонија, иако не го "обичам" тој систем многу). Во земји како Авганистан, Пакистан и други Станци, ти се наназад со еволуција, и такви работи се како остатоци од паганизмот уште од времето и не се искоренети од секојдневието. Исто како што било практика кај нас еве да не претерам, пред едно 50-60тина години.

Проблемот е што сме толку крлеж народ, кој што само чека некоја ваква вест, за да може да посочи со прст кон некој и во стилот на Нелсон (палавкото од Симпсонови) да се насмевне Ха-Ха...а тоа што гаќите му смрдат, никому ништо. А реалноста е далеку од тоа...

Можам сега многу лесно да барам на гугл некое затуцано место, со христијански верници, кои што сеуште се водат по некои старовековни обичаи и да кажам Ха-Ха!!! И шо?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.509
Нема тука нас - вас. Некои општества се различни од другите. Турција на пример е супер ако е мнозинство на населението Муслиманско.

Индија е Хинду па пак го прават тоа ако се република со судови и слично.

Инаку моментално се води тивка граѓанска војна меѓу Суни муслиманите и тоа помеѓу ментално болните Вахаби и за мене најцарските Суфи школи. За жал Суфистите се во потешка состојба затоа што се по пацифисти.

За Шиа Муслиманите нема што да се каже они се со свој филм, али само да знаете дека во Иран жените се во огромна предност над жените од Арапскиот свет.

B

Borg_Drone

Гостин
Можам сега многу лесно да барам на гугл некое затуцано место, со христијански верници, кои што сеуште се водат по некои старовековни обичаи и да кажам Ха-Ха!!! И шо?

Има, типичен пример за тоа се Амишите :).Во секој случај разликата тука е тоа што Амишите се во мал број, а луѓето од муслиманска вероисповест (на тоа мислев кога реков "кај вас") се во голем број.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Има, типичен пример за тоа се Амишите :).Во секој случај разликата тука е тоа што Амишите се во мал број, а луѓето од муслиманска вероисповест (на тоа мислев кога реков "кај вас") се во голем број.

Eпа ете, со исклучок на тие ДагерСТАНЦИТЕ (кои што општествено пред се) се наназад со времето (ваљда им касни саатот) направи споредба. Со тоа што пази...споредувај ги...

Муслиманите во

Европа
Турција
Балканот
Америка

И ќе видиш една многу пореална слика од таа што ја имаш, или благоречено...грешиш. Ако ни тоа не ти помага да те разубедам, прочитај го Ајзенхорн пак..

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Не, туку сакам да кажам дека ги толкуваш работите како што ти се пласирани на тацна. Да, таа земја за која што се зборува на првиот пост Е еден век уназад.
Но НЕ, не се сите муслимани еден век наназад. И НЕ, исламот не го практикува/дозволува тоа. И НЕ, не е тоа став на секој муслиман. Ама критиките како и секогаш се кон муслиманската заедница, па макар и вестите дошле од Улан Батор.
И зошто ти таа земја која е еден век уназад, би ја компарирал со Македонија еден век унапред?
Сто пати сум рекла, ќе кажам пак: За мене муслиманската жена е деградирана, ставана во стеги и тоа и` е неа нормално. Нема право на глас. Нема право на мислење, нема право на ништо. И тоа и е пак-нормално. А ова со педофилијата, е више претеризам, искористување, легален криминал во права смисла на овој оксиморон.

B

Borg_Drone

Гостин
И ќе видиш една многу пореална слика од таа што ја имаш, или благоречено...грешиш. Ако ни тоа не ти помага да те разубедам, прочитај го Ајзенхорн пак..

За муслиманите во Европа и Америка не зборуваме на темава, тука зборуваме за Хамас, и за оној дел каде и самиот велиш дека муслиманите со еволуцијата се назад еден век. Но во ред, секој си има свое гледиште на работите.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
И зошто ти таа земја која е еден век уназад, би ја компарирал со Македонија еден век унапред?
Сто пати сум рекла, ќе кажам пак: За мене муслиманската жена е деградирана, ставана во стеги и тоа и` е неа нормално. Нема право на глас. Нема право на мислење, нема право на ништо. И тоа и е пак-нормално. А ова со педофилијата, е више претеризам, искористување, легален криминал во права смисла на овој оксиморон.

Деградираност на муслиманската жена е нешто што само ти си го имаш замислено во својата глава. Најискрено. Вистински муслиман секогаш жената (а особено па мајката) ја мести највисоко на пиедесталот. Зборуваш на празно.

Немање право на глас е пак грешка. Тоа што ти го гледаш по телевизија, се претежно снимки од Блискиот Исток каде што ти кажав и на почетокот се наназад во општеството поради ОПШТЕСТВЕНИ причини а не религиозни.

