Како со наместени тендери се цица буџетот

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.464
Поени од реакции
6.791
Ако не направија ништо,немаше народот повторно да гласа за нив на последните 2 изобри. Иначе не сум од тие ЛОПОВИТЕ ,само ги поддржувам оние кои како што реков , направија повеќе за државата.
ти на абц си нашол да му објаснуваш!
што значи АБЦ знаеш ли? АПАШОТ БРАНКО ЦРВЕНКОВСКИ!
направиле една трибина голема работа најнормално дека е голема работа Бранко кога беше премиер ни травата не ја мењаваа а не па трибина да направат!
ама бранко заборава компјутер за секое дете заборава бесплатни курсеви по информатика заборава ваучери за студентите!
субвенции за земјоделци покачени плати и пензии! Најдобро справување со кризата на цел Балкан културна преродба на цела Македонија!
Остај ги нека си играат циркус оти уште тоа им остана да го прават!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Mozebi ke bide malku :eek:ftopic: no zaradi vistinata ke go postiram slednoto, dokaz deka Branko ne piel WHISKY:

Od ožujka 1993. do ožujka 1994. živio sam u Skoplju. Tada je postojao embargo na uvoz i izvoz sve robe iz Jugoslavije, a glavni tranzitni poslovi obavljali su se preko Makedonije koja je bila tranzitno središte za promet cigaretama........

NACIONAL: Kako su vam plaćali trgovci cigaretama?
- Isključivo u gotovini. Novci su jedno vrijeme, dok je Bokan još bio u poslu, iznošeni helikopterima u Makedonija.......

Nekad su ga preuzimali njihovi vozači, primjerice, u zapakiranim kartonima whiskeyja u kojima je umjesto boca pića bio novac.....
занимливо....само не ми е јасно што ја спречува власта на Гwујо убаво културно НА СУД да расчисти со сите такви КРИМИНАЛИ...:) ги има сите ФАКТИ и ДОКАЗИ или послатко е да зажмурат и да рипнат и тие во грнето со мед???:)
Секое лигавење за успесите.....е жива смешка....кога бизнисот е на нула , безработицата на максимум........:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
занимливо....само не ми е јасно што ја спречува власта на Гwујо убаво културно НА СУД да расчисти со сите такви КРИМИНАЛИ...:) ги има сите ФАКТИ и ДОКАЗИ или послатко е да зажмурат и да рипнат и тие во грнето со мед???:)
Секое лигавење за успесите.....е жива смешка....кога бизнисот е на нула , безработицата на максимум........:)
Тешко некој да расчисти со тие економски злодела во балканските држави (а тука сме и ние, дел од тоа)...војни се десија за тие шверцови, башка глави летаа, случајни убиства...тоа е како да проба на колумбиска мафија да и смести случај и затвор. Тешко тоа :toe:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Прашање на вечерта :pos2:
Зошто Гвујо не го пикна Црвенко зад решетки?Прашање за милион евра!
J.Zaneti напиша:
направиле една трибина голема работа најнормално дека е голема работа Бранко кога беше премиер ни травата не ја мењаваа а не па трибина да направат!
ама бранко заборава компјутер за секое дете заборава бесплатни курсеви по информатика заборава ваучери за студентите!
субвенции за земјоделци покачени плати и пензии! Најдобро справување со кризата на цел Балкан културна преродба на цела Македонија!

Остај ги нека си играат циркус оти уште тоа им остана да го прават!
Fail :)
Ова не е политика подфорум,ова е економија,а кога ќе кажеш нешто треба и да го знаеш.Преродбенички реклами на друга фрекфенција,овде со цифри се зборува :smir:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Прашање на вечерта :pos2:
Зошто Гвујо не го пикна Црвенко зад решетки?Прашање за милион евра!

