IIS Server на Кабловски интернет

• Креатор на темата Креатор на темата bjuraga
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Незнам дали досега ја има некој поставено темава па по потреба слободно преместете ја...

Мене ме интересира дали е возмозно да поставам првично FTP а потоа и WEB Сервер а сум корисник на интернет од кабловски оператор поточно Велес.

Колку што знам ова не е против никое правило на операторот.

Имам инсталирано IIS и додатокот за FTP и на мојот компјутер се функционира одлично (ако пристапувам со http://localhost или ftp://localhost), имам DynDNS адреса која „наводно“ треба да решава се што ми е проблем, но колку што разбрав мојата IP не се менува - како и на сите кои сме на провајдерот, така да и не е потребна толку многу.

Кој знае и има искуство со слична тематика нека ми каже дали е возможно и како

Пробано, работи. Едно време си имав кренато свој вебсајт со CV и слично и FTP со ствари кои ми требаат за насекаде. Ама ме фати мрзата и го баталив.

Уште подобро на кабловски имаш статична адреса не ти треба DynDNS, и секако ќе ти работи без проблем, сепак може само да ти јаде bandwith зависи и што пакет користиш.
За користење на IIS има многу туторијали еве провери тука не е комплицирано.

Незнам дали досега ја има некој поставено темава па по потреба слободно преместете ја...

Мене ме интересира дали е возмозно да поставам првично FTP а потоа и WEB Сервер а сум корисник на интернет од кабловски оператор поточно Велес.

Колку што знам ова не е против никое правило на операторот.

Имам инсталирано IIS и додатокот за FTP и на мојот компјутер се функционира одлично (ако пристапувам со http://localhost или ftp://localhost), имам DynDNS адреса која „наводно“ треба да решава се што ми е проблем, но колку што разбрав мојата IP не се менува - како и на сите кои сме на провајдерот, така да и не е потребна толку многу.

Кој знае и има искуство со слична тематика нека ми каже дали е возможно и како

Не, од проста причина што CableTel во Велес нема уникатни јавни IP адреси по клиент. Една јавна IP се доделува на 3-4 корисника, а начинот на поврзување им е решен со LAN мрежа и приватни адреси.

NAT на NAT и никогаш нема да излезе твојот сервер спрема Светот.

а може ли на твојата статичка ип адреса да и доделиш сам име(како домен)? :)

а може ли на твојата статичка ип адреса да и доделиш сам име(како домен)? :)

Јебига, неможеш сам, си има правила за имињата, затоа се купуваат. Има и бесплатни ама вообичаено со името на спонзорот заедно со твоето, како на пример dragansk.freeblabla.com. А тоа ич не е убаво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom