Поврзување на PC со телевизор

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сум од СК да одам до Беверли :)

NVIDIA GeForce FX 5200...

Зошто неможам да најдам ТВ аут позади на куќиштето ако е така?

Има ли шанси тоа да е една жолта буксна кај што пишува
S/PDIF Out

Википедија вели дека тоа е излез за аудио...

?

FX 5200 ?????

Ти знаеш како треба да изгледа TV OUT???

Незнам кое од овие е TV OUT ама плавото и белото се за монитор. :)

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
FX 5200 ?????

Ти знаеш како треба да изгледа TV OUT???

Незнам кое од овие е TV OUT ама плавото и белото се за монитор. :)
хахахахахахахха значи средното е а? :)

fx 5200
garant ima tv out

у.п.м. фала момци, не сум знаел дека сум имал TV Out :)

Па зјапав позади во куќиштето ама еве излезот едно е шо незнаев како изгледа, друго беше спикана таму на едно невидно место...

Сега ке се вратам некој пост погоре еден дечко имаше постирано упатсво како да се поврзи со ТВ. Ке дојди добро пошто имам телевизор во собата, па би било супер ако може да се гледаат филмовите на него.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

Па зјапав позади во куќиштето ама еве излезот едно е шо незнаев како изгледа, друго беше спикана таму на едно невидно место...
Ај без гајле...... се уште не се родил некој што си знае се......за се има првпат!:helou:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Сега ке се вратам некој пост погоре еден дечко имаше постирано упатсво како да се поврзи со ТВ. Ке дојди добро пошто имам телевизор во собата, па би било супер ако може да се гледаат филмовите на него.
Средено е само драјвери обавезно ке си инсталираш од графичката за да можеш да подесиш ,како може да незнаш дека има S-video :pos2: си се мачел со години да гледаш на монитор филмови :pos2::pos2:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Средено е само драјвери обавезно ке си инсталираш од графичката за да можеш да подесиш ,како може да незнаш дека има S-video :pos2: си се мачел со години да гледаш на монитор филмови :pos2::pos2:
....остај се.

ами кога проверив последен пат (пред околу недела време) сум го имал најновиот драјвер така да не би требало да е проблем. сега ке излезам да си купам кабел па ке видам што ке направам. :salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
....остај се.

ами кога проверив последен пат (пред околу недела време) сум го имал најновиот драјвер така да не би требало да е проблем. сега ке излезам да си купам кабел па ке видам што ке направам. :salut:
Ако случајно имаш проблем со сликата т.е. да ти е црно-бела и такви глупости, тогаш избриши ги најновите драјвери и на Google побарај ги баш овие:

Nvidia 77.77

Јас со овие драјвери на таа графичка ниту еден проблем сум немал ни за игри (за тоа време) ни за филмови. Се си работи безпрекорно.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Ако случајно имаш проблем со сликата т.е. да ти е црно-бела и такви глупости, тогаш избриши ги најновите драјвери и на Google побарај ги баш овие:

Nvidia 77.77

Јас со овие драјвери на таа графичка ниту еден проблем сум немал ни за игри (за тоа време) ни за филмови. Се си работи безпрекорно.
Па еве сега само што пробав да поврзам со кабел што има аудио/видео излез. Пробав дирекно во телевизорот ама не биваше, изгледа ке ми треба и Scart адаптер, а?

Ова е кабелот што го купив, потребно ли ми е уште нешто?
Инаку и краток е у пм. (тезга,пазар,60 денари) :)

Или ке треба да земам подолг ако најдам или да го продолжам некако...

Attachments

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Па еве сега само што пробав да поврзам со кабел што има аудио/видео излез. Пробав дирекно во телевизорот ама не биваше, изгледа ке ми треба и Scart адаптер, а?

Ова е кабелот што го купив, потребно ли ми е уште нешто?
Инаку и краток е у пм. (тезга,пазар,60 денари) :)

Или ке треба да земам подолг ако најдам или да го продолжам некако...
ист имам и ја...и сеа се мачам да поврзам...додуша мојот е 10 м долг...200 денари го купив...
поврзувам се по пропис и црнобела слика дава:toe:

а она што дава

B/PAL
G/PAL
H/PAL... шо да одберам?

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
ист имам и ја...и сеа се мачам да поврзам...додуша мојот е 10 м долг...200 денари го купив...

а она што дава

B/PAL
G/PAL
H/PAL... шо да одберам?

ПОгоре имаш објаснето за црно-белата слика,прочитај да не се повторуваме.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529

а она што дава

B/PAL
G/PAL
H/PAL... шо да одберам?
А како ти е поврзан - дирекно или со скарт адаптер?

ristov123

Thunder-Warez Staff
Член од
2 септември 2009
Мислења
46
Поени од реакции
0
Да можи да се поврзе компјутер со телевизор.Другар ми има.

ristov123

Thunder-Warez Staff
Член од
2 септември 2009
Мислења
46
Поени од реакции
0
Абе.Има специален хардвер дел се става позади на компјутерот.Се инсталира и се прикључува на матична, ако имаш слот за телевизор.После го инсталираш и го поврзуваш каблот од телевизорот со хардверот(мислам дека беше скарт).И отвараш програмата се чека 1 минута додека да се поврзат и си ги менуваш каналите и си гледаш.:smir:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184

а она што дава

B/PAL
G/PAL
H/PAL... шо да одберам?
ПОгоре имаш објаснето за црно-белата слика,прочитај да не се повторуваме.
за црнобелата ми е јасно...а за пал незнам кој да одберам?
А како ти е поврзан - дирекно или со скарт адаптер?
дирекно
Да можи да се поврзе компјутер со телевизор.Другар ми има.
не зезај...како тоа:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom