Со државни пари на кошаркарско навивање

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
гвујо со 55.000 илјади евра ке спонзорира навивачи на кошаркарски натпревар во полска помегу Македонија и Грчка, а министерството за култура немар пари да испрати во свет лектори по Македонски јазик кои се и те како барани ......

N

n/a

Гостин
гвујо со 55.000 илјади евра ке спонзорира навивачи на кошаркарски натпревар во полска помегу Македонија и Грчка, а министерството за култура немар пари да испрати во свет лектори по Македонски јазик кои се и те како барани ......
Јебем ли га :)
и тебе ти треба еден колектор :pos2:
дршавни...

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Државите кои се фудбалски нации си имаат платени навивачи кои ги пратат репрезентациите на големите натпреварувања. За нас ова е шпанско село и ние не сме навикнати.
Државата праќаше зимово во Хрватска на првенство во ракомет и еве сега повторно праќа во Полска, но сега поголем број и нормално подалечна локација и поскапо е.
А убаво ни е кога ќе ја видиме трибината со македонски знамиња и кога се пејат македонски песни на европските и светските првенства на кои Македонија учествува, а не ни е убаво кога се даваат државни пари. Епа средина нема. Или полу празни трибини (секако дека ќе има доста навивачи од свој џеб кои ќе отидат) или полни трибини со дел од државни пари.
Мене не ме нервира што праќаат навивачи во Полска, мило ми е што нашиве ќе имаат подршка таму голема(иако тие што ќе одат сите се партиски обоени), али ептен е дигната фама за натпреварот со Гејлада и се настојува нашиве битно на тој натпревар да победат, друго не е битно. Мразам мешање на политика во спорт. Ужасно мразам. И јас ќе сум среќна ако ја победиме Гејлада, ама дупло повеќе ќе сум среќна ако одиме во втор круг натпреварувања и без да се врши тој голем притисок на нашите кошаркари за обавезно да се победи Грција.
Едно нешто што не почитувам во спортот е мешање со политика, а тоа моментално го има и многу повеќе отколку што е потребно.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Море Грујо треба уопште ни да им дава пензии и стипендии на успешни спортисти, не за друго туку заш немало лектори за у странство кои биле барани.
Туку уопште не треба ништо да прае за спортов, ја не знам како се зезна да ја напрае трибинана на Градски, нас не ни треба фудбалски храм со многу публика, туку на полјана ќе играа репрезентативците.

Е*ате македонците на све да се наоѓало мана, ако е до мене не 55.000 евра туку пола милион нека даде цела сала со навивачи да се напуни. Па кој тоа ќе се прикаже на телевизија, цел свет да дознае за нас, за Македонија. Ти текнуе како беа пречекани нашите у Хрватска и беа прикажани како најдобри навивачи на првенството од скоро сите известувачи на тоа првенство? Ама не, нас ни смета тоа што тоа били државни пари и по дифолт се плука!
Сега дали партиски војници ќе бидат тоа (што се сомневам дека ќе бидат толку многу) или навивачки групи од Македонија, не ми е битно кога ќе видам пуни трибини, кога ќе видим како ечи македонската химна, кога некој странски известувач ќе каже дека луѓето од малата Македонија знаат да направат одлична атмосфера и да им се заблагодарат на кошаркарите што по 10 год повторно се пласираа на завршница од првенството, кога кошаркарите ќе се чувствуваат како дома бодрени од многу македонски навивачи.

Ама тоа не е битно, нели?

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
Море Грујо треба уопште ни да им дава пензии и стипендии на успешни спортисти, не за друго туку заш немало лектори за у странство кои биле барани.
Туку уопште не треба ништо да прае за спортов, ја не знам како се зезна да ја напрае трибинана на Градски, нас не ни треба фудбалски храм со многу публика, туку на полјана ќе играа репрезентативците.

