- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Не, туку сакам да кажам дека ги толкуваш работите како што ти се пласирани на тацна. Да, таа земја за која што се зборува на првиот пост Е еден век уназад.Денес е 21 век, вака чисто информативно, па самиот кажуваш дека сте еден век уназад?
Но НЕ, не се сите муслимани еден век наназад. И НЕ, исламот не го практикува/дозволува тоа. И НЕ, не е тоа став на секој муслиман. Ама критиките како и секогаш се кон муслиманската заедница, па макар и вестите дошле од Улан Батор.
Ќе те корегирам. Кај нас има правен систем (алудирам на Р. Македонија, иако не го "обичам" тој систем многу). Во земји како Авганистан, Пакистан и други Станци, ти се наназад со еволуција, и такви работи се како остатоци од паганизмот уште од времето и не се искоренети од секојдневието. Исто како што било практика кај нас еве да не претерам, пред едно 50-60тина години.Тоа да, и јас реков во претходните коментари дека нашето општество исто така не е совршено, но кај нас има барем правен систем кои ги осудува тие постапки кај вас нема тука е разликата.Ако сум грешка корегирај ме.
Проблемот е што сме толку крлеж народ, кој што само чека некоја ваква вест, за да може да посочи со прст кон некој и во стилот на Нелсон (палавкото од Симпсонови) да се насмевне Ха-Ха...а тоа што гаќите му смрдат, никому ништо. А реалноста е далеку од тоа...
Можам сега многу лесно да барам на гугл некое затуцано место, со христијански верници, кои што сеуште се водат по некои старовековни обичаи и да кажам Ха-Ха!!! И шо?