West Coast vs East Coast

• Креатор на темата Креатор на темата El 'Borracho
  • Време на започнување Време на започнување

West Coast vs East Coast

• Вкупно гласачи
    113
Си ги поштувам и двете, од бит страна преферирам запад, особено препознатливиот звук на Дре, додека њујоршката лирика ми е подлабока, едноставно повеќе допира до мене, пореална ми е, нарочито старата Queens bridge екипа, омилени ми се.

Ако веќе морам да бирам, би рекол Исток.

Oва ми е врхунац од хип хоп музика :)

Оваа песна е дис против западниот брег..... не се сложувам со Common затоа што братот ако толку го сакаше хип-хопот немаше да биде комерцијално копиле. Тој уствари кажува како го сакал хип-хопот и како тој бил перфектен, но од кога се појавил Западниот брег се искомерцијализирал.... не е точно. Повеќето рапери од источниот брег се префрлија на тоа што е сега во мода т.е. љубовен хип-хоп. Поточно песнава е против Westside Connection а еве го и нивниот одговор

Hмм, Common комерцијално копиле, не би рекол, баш напротив, еден од најпотценетите рапери е, на сцената е добри 15-16 години а сепак не е така пробиен на мејнстримот како што би можел да биде, доколку беше комерцијално копиле :)

Naprotiv. Ovaa tema e za vistinski i dobar hip-hop. Site MC-nja se legendi i site ostavile dlabok pe4at vo hip-hop kulturata. Tvoe e samo da kazaesh koj pravec povejke "te prima", a ne koj e podobar zashto site se najdobri ( od ovie gore navedeni )

Неможе да се одлучи кој е подобар или која страна. Во тоа е поентата. Никој правец не ме прима повеќе пошто и од двете страни има легенди и срање артисти така да 50-50 е !

Никогаш не сум ги делел на Запад - Исток, но кога би бирал би одбрал исток највеќе заради A Tribe Called Quest, Beastie Boys, DITC, RA The Rugged Man, Public Enemy, Onyx, Immortal Technique и споменатите во првиот пост да не ги редам пак...

Hмм, Common комерцијално копиле, не би рекол, баш напротив, еден од најпотценетите рапери е, на сцената е добри 15-16 години а сепак не е така пробиен на мејнстримот како што би можел да биде, доколку беше комерцијално копиле :)

Брат, ај слушни му ја старата лирикиата на Common и слушни ја новата лирика на Common, според мене, тука пропушташ една ОГРОМНА ебана разлика. Од ден на ден мене Common се повеќе ми звучи на Kanye West. Респект за братот, одличен МС, ама ако продолжи вака нема да го имам истото мислење. Овој Common повеќе ми се допаѓа, отколку денешниов што има лирика за љубов и жени:

Брат, ај слушни му ја старата лирикиата на Common и слушни ја новата лирика на Common, според мене, тука пропушташ една ОГРОМНА ебана разлика. Од ден на ден мене Common се повеќе ми звучи на Kanye West. Респект за братот, одличен МС, ама ако продолжи вака нема да го имам истото мислење. Овој Common повеќе ми се допаѓа, отколку денешниов што има лирика за љубов и жени:

Па овај Common е денешниов Common. The Game му е од 2007, а не од 1987. И да има некои лирики за жени не гледам нешто страшно, не може 15 години да рецитира за рапот и фејк емсија. Common е капка вода во денешната рап пустина.

Еве го најдоброто од West Coast (Барем според мене, се надевам и други ќе се согласат со мене):

2Pac Dr. Dre - California love

The Game Feat. Snoop Dogg & Xzibit - California Vacation

Ice Cube Feat. Westside Connection - Let it rain

Embedding dissabled by request :) Ама ок, ја знам песната, и како што кажа Перфекто од 07‘ е, баш од “новиот“ Common.