Е*ате македонците на све да се наоѓало мана, ако е до мене не 55.000 евра туку пола милион нека даде цела сала со навивачи да се напуни. Па кој тоа ќе се прикаже на телевизија, цел свет да дознае за нас, за Македонија. Ти текнуе како беа пречекани нашите у Хрватска и беа прикажани како најдобри навивачи на првенството од скоро сите известувачи на тоа првенство? Ама не, нас ни смета тоа што тоа били државни пари и по дифолт се плука!
Сега дали партиски војници ќе бидат тоа (што се сомневам дека ќе бидат толку многу) или навивачки групи од Македонија, не ми е битно кога ќе видам пуни трибини, кога ќе видим како ечи македонската химна, кога некој странски известувач ќе каже дека луѓето од малата Македонија знаат да направат одлична атмосфера и да им се заблагодарат на кошаркарите што по 10 год повторно се пласираа на завршница од првенството, кога кошаркарите ќе се чувствуваат како дома бодрени од многу македонски навивачи.

Го ставам и мојот потпис на постов

:zver::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::bravo::eek:lee::eek:lee:

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
И шо сеа лошо е што ке дадат пари да одат навивачи да ја бодрат нашата репрезентација??:nenene:
А ако никој не даваше пари тогаш ке викавте зошто не дават пари,сакаат да имаме навивачи......
:nesvest:

Член од
24 јуни 2009
Мислења
448
Поени од реакции
165

Само ти читај си глупи списанија и верувај во се што ќе напишат.:smir:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.810
Поени од реакции
12.299

Браво бре Ивица, стварно добро кажано :oeoeoe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Само ти читај си глупи списанија и верувај во се што ќе напишат.:smir:
па кажете кое списание е нормално во мк и што е нормално за вас во мк. светот бара Македонски лектори за презентирање на Македонскиот јазик и писмо култура историја а вие слободно навивајте па после Грциве, Бугарите Србите Албанците ви ја зимаат историјата, културата, јазикот,.....:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
E aj во салата само грчки навивачи да се слушаат, нашиве да ги нема никаде. Така да не ќе е подобро. Во Хрватска во јануари нашите најбучни беа. Мислам дека со постот на Ивица треба да се затвори темава, ама да и дадам шанса, се` додека не почнете да мешате влади, грујевци, шеќерки.

Дискутирајте во стил, за или против ваквото праќање на навивачи.

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
гвујо со 55.000 илјади евра ке спонзорира навивачи на кошаркарски натпревар во полска помегу Македонија и Грчка,
И тоа ли ви смета бе да ја бодриме репрезентацијата
абе ГОЛЕМ СРАМ СТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА САМО ДА КЕЊАТЕ

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
И тоа ли ви смета бе да ја бодриме репрезентацијата
абе ГОЛЕМ СРАМ СТЕ ЗА МАКЕДОНИЈА САМО ДА КЕЊАТЕ
размислете што ве прави поголеми Македонци, И БЕЗ СЕРКИ ПО ФОРУМОВ,
КОНТРОЛИРАЈТЕ СИ ГИ АДРЕНАЛИНОТ, ЧУВАЈТЕ СИ ГО КЕ ВИ ТРЕБА.
само спотрот не те презентира во светот има и други позиции кој треба да се финансират од државен буџет за презентирање на една држава во светски рамки ........:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

N

n/a

Гостин
На утакмица...
у кино...
у кафиќ...
хотел,ресторант итн дрн-дрн...
се оди од сопствени пари!

Не од заедничките,државни.
Молим лепо,
кој е голем фан и сака да го покаже и докаже,
има `да плукне` барем 600-700 еу.
Срамота е вака.
Многу и тоа.
Да не навлегуем уопште у тоа кој е критериумот по кој што `навијачите` ќе бидат избрани.Пошто тоа заличуе на Us & them - Pink Floyd.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Мене лично не ми сметаат 55те илјади, она што ми е сомнително е начинот на кој ќе се врши селекција на навивачите, т.е. кој ќе иде а кој ќе добие к** по чело. Некој љубезен да ми подобјасни?

И не можам да кажам дека не ми смета ако салата се наполни со партиски војници. Истото се случи и за натпреварот помеѓу ВМРО и Шпанија, “обичњаците“ не можеа да дојдат до карта. Ми мириса на нешто или?

Kajgana Shop

На врв Bottom