Педофилијата пак ти е најглуп пример кој што си се фатила за тоа и од прееска тапкаш на место. Да, постои педофилија. Да, постои и кај христијански свештеници. ПАЗИ МОЛИМ ...највисоки лица кои што тебе треба да те учат на вистинско христијанство...кој пример е па тоа?? А кај муслиманите па ниеден Оџа не практикува педофилија.
Таква педофилија имало и кај македонското (и албанското) население пред едно 50тина години, дека тоа е општествен феномен, а не религиозен, и преглупо да посочиш кон религијата како фактор.

Право на глас? Успех?

Па што знам, види
и тука
Женски глас?? Зашто да не?

Да продолжам или уште ќе тврдиш дека жената во исламот е "оштетена" (тој термин мислам дека го користеше претходно?)

За муслиманите во Европа и Америка не зборуваме на темава, тука зборуваме за Хамас, и за оној дел каде и самиот велиш дека со еволуцијата е назад еден век. Но во ред, секој си има свое гледиште на работите.

Види, ако зборуваме за Хамас, да зборуваме за Хамас тогаш, да не посочуваме со прст кон Исламот.

Тогаш е друга дискусија, и би било коректно од насловот да се тргне исламот кога веќе се сложуваме дека сето ова нема допирна точка со Исламот. Нели?

B

Borg_Drone

Гостин
Тогаш е друга дискусија, и би било коректно од насловот да се тргне исламот кога веќе се сложуваме дека сето ова нема допирна точка со Исламот. Нели?
За жал луѓето што се дел од таа организација, како и многу други во тој дел од светот не мислат како тебе, затоа тука е спомнат и Исламот во самата тема.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
За жал луѓето што се дел од таа организација, како и многу други во тој дел од светот не мислат како тебе, затоа тука е спомнат и Исламот во самата тема.
За жал и сите христијани не мислат како тебе, ама па пак не посочувам кон Христијанството без никаква основа. А темава е баш тоа, посочување кон Исламот поради тоа што Хамас како организација направила нешто.

Пф, сеа јас да се фатам за педофилот кај нас и да ти кажам "епа исти к*рац"... а тоа е само играње со зборови, медиумска намештаљка и глупо. Али ок...кој како сака нека си терат. Исламот е лош, сите се терористи, че ве кољеме.

B

Borg_Drone

Гостин
За жал и сите христијани не мислат како тебе, ама па пак не посочувам кон Христијанството без никаква основа. А темава е баш тоа, посочување кон Исламот поради тоа што Хамас како организација направила нешто.

Пф, сеа јас да се фатам за педофилот кај нас и да ти кажам "епа исти к*рац"... а тоа е само играње со зборови, медиумска намештаљка и глупо. Али ок...кој како сака нека си терат. Исламот е лош, сите се терористи, че ве кољеме.

Па тоа мене јасно ми е Рајмз затоа горе ти ги посочив и Амишите како луѓе кои се еден век назад во секој поглед, но реков каде е разликата тука претходно, тоа што тие луѓе се во мал број и мнозинството не размислува како што размислуваат Амишите на пример, а совршено општество не постои ниту кај муслиманите ниту кај христијаните.Муслиманите во државите што ги наброја ти Пакистан и.т.н. се во голем број што имаат такво размислување, тука не се работи за двеста илјади или петстотини илјади туку се работи за милиони.А ако ја спомнеш Турција како совршено општество ќе ти кажам само дека луѓето што живеат во поголемите градови се со понапредно размислување, надвор од тие градови луѓето уште имаат некои закоравени верувања.Знам зошто сестра ми беше во Турција шест месеци, и знае како е и ми има кажувано.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Па тоа мене јасно ми е Рајмз затоа горе ти ги посочив и Амишите како луѓе кои се еден век назад во секој поглед, но реков каде е разликата тука претходно, тоа што тие луѓе се во мал број и мнозинството не размислува како што размислуваат Амишите на пример, а совршено општество не постои ниту кај муслиманите ниту кај христијаните.Муслиманите во државите што ги наброја ти Пакистан и.т.н. се во голем број што имаат такво размислување, тука не се работи за двеста илјади или петстотини илјади туку се работи за милиони.А ако ја спомнеш Турција како совршено општество ќе ти кажам само дека луѓето што живеат во поголемите градови се со понапредно размислување, надвор од тие градови луѓето уште имаат некои закоравени верувања.Знам зошто сестра ми беше во Турција шест месеци, и знае како е и ми има кажувано.
Ок, ај да ти нацртам..