Fail :)
Ова не е политика подфорум,ова е економија,а кога ќе кажеш нешто треба и да го знаеш.Преродбенички реклами на друга фрекфенција,овде со цифри се зборува :smir:
Gi imash milionte evra??? ako gi imash kazi-odgovor ke dobiesh vednash.
A ovaa e EKONOMSKO PRASHANJE....ekonomijata kolku shto znam pochiva na "pari" a jas posochiv kako odele parite-vo kutii za WHISKY.
Znachi za ulogata na sivata ekonomija vo podrivanjeto na sistemot i drzavata.......:smir::smir::smir::vozbud::vozbud:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Gi imash milionte evra??? ako gi imash kazi-odgovor ke dobiesh vednash.
A ovaa e EKONOMSKO PRASHANJE....ekonomijata kolku shto znam pochiva na "pari" a jas posochiv kako odele parite-vo kutii za WHISKY.
Znachi za ulogata na sivata ekonomija vo podrivanjeto na sistemot i drzavata.......:smir::smir::smir::vozbud::vozbud:
Абе Ванчев,па зар уште веруваш дека никој од ова “дрвцево“ подолу не се офајди од парите наместо шишиња со виски?:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Абе Ванчев,па зар уште веруваш дека никој од ова “дрвцево“ подолу не се офајди од парите наместо шишиња со виски?:

ABC, nesakm da bidam razbran deka branam nekogo no treba da se zaprashash kolku pari bile vo tie kutii od WHISKY. Za tvoja informacija EU budzetot e oshteten spored onaa shto e dokazano za 24 MILIJARDI EVRA. Dokazite se na sudskiot proces vo Bari-Italija i Ausbrg- Germanija. Ama za tie procesi WAC ne izvestuva. ZOSHTO!!!!!

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
eve jasno se gleda od drvceto deka vmroto vodi vo sporedba so sdsm
bilo loso i poloso ama vaka nebilo.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
ABC, nesakm da bidam razbran deka branam nekogo no treba da se zaprashash kolku pari bile vo tie kutii od WHISKY. Za tvoja informacija EU budzetot e oshteten spored onaa shto e dokazano za 24 MILIJARDI EVRA. Dokazite se na sudskiot proces vo Bari-Italija i Ausbrg- Germanija. Ama za tie procesi WAC ne izvestuva. ZOSHTO!!!!!
Е па јас знам зошто уште пред 15-16 години кога Срџан Керим беше амбасадор на Македонија во Германија.Кога го ставија директор на WAC за Балканот,заедно со Цане Суботиќ,ми стана уште појасно.Само што тогаш оние од “дрвцево“ погоре беа на таа страна,за денес да бидат на оваа,каде наголемо се местат тендери,кога веќе “бизнисот“ со цигари го презедоа малку подруги луѓе.:toe:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
eve jasno se gleda od drvceto deka vmroto vodi vo sporedba so sdsm
bilo loso i poloso ama vaka nebilo.
Taka ti mislish. Vo vremeto na "demokratijata" 92-94godina, vesnikot "REPUBLIKA" , ako si slushnala za toj vesnik, zgasna-go zaplenija brojot vo koj beshe rodoslovot na vlasta na Gligorov i Andov.....

Е па јас знам зошто уште пред 15-16 години кога Срџан Керим беше амбасадор на Македонија во Германија.Кога го ставија директор на WAC за Балканот,заедно со Цане Суботиќ,ми стана уште појасно.Само што тогаш оние од “дрвцево“ погоре беа на таа страна,за денес да бидат на оваа,каде наголемо се местат тендери,кога веќе “бизнисот“ со цигари го презедоа малку подруги луѓе.:toe:
Kumanovci vikaat vaka "aj smali malko Mango", 80% ako ne i poveke od ovie na "tablovo", pred 15-16 godini bile nikoj i nishto i bila na stranata na "mamo daj mi nekoj denar za koka kola i kafe za vecherva".....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Taka ti mislish. Vo vremeto na "demokratijata" 92-94godina, vesnikot "REPUBLIKA" , ako si slushnala za toj vesnik, zgasna-go zaplenija brojot vo koj beshe rodoslovot na vlasta na Gligorov i Andov.....

