concrete
alte Esel
- Член од
- 22 март 2005
- Мислења
- 12.248
- Поени од реакции
- 1.703
Не е до Гwујо.....до братучедот е.....Кој сака да му е Грујо братучед?
Јебеш ти дедо владика
Не е до Гwујо.....до братучедот е.....Кој сака да му е Грујо братучед?
Јебеш ти дедо владика
Зар знаеш и за други вакви тендери,каде сумата на вистинската вредност е дури и 5 пати надмината,а заработките се енормни.Јас знам еве за уште еден,го нарекоа Финско село,ама и по две години одкако преку тендер за 400 000 евра направија пат,нема ни трага од Финци,па патот го користи само еден пчелар Прилепчанец,итоа одвреме навреме,додека дупките се составен дел на Прилепските улици.Се посраа од перење пари,начисто се посраа.Да беа само маициве,ами спомениците,салите,записите,рекламите чист криминал..буквално од се пари исцицаа.И затоа после се појавуваат од некаде пари,мене не ми е јасно во овој тотален хаос,на кој начин по некој милион го враќаат во оптек
Освен Финско село има и Вински пат со слична историја.Имаше натписи за сумата на рекламите и која фирма ги зема тендерите и колку пати ја надминува реалната вредност на реклама.Ме мрзи да ги пребарувам,ги имаше доста едно време.Неуспешниот тендер за автобуси беше слика на слиаката цицање пари.Споменикот на Александар Македонски се лие во Италија за сума која е десет пати поголема од сумата која македонските мајстори би ја направиле.И ова го имаше по весници.Сите тендери на агенција за млади и спорт за спортски сали треба да се разгледаат,за да се види колку пати надминуваат од реалната сума.И уште многу други,здраство да не го отвараме.Зар знаеш и за други вакви тендери,каде сумата на вистинската вредност е дури и 5 пати надмината,а заработките се енормни.Јас знам еве за уште еден,го нарекоа Финско село,ама и по две години одкако преку тендер за 400 000 евра направија пат,нема ни трага од Финци,па патот го користи само еден пчелар Прилепчанец,итоа одвреме навреме,додека дупките се составен дел на Прилепските улици.
:wink:E da i kompjuterite pak se vo zavrsnata smetka za 2008 god. ,i ne e bitno sto bea i vo 2007 god vo zavrsna smetka.
Жива магија го имаш, а го немаш.,........ama usti gi nema ,samo kaj nas e mozno ova
Вакви работиА заборавивте ли кога оној Гаргамел(Бучко) си направи бизнис со деловите за тенковите?
Сите прдат во исто тенџере, тие се богатат а ние стануваме се посиромашни...
не се забораваат. Заборавив да ги додадам и рејбан очилата, часовниците...храната и пијалоците на бившиот претседател...си имаат трибјут во ова.компјутери, маици (коњите и сликите беа одамна така да не влегуваат во овогодишниот буџет)...
А од кандидатот кој за малку ќе станеше претседател на РМ, придонес плус е и аферата ЗУС со околу 30 милиони марки.Георгиевски купувал слики, Црвенковски пијалаци, а Груевски трошел на мобилни телефони
Повеќе од очигледно е дека надлежните институции и понатаму остануваат глуви на ревизорските извештаи, кои во себе содржат податоци за илјадници матни зделки направени со народни пари
Уф, и тие беа набавени...хаха. Ако броиме у ствари може да тргнеме обратно-што е легално набавено, помалку има за броењеГи заборави Крајслерите! :smir:
Види сега да си чувар на црниот фонд е патриотска должност , затоа и нема да има девалвација. Нашите стари уште од турско имале такви фондови, најчесто манастирите затоа што тие имале големи имоти и многувековни биле, само една фамилија знаеле точно кај е златото , затоа овие нашиве трагачи по богатство се вртат со тоа метал детекторите најчесто околу манастирски имоти .И затоа после се појавуваат од некаде пари,мене не ми е јасно во овој тотален хаос,на кој начин по некој милион го враќаат во оптек