1
2
3
4
5
6
7

И уште едно 10тина други случаеви...и пази мајката, сите христијани. И пази мајката, ниеден не живее во Пакистан. Сите живеат во Македонија. И што сега?? Да кажам дека христијанството на тоа ве учи?? Тоа е ниско, и не ми дозволува карактерот да истоветувам пациенти со религија. Ако сеуште мислиш дека Исламот им дозволува педофилија стварно не знам што да ти кажам...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Деградираност на муслиманската жена е нешто што само ти си го имаш замислено во својата глава. Најискрено. Вистински муслиман секогаш жената (а особено па мајката) ја мести највисоко на пиедесталот. Зборуваш на празно.

Немање право на глас е пак грешка. Тоа што ти го гледаш по телевизија, се претежно снимки од Блискиот Исток каде што ти кажав и на почетокот се наназад во општеството поради ОПШТЕСТВЕНИ причини а не религиозни.

Педофилијата пак ти е најглуп пример кој што си се фатила за тоа и од прееска тапкаш на место. Да, постои педофилија. Да, постои и кај христијански свештеници. ПАЗИ МОЛИМ ...највисоки лица кои што тебе треба да те учат на вистинско христијанство...кој пример е па тоа?? А кај муслиманите па ниеден Оџа не практикува педофилија.
Таква педофилија имало и кај македонското (и албанското) население пред едно 50тина години, дека тоа е општествен феномен, а не религиозен, и преглупо да посочиш кон религијата како фактор.

Право на глас? Успех?

Па што знам, види
и тука
Женски глас?? Зашто да не?

Да продолжам или уште ќе тврдиш дека жената во исламот е "оштетена" (тој термин мислам дека го користеше претходно?)

Види, ако зборуваме за Хамас, да зборуваме за Хамас тогаш, да не посочуваме со прст кон Исламот.

Кога би го прочитал воведниот пост, би видел дека ,,Жената му припаѓа на мажот од една година(Л-Е-Г-А-Л-Н-О АЛООО ЛЕГАЛНО:uvo::uvo::uvo:) и тој МОЖЕ ДА ЈА ТРЕТИРА КАКО САКА (Use the brains, тоа нормално ти е?!) и ако ја ОШТЕТИ (damage во вистинската форма) ЗНАЧИ АКО И` ГО СКИНЕ ХИМЕНОТ, одговара за неа до крајот на животот материјално, но само материјално. Значи-силувачот го издржува девојчето што го силувал).:nesvest::nesvest::nesvest: Повторувам, сево ова се одвива ЛЕГАЛНО и позади МАСКАТА НА ,,ПРАВО ВЕРУВАЊЕ". Тужно. Под правото на глас, не мислев на политичкото право, туку на правото да каже свое мислење, правото да му контрира на мажот, правото на што и да е. И бидејќи темава е за педофилија, а тука таа е и повеќе од очигледна, останува само да осудиш, наместо како слеп за стап да си ја браниш религијата и покрај нејзините многубројни аномалии. Инаку, имам електронска верзија на Куранот, која моментално ја читам и таму не се споменало до сега педофилско дејание како пожелно и наметнато од страна на Алах. Може понатаму, кога ќе стигнам до некоја си страна, ќе наидам и на тоа.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Инаку, имам електронска верзија на Куранот, која моментално ја читам и таму не се споменало до сега педофилско дејание како пожелно и наметнато од страна на Алах. Може понатаму, кога ќе стигнам до некоја си страна, ќе наидам и на тоа.

Фала к*рцу дека уста пена ми фати дур ти објаснам.

B

Borg_Drone

Гостин
Ок, ај да ти нацртам..

1
2
3
4
5
6
7

И уште едно 10тина други случаеви...и пази мајката, сите христијани. И пази мајката, ниеден не живее во Пакистан. Сите живеат во Македонија. И што сега?? Да кажам дека христијанството на тоа ве учи?? Тоа е ниско, и не ми дозволува карактерот да истоветувам пациенти со религија. Ако сеуште мислиш дека Исламот им дозволува педофилија стварно не знам што да ти кажам...

И сите тие пациенти заработиле кривични пријави, и се осудувани за нивните постапки од луѓе како мене и тебе.И јас не зборувам дека религијата ваша ве учи на тоа, туку тоа го зборуваат некои други кои се наоѓаат на Блискиот Исток а тука има разлика нели??Ако муслиманите од Европа и Америка го осудуваат ова тогаш во ред, темата е за другиве кои не го осудуваат тоа, и кои ја мешаат и религијата во сето тоа.Убаво пишува горе: "Педофилијата, Исламот и Хамас ".Хамас не е во Европа и Америка.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Убаво ми се допаѓаат исламските закони*, затоа што Мажот е Да КАЖЕ а жената да слуша!

*иако не се исламски

Kajgana Shop

На врв Bottom