Kumanovci vikaat vaka "aj smali malko Mango", 80% ako ne i poveke od ovie na "tablovo", pred 15-16 godini bile nikoj i nishto i bila na stranata na "mamo daj mi nekoj denar za koka kola i kafe za vecherva".....
Лесно се прави и тој родослов,кој ги спречува вака упатените како тебе да го направат или возобноват тоа денес,ќе биде мошне интересно.
-Инаку си потполно во право дека пред 15-16 години луѓево од “дрвцето“ бараа пари за кока и кафе од родителите кој добро се “омрсија“ и во тутунскиот “бизнис“,заедно со некои кој ти ги споменуваш.Нивните родители и роднини практично беа ортаци во бизнисот со “парични шишиња“,за да им обезбедат малку странски училишта на оние за кој викаш дека биле никој и ништо.Или мислиш дека Либија плаќаше и по 100 000 долари за вработени со средно медицинско?:smir:

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Лесно се прави и тој родослов,кој ги спречува вака упатените како тебе да го направат или возобноват тоа денес,ќе биде мошне интересно.
-Инаку си потполно во право дека пред 15-16 години луѓево од “дрвцето“ бараа пари за кока и кафе од родителите кој добро се “омрсија“ и во тутунскиот “бизнис“,заедно со некои кој ти ги споменуваш.Нивните родители и роднини практично беа ортаци во бизнисот со “парични шишиња“,за да им обезбедат малку странски училишта на оние за кој викаш дека биле никој и ништо.Или мислиш дека Либија плаќаше и по 100 000 долари за вработени со средно медицинско?:smir:
Ti sekogash fakjash na "kondicija"......

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Ti sekogash fakjash na "kondicija"......
Затоа остај тие работи за на друго место па да се вратиме малку на “тендериве“,за кој и медиумиве малку срамежливо се заинтересираа одкако ја отворивме темава:

Смрди на корупција

Во Македонија фирмите не се делат на градежни, тексти-лни, земјоделски, трговски, производни, сервисни... Не, кај нас има само два типа фирми: оние што добиваат работа на јавни огласи и оние што не добиваат работа на јавни огласи. Со оглед на тоа што фирмите што добиваат работа на јавни огласи најчесто се компании со еден вработен или, пак, имаат повеќе вработени, но воопшто не се компетентни за работата што ја добиле на огласот, има и една подгрупа на фирми што не добиваат работа од државата, но потоа работат за фирмите што добиле работа!?Последниот случај со трите огласи за јавна набавка на МВР (два за маички и еден за ознаки) само потврди дека во трошењето на јавните пари смрди на корупција и на наместени и договорени огласи. Несфатливо е како може една фирма да ги лапа сите бизниси, независно дали станува збор за полициски маици, ХТЗ-опрема или организација на новогодишната ноќ. Притоа, фирмата да е маркетинг-агенција.

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=71D130268BA9C540888D8665F190C4DE

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184

OVOJ PODATOK NE GO ZNAEV,blagodaram.

jas pa si mislev deka vakvo drvce za prv pat se pravi.

doduse da ne ne me razberes dobro,znam deka i vo toa vreme imalo vakvi vrabotuvanja i prakticiranje na vlasta,ama sepak mislam deka sdsm posofisticirano go pravese toa,bea pouceni i den denes se ,ova sega e nevidena bagra.
vo vreme na sdsm i da se vrabotese nekoj po partiska linija (iako malku vrabotuvaa),toj nekoj bese ucen i se trudese da raboti za da ne ja obruka partijata i toj sto go vrabotil,a sega ovie se koj od koj po........,i vrska nemaat ,a plus i ne im e gajle dali nekoj ke im se smee i dali ja bruka partijata.kako za primer ke ti gi posocam baba dulic ,aneta stefanovska -takozvana vovoda,nino -minister za obrazovanie so ulicarski recnik i uste eden kup drugi nadezni vmrovcinja.

e ova e mnogu golema razlika ,okolu kadarot mislam ,ne za toa koj kolku srabotal

Kajgana Shop

На врв Bottom