Инаку продуцирана е од Кање, скречот е на кој друг ако не Примо, затоа и лаже звукот, потсеќа на старите добри 90’ ти :)

И не гледам ништо лошо во правење на песни од љубовна тематика, без разлика од кој жанр е музиката, освен ако не си ограничен на некој west coast gangsta rap. Rappers got feelings too :)

Па овај Common е денешниов Common. The Game му е од 2007, а не од 1987. И да има некои лирики за жени не гледам нешто страшно, не може 15 години да рецитира за рапот и фејк емсија. Common е капка вода во денешната рап пустина.

Moze. Kako kazi mi KRS-One ima 23 albumi bez takvi pesni, kako moze Wu-Tang od '91 da nema takvi pesni, kako moze Ice Cube od '87 da nema takvi pesni?! Ali jas ne se mesham vo toa dali e ubavo ljuboven hip-hop ili ne. Toa e vash izbor. Mene mi e seedno. Samo sakav da kazam deka ima raperi koj od pocetokot pocnale da pravat hip-hop, i ostanale da pravat. Ne vazi toa samo za gangsta raperite..... Wu i KRS ne se gangsta rap.... primer.... a eve seushte nemaat pesna na koja "iskazuvaat ljubovni 4ustva" kon nekoja devojka....

Moze. Kako kazi mi KRS-One ima 23 albumi bez takvi pesni, kako moze Wu-Tang od '91 da nema takvi pesni, kako moze Ice Cube od '87 da nema takvi pesni?! Ali jas ne se mesham vo toa dali e ubavo ljuboven hip-hop ili ne. Toa e vash izbor. Mene mi e seedno. Samo sakav da kazam deka ima raperi koj od pocetokot pocnale da pravat hip-hop, i ostanale da pravat. Ne vazi toa samo za gangsta raperite..... Wu i KRS ne se gangsta rap.... primer.... a eve seushte nemaat pesna na koja "iskazuvaat ljubovni 4ustva" kon nekoja devojka....

Ааа малку потешко.

И овие ми текнаа во секундата, не ни сакам да се потрудам да го помачам мозокот па да постирам повеќе.

Ааа малку потешко.
И овие ми текнаа во секундата, не ни сакам да се потрудам да го помачам мозокот па да постирам повеќе.

Uvo4i ja sam razlikata

..... ova ne e hip-hop.... ova a R&B..... tie pogore se za ku4ki, vo stilo spushti go tvojot golem gaz ku4ko! a ova e vejke hip-pop

Како прво еве да зборуваме за Ајс Кјуб со Комон, двата имаат различни стилови. И кога двата издаваа Golden Age песни , пак Кјуб беше потежок, затоа што таков му е стилот, Комон е помек, рецитира посмирено, едноставо таков човек е. Инаку и Ајс Кјуб прави песни за жени љубов итн. Само во повеќето од неговите песни видеа тој ги нарекува кучки , покажува задници и силикони. Комон си е друг филм.

За на крај нема потреба од ваква негатива, за некој што е толку редок свесен рапер во денешната рап сцена.

Tvoe mislenje. Ne sakam da se raspravame na temava:smir: Jas ja otvorif za site da si go iskazat svoeto mislenje. Mene povejke mi se dopajga Ice Cube od Common, tebe obratno. Sekoj razli4en vkus ;)

Ова VS

Што знам некако не ме палат баш bloods , crips , мафија , коли , пари и Bitches и PIMPs :):tapp:

хахаха
ајде да ве видам сега. Сите викате дека East е повеќе ладни улици ова она, а West забави и слично.... дали?

West Coast

East Coast

:toe:

Tvoe mislenje. Ne sakam da se raspravame na temava:smir: Jas ja otvorif za site da si go iskazat svoeto mislenje. Mene povejke mi se dopajga Ice Cube od Common, tebe obratno. Sekoj razli4en vkus ;)

Ако морам да бирам помеѓу бифот на Cypress и IceCube, Cypress ми се Дефинитивно фаворити ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom