iPod експлодирал во џеб

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan_g
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
И компанијата Apple влезе во серијата на уреди чии што батерии експлодираат.
Во сите случаеви кога експлодирала батерија во некој уред, тоа најчесто била заменска батерија, но во iPod Touch -от батеријата на се менува.

Според тврдењата на мајката, нејзиниот 15-годишен син го чувал iPod-от во џеб во текот на настават кога тој експлодирал.Наводно, после силниот звук панталоните на момчето почнале да горат, а детето се здобило со изгореници од втор степен.

Како што може и да се очекува, тужбата е веќе поднесена, а од компанијата која го произведува уредот се бара отштета од 225.000 долари за претрпените физички и психички последици.

Од Apple одбија да го коментираат случајот.

Wooow i ova slusnav iPod da eksplodira vdzeb, E aj kako e toa mozno.....?

скопско и се е можно

И не е баш за верување iPod да ти експлодира во џеб....
лелеее ако земат толку пари за оштета ц ц ц како мене не ми екслподира па да видиш после цар...

И не е баш за верување iPod да ти експлодира во џеб....
лелеее ако земат толку пари за оштета ц ц ц како мене не ми екслподира па да видиш после цар...
Цар хаха со изгореници од втор степен со знам дали ке бидиш цар

Море и од 5-ти степен да се пара е тоа бе алооо...

Кај сите батерии постои одреден ризик од експлодирање. Посебно често експлодираа Lithium Ion батериите, па производителите преминаа кон производство на Lithium Polymer кои се постабилни.
Какви батерии се вградуваат во iPod ме мрзеше да гуглам.

:vozbud: сега ке го фрлам мобилниот.
страшно страшно

Кај сите батерии постои одреден ризик од експлодирање. Посебно често експлодираа Lithium Ion батериите, па производителите преминаа кон производство на Lithium Polymer кои се постабилни.
Какви батерии се вградуваат во iPod ме мрзеше да гуглам.
ама како што знам само сони ериксон користи Lithium Polymer

Да ти е страв мобилен да ставиш во џеб...

Прво слушнав дека загревале, потоа дека експлодирале.................

Што е работата со евие телефони/играчки?

225.000 долари за претрпените физички и психички последици.

Или се скромни, или се...глупи. Се бара барем пет милиона отштета за да може во спогодбата да се стигне до 2 или 3 милиона.

Вака, Епл ќе тврди дека е многу, и може да плати адвокат кој ќе докаже дека батеријата експлодирала поради несовесно чување на уредот и ќе земат ништо, освен што мајката и синот ќе треба да си го платат адвокатот, или во најмала рака колку за да си платат болницата и судските трошкови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom