Правете ги фасадите оти државата ќе ве казнува од 100 до 500 евра.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А чекај да те потсетам прво дека дворот не е во моја сопственост се додека не си го купам, мслам дека беше околу 1500 денари за метар квадратен, е тек тогаш ќе си го средувам дворот а вака државата ќе треба.
Ако оставиш дворот да не биде “твој“ и да ти го средува државата,тогаш можеш да останеш и навистина без него,во зависност од потребите на локалната власт.:toe:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
На мојата зграда, од страна најгоре ислупена е фасадата и се гледаат цигли. Само малце ми нема логика на 8 спрат(таму е излупено), некој сеа да се качи, да става скеле за да го фасадира. Малку глупо ми е. А инаку, да, добар закон, и заслужени казни за тие што немаат фасада, бар ќе ја личи државава така.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
На мојата зграда, од страна најгоре ислупена е фасадата и се гледаат цигли. Само малце ми нема логика на 8 спрат(таму е излупено), некој сеа да се качи, да става скеле за да го фасадира. Малку глупо ми е. А инаку, да, добар закон, и заслужени казни за тие што немаат фасада, бар ќе ја личи државава така.
Државата не ја прават фасадите,тие само ја разубавуваат или нагрдуваат како во нашиов случај кога според досегашните искуства ќе имаме само погрда држава со присилно наметнати фасади.:toe:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Државата не ја прават фасадите,тие само ја разубавуваат или нагрдуваат како во нашиов случај кога според досегашните искуства ќе имаме само погрда држава со присилно наметнати фасади.:toe:
Добро, нормално дека фасадите не ја прават државата, фала богу, јас зборев за тоа дека ќе се воведе некаков ред, и изгледот на таа околина која е опкружена со нефасадирани градби ќе се разубави, и ќе личи на нешто. Еве стандарден пример се, куќите околу Скопје, во околните села, кај кои (кај повеќето) се гледа гола цигла. Или исто така на автопатот Скопје-Тетово-Гостивар...таму врие од такви куќи.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Добро бе, зашо сите претерувате со критицизам во случаеви кога таков не е воопшто потребен? Такви работи и закони НИ ТРЕБААТ!!!!
Добро бе.....од цел текст најде за сходно само заебанцијата да ја коментираш......

.....во мојот текст имаше два цитата од дневен весник за делови од законот кој би можеле да бидат многу проблематични ако како по обичај би останале недоволно прецизирани.

...Закон е потребен.....но комплетен и прецизен закон во сите аспекти на проблемот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ова ќе излези изгледа као што викавме кога бевме војска т.е. к*р се треси во ладна вода. Како и со законот против плукање имаше неофицијална т.е. устна наредба да пишуваат цајканите по две казни во ден, па сега изгледа повлечена е таа наредба :icon_lol:.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.491
Поени од реакции
18.517
Ова ќе излези изгледа као што викавме кога бевме војска т.е. к*р се треси во ладна вода. Како и со законот против плукање имаше неофицијална т.е. устна наредба да пишуваат цајканите по две казни во ден, па сега изгледа повлечена е таа наредба :icon_lol:.

То ти така си мислиш, оди да плукаш пред полицајци, па ќе видиш дали има неофицијални наредби.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
чекај, барем ти знаеш дека убавината на фасадата независи од тоа дали е присилно наметната или не е

добар закон барем ќе заличат градовите на нешто
а не кога минуваш низ некои имаш чувство ко да се наоѓаш во некое недоизградено село

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
чекај, барем ти знаеш дека убавината на фасадата независи од тоа дали е присилно наметната или не е

добар закон барем ќе заличат градовите на нешто
а не кога минуваш низ некои имаш чувство ко да се наоѓаш во некое недоизградено село
Се доинформирав за законов вака вели: за да се запиши во катастар објектот мора да има фасада, ама не мора да се запиши во катасар пола градби се дивоградби :toe:, е сега ова за казните 100-500 евра реално со ред да се примени ќе има револуција тоа сигурно, и први што ќе го кркаат се локалните функционери на владејачката партија од локално ниво и нема ниедна агенција за обезбедување во светов што ќе ги спаси.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Се доинформирав за законов вака вели: за да се запиши во катастар објектот мора да има фасада, ама не мора да се запиши во катасар пола градби се дивоградби :toe:, е сега ова за казните 100-500 евра реално со ред да се примени ќе има револуција тоа сигурно, и први што ќе го кркаат се локалните функционери на владејачката партија од локално ниво и нема ниедна агенција за обезбедување во светов што ќе ги спаси.

повеќе ќе профитираат банките од локалните функционери
кој има пари, и во едно лето ќе ја заврши, а кој нема ќе мора кредит да зема

кога шетаат на плоштад во Скопје на сите тоа што се гради им смета
дел медиуми бунт кренаа

да прашаме овде кому му смета сите ќе кажат „да ми смета“

епа види сега дали треба навреме да се градат објекти или не
дали треба навреме да се фасадираат или не

ако си поминал низ Тетово ќе знаеш на што мислев во погорниот пост
Кичево исто така
в центар, нови згради а без фасада

изглед на центарот = НИКАКОВ

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ако оставиш дворот да не биде “твој“ и да ти го средува државата,тогаш можеш да останеш и навистина без него,во зависност од потребите на локалната власт.:toe:
Ќе го земат Мацио и Стевананџија скокалиња да играат во него :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:.

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Добро бе оваа влада што прави!!!!!!!!!!!!!!!?????????????? Има луѓе кои штедат за да си изградат некоја скромна куќичка и ако не е фасадирана казна.Па кај го има оваа живи глупостии.Што мора да е фасадирана?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Добро бе оваа влада што прави!!!!!!!!!!!!!!!?????????????? Има луѓе кои штедат за да си изградат некоја скромна куќичка и ако не е фасадирана казна.Па кај го има оваа живи глупостии.Што мора да е фасадирана?
Мора бе,инаку арчи дрва,или струја како “скинат“.Вака ќе му се вратат вложените пари за едно 50тина години сигурно.Плус владата ќе делела фасадна портокалова боја бесплатно.:pos2:

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Јас колку што сум информиран со нефасадирана куќа и образложение не е довршена градбата некои луѓе затајуваат данок, што мене воопшто не ми се допаѓа.

Kajgana Shop

На врв Bottom