Left 4 Dead 1/2

• Креатор на темата Креатор на темата Amacord
  • Време на започнување Време на започнување

Amacord

high and might богаташ
Член од
24 август 2009
Мислења
474
Поени од реакции
15
Темава е наменета да стаите некој свои мисленња за играва , нормално прво јас :vozbud:

Кецот е веке излезен од пред година дена , 2ката се очекува за некој месец ...
Лефт фор Дед според мене некако е поинтересна од другите мулти плејер шоотери , можеби и затоа што е и нешто ново. Има баш филинг на тим плеј коа играте 4ца заедно и се одбранувате од хорда зомбиња ...

2ката ке биде слична со тоа што ке има сеа малце поише оружја од првата ( да првата има мал број на оружја -.-) и нови melee оружја на пример Моторна пила , тавче , секира и тн. Да не заборавам лугето што не ја знаат играва , Лефт 4 дед е FPS Survival Shooter каде што вие и 3ца луге се одбранувате од хорда зомбиња . ИНТЕРЕСНО .... Нели ? :vozbud:

Заборавив да ви постирам клипчиња гејмплеј од Лефт 4 Дед 1/2
Left 4 Dead Left 4 Dead 2

многу добра игра иако мислев дека лошо ќе испадне, еве неколку слики

2pycfvd.jpg

937406_20090420_screen009.jpg

937406_20090420_screen006.jpg

937406_20090420_screen012.jpg

еве и побарувања

* CPU: 3.0 GHz P4, Dual Core 2.0 or AMD64X2 (or higher)

* RAM: 1 GB for XP / 2GB for Vista

* Disc drive: DVD-ROM Drive

* Hard drive: At least 7.5 GB of free space

* Video: Direct X 9 compatible video card (Video card must be 256 MB or more and should be a DirectX 9-compatible with support for pixel shader 2.0)

* Sound: Direct X9.0c compatible sound card

Играва не е толку добра. Од страна на графика и звук е одлична.
Гелјмплејот е проблемот. Самото пукање (чувството кога пукаш) е многу добро изведено, но играта брзо станува досадна.
Можиш да носиш само две оружја (и една бомба) и тоа едното е пиштол (или два) кои не се менуваат и имаат неограничена мунуиција.
Второто е по избор. Изборот е мал.
Мало машинче и пумпарица (репитира на секое пукање) - послаби
м16, автоматска пушка, и снајпер (и овај многу ретко го користат) - појаки

6 вида непријатели.
Обични зомби
Smoker - Чадлива зомба - има голем јазик
Hunter - Ловец - рипа и скока по 10 метри
Boomer - Девел - повраќа. ако те поврати ти рипаат зомби од сите страни
Tank - Тенк - Како мини бос. 2 шарзаери (60 куршуми) треба за да го отепаш. Ако пријателите исто така пукаат. Ако не пукаат нема ни да преживееш.
Witch (мн попзната како Bitch) - ако ја разбудиш, готов си. викај пријателите да те спасат.

Да беше само (малку) поразниовидна немаше да ми се здосадува брзо, и така би ја отценил како Одлична. Вака и давам 8/10 +-0,2 (ова +- завиши како сум разположен).

Дури не се појави L4D2 каде очекувам подобрувања, играјте ја ТФ2, најдобрата мрежна ФПС игра. Исто така од Valve.
Да напоменам дека L4D не беше потната од Valve туку од Turtle Rock Studios (креаторите на Counter Strike: Condition Zero и Counter Strike: Condition Zero Deleted Scenes), но Valve ги купи овие додека ја правеа L4D.

Зошто почетокот реков не е многу добра а и дадов 8. Со тоа +- паѓа под 8.

Нов голем апдејт на Left 4 Dead.
Вклучува нова кампања која се случува помеѓу No Mercy и Death Toll кампањите.

За повеќе информации видете овде и овде

На мене играта ми се допадна и поминав дури 2 дена играјки ја...

Ново интервју со еден од типците на Valve за Left 4 Dead 2

Демото од Left 4 Dead 2 излезе денеска нешто пред два часот утрото по наше време. Достапно е само за тие кои ја имаат купено играта однапред. (но веќе и го има преку црните канали, ама го немам симнато)

Тоа само ако имаш pre-order.

Left 4 Dead 2 Demo излезе јавно за сите. За симнување е потребно нешто околу 2 - 2,5 ГБ, а за инсталација 7,5 ГБ

Го немам сеуште земено и незнам кога ќе го земам. Ако го симнам за брзо ќе пишам овде а ако не, тогаш и ќе излези целата игра па нема да има потреба од демото. Целата игра излегува на 18ти овој месец.

Излезена е сегде ама нема ни еден сидер, сите мислат дека е фејк :))

Ја земав прееска. Кецот ја немам играно. Оваа не ми остави некој јак впечаток по малку играње. Ќе видам како ќе биде понатаму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom