Како настанаа цунамите?

• Креатор на темата Креатор на темата ДаркхарТ
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа ти е вешта4ка работа.Тоа е напраено од високите органи.Тие го напраиле тој вид на исчезнување на луѓето за да им ги скратат маките на немоќните луѓе да не живеат во мизерија.:vozbud::vozbud::vozbud:?
Навистина се обидуваш да си смешен, која мизерија бе? Знаеш ли колку жртви имаше во погодените региони? И не мислам на жртви кои живееле во тие области постојано - во погодените области настрадаа голем број на туристи бидејќи на крајбрежјата имаше врвни хотели, и најпосле ако "високите органи" решиле да се ослободат од мизерното население зошто не се ослободат од нивното кое им ги загадува дворовите?

Па види вака, секој си има право на свое мислење.Никој не рече дека се праам смешен или нешто сакам да бидам.Ако не е така не е што да праам јас.Не сум јас крив, така ме учеле домашните.И тоа е тоа, од сеа ќе си знам и крај.Биди ми поздравен и остани ми со здравје.:))))))

Си биле едни американци, и имале американците пари за оружја, и праеле они оружја, и после требало негде да ги тестираат, ама они биле фраери па не се фалеле со тоа, па решиле да ги тестираат под вода, и направиле они мала утка во проценки, и се десила дешафка, и после таму дупка, и таму после вода вишак, и оп голем бран, и оп цунами, и после они пропаганда, ние истраживме беше природен подземен земјотрес.

Имам слушнато за тоа дека наводно Американците тестирале некое оружје таму,но треба да си нездрав за таму да експериментираш па и да загинат 200 илјади луге..Сепак јас не верувам во таа работа и си мислам дека тоа е се дело на природата..

Поради несогласување на чичко Модератор со мојот пост јас решив да продадам друга пропаганда.Во обид американците да си го прошират своето знаење т.е во обид да го утепаат океанот(пошто е бесмртен) они решиле да ги тестираат своите нови оружја.Згрешиле во пресметките т.е во радиусот или дијаметарот и настрадале невини животи.Поздрав до америка со поговорката „Ко преживи Причаче“

Имам слушнато за тоа дека наводно Американците тестирале некое оружје таму,но треба да си нездрав за таму да експериментираш па и да загинат 200 илјади луге..Сепак јас не верувам во таа работа и си мислам дека тоа е се дело на природата..

Conspiracy Theory, subject 25438541.
Зад се` веќе стојат Американците, мамата.

Не пијте млеко. Чуден вкус има. Американците мочат во него да видат реакции.
Експериментират!

a zaso togas koga veke eksperimentiraat ne si eksperimentiraat kaj niv? i oni mnogu lisici se pravat :vozbud:

Цунамите најчесто се случуваат кога епицентарот на некој земјотрес се наоѓа во морето/океанот..Друга причина за нив, не знам..

Тектонско пореметување не може да придвижи толкава маса на вода, според мене постојат 3 нешта од кои дошло до цунамито.

1. Тестирање на атомска бомба со јачина поголема од досега видената
2. Ерупција на вулкан и од самата експлозија таа маса на вода добива полет во еден правец
3. Експеримент Никола Тесла, конспирација, тест или намерно уништување на природата?

Како може да не веруваш кога не кријат дека е од бомби...
Earthquakes, volcanic eruptions and other underwater explosions (detonations of nuclear devices at sea), landslides and other mass movements, bolide impacts, and other disturbances above or below water all have the potential to generate a tsunami.

Како може да не веруваш кога не кријат дека е од бомби...
Earthquakes, volcanic eruptions and other underwater explosions (detonations of nuclear devices at sea), landslides and other mass movements, bolide impacts, and other disturbances above or below water all have the potential to generate a tsunami.
и сеа се што ќе се случо мора америка да стои зад тоа?
денеска врнеше....хмм дали американците пробуваа нешто?
не знам како но сигурен сум дека е од природа:)
кој што верува у господ...нема да вика дека американците стојат позади овие случки...
еве една интересна слика после цунами......everything is gone...but the house of god..the mosque is still here :)
1104852284_5787.jpg

Според мене цунамите не се некоја мистерија. Можно е поедини случаи да имаат некаква тајна позадина, но поголемиот дел се пропратени со ерупции и земјотреси па причините (природни) се логични.

Пред неколку години имаше серијал на Дискавери за несреќа која се случила некаде во 18-- години. Цела планина се свекува дирекно во океанот, а бранот висок стотина метри патува огромно растојание. Жителите, и воопшто се` што се нашло на неговиот пат едноставно е избришано од лицето на Земјата. Не можам да се сетам на настанот, некој ако знае нека надополни.

А колкава беше бројката на загинати?

Ако прашуваш за оние во Индонезија од пред некоја година, нешто над 300.000 ако не се лажам. Се случија на 25 декември, за време на католичкиот Божиќ. Огромен број на туристи и загинати речиси од цел свет. Ако претерав со бројката поправете ме, не прогуглав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom