Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Честито победа. :smir:

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2938264&postcount=1969
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2938342&postcount=1973

И немој после да викате дека само Реал се мачел со некој тимови. Ете и вие се помачивте во натпревар во кој очекувавте висока победа. И сеа знам ќе речете, играте беше добра, требаше да тепаме со толку разлика, и не се мачевме. Ама сепак на крајот мислам дека играта не се гледа, и дека според резултатот, а и според некои коментарчиња тука убаво сте се намачиле.

I sto sakas sega,APLAUZ mozebi!!

Eve gi ocenite na igracite spored Goal.com

Barcelona


Victor Valdes - 7: Didn't actually have a save to make at all, but dealt with crosses and kicked well.

Daniel Alves - 7: Was generally solid, but committed a few silly fouls towards the end that went unpunished.

Rafael Marquez - 7
: Didn't make any mistakes, but his usually accurate distribution left a lot to be desired.

Carles Puyol - 8
: An excellent performance from the captain, who got plenty of important challenges in, spoiled only by a late mistake against Piatti.

Maxwell - 6
: Provided the assist for Pedro, but also made a few mistakes at the back, including one terrible pass that should have been punished.

Sergi Busquets - 6: Fairly anonymous throughout, but didn't allow the opposition's midfielders too much space.

Xavi - 7: Kept the ball easily as always, but lacked his usual creative spark.

Andres Iniesta - 7: Had a quiet game for the most part, but came alive towards the end when he was moved further upfront.

Lionel Messi - 7.5
: Looked very lively early on, but had a poor second half, when he drifted out of the game.

Zlatan Ibrahimovic - 6
: Average from the Swede, showed some nice early touches, but was a passenger for the entire second half.

Pedro - 8: Took his goal brilliantly, and generally looked very lively and direct.

Substitutes


Gerard Pique - 7
: Looked solid and comfortable as soon as he came on
 

BakoMevmedoski

Немирен
Член од
30 септември 2009
Мислења
525
Поени од реакции
55
Docnam no pred se : Chestitki za pobedata, igrata ne bese bas sjajna, alves, marquez, busquets, slabo mi igraa gledam deka nekako ne go forsirame mnogu Jaja Ture toa e ogromna greshka od strana na Gvardiola.
Pedro postigna super gol, ibra ne beshe slab, messi vo prviot del beshe dobar vtoriot del nekako i nego ne go gledav mnogu.
I za kraj pobedivme na eden cesen nacin so greski vo igrata, mora malku da pritegne pep ako saka da funkcionira klubot kako sto treba.
sepak 3 boda najbitno nesto.

Pozz
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Малку каснам, ама сега се прибирам. Значи по тоа што го читам сме изиграле никако, ама добра е барем сме играле слабо против Алмерија па незнаеле да го казнат тоа, да биле некои други ќе сме изгубиле.
Педро постигнал ГОЛИШТЕ, стварно ми е мило за него се гледа дека ќе биде предводник на Барса за некое време ако продолжи вака да се развива. Само жал ми е за Ибра што не го сруши рекордот, ама ајде таа е најважно дека освоивме три бода па сега притисокот е на Реал кој утре ќе мора да победи со Севиља, а со оглед на тоа дека Севиља влегоа во фантастична форма нема да им биде лесно, така да има големи шанси утре после завршувањето на Севиља - Реал да останеме сами на врвот:)
 

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Луѓе што ви е бе ?? Поарно ваква победа, отколку победа од 5-0... гледајте малце позитивно на работите... оваа тешка победа нема да дозволи да се опуштат играчите, Пеп ќе има да направи милион корекции... го знаеме тоа од лани и од ваквите резултати. Ако некој извлече поука од ова, тогаш тоа е Пеп. Така да ова не е никаква трагедија, напротив мене лично баш ми е мило што имавме една вака тешко извојувана победа.

Честито победа:smir:
 

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.278
Поени од реакции
17.958
Луѓе што ви е бе ?? Поарно ваква победа, отколку победа од 5-0... гледајте малце позитивно на работите... оваа тешка победа нема да дозволи да се опуштат играчите, Пеп ќе има да направи милион корекции... го знаеме тоа од лани и од ваквите резултати. Ако некој извлече поука од ова, тогаш тоа е Пеп. Така да ова не е никаква трагедија, напротив мене лично баш ми е мило што имавме една вака тешко извојувана победа.

Честито победа:smir:
Абе и јас сакам да имаме по некоја тешка победа, да не рушиме се живо и диво со по 5-0, ама со Алмериа волку слаба игра. Средниот ред како да го немавме, чави и Иниестаможеби ги играа најслабите партии во својот живот:jaj:
 

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Луѓе се... што сакате да играат на секои три дена пефектни натпревари ? Иниеста само што се врати од повреда, Чави во претходните 10 официјални натпревари е најконстантниот играч во тимот. Неможе секој пат да изигра на ниво (кое патем тој го поставува).

Башка ако го гледавте натпреварот Алмерија играа man to man marking... затоа во изјавата на Пеп после мечот стои: Имаме лек за вакви ситуации во случај ако уште некој сака да игра на ист начин како Алмерија.:smir:

После оптимизмот на Пеп, јас сум сигурен дека натпреварите после репрезентативните задачи, ќе бидат подобри од претходните. Ќе се обрне многу повеќе внимание на деталите. Сите знаеме што значи тоа.:vozbud:
 

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Браво за Педро!
Кога ке дојде време Анри да си оди или пензионира он ке биде правата замена за него
И ај нека ни е честито победата,сеа има разлика од 1-0 и 5-0,ама 3 бода си се 3 бода!
 

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Ептен слабо го изигравме овој натпреавр незнам како успеавме да го задржиме водството, да беше некој поефикасен тим како Севиља,Гетафе,Виљареал,Валенсија и мн. други ќе ни го брцнеа и можеби ќе не победоа..:toe:
Но најважно од се трите бода се наши и повторно сме на првата позиција, да се надеваме дека така ќе остане.
Бускетс најмногу ме изненадува ако минатата сезона беше страшен талент оваа сезона е далеку од оваа форма како што беше лани, истото се зборува и со Маркез многу слабо игра но тој знаеме имаше и повреда па полека полека ќе го чекаме да се врати во онаа форма како што беше,а на Чави овој натпревар му беше еден од најслабите мора да се признае тоа исто и со Иниеста далеку е од својата форма како што беше лани:toe:,а за Педро немам зборови одлично го заменува на Анри па ако дојде време Анри да оди во пензија Педро ќе биде негова страшна замена:vozbud::vozbud:..
Нека ни е честито победата и нека ни се множат.:smir:

VISCA EL BARCA ! ! ! !
 

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ej ne preteruvajte "MNOGU SLABO" !!! Da igravme mnogu slabo nemase da imame posed na topkata 75%-25%
 
Член од
27 септември 2009
Мислења
2.175
Поени од реакции
1.041
Со малку задоцнуванње, нека ни е честито победата.Педро зверррррр :)
 
I

IBIZA SOUND

Гостин
http://barcelona.gol.bg/article.php?id=64174
ako pobedime na teskoto gostuvanje kaj valensija imame nov rekord

a inaku za toa so vikate deka site izigrale slabo bas i ne e taka
pep gi fale buskets i markes,a xavi i iniesta bile mnogu dobro markirani posebno xavi od ovoj cika. znaci se na se natprevarot bese dobar,da potsetam deka imavme i stativa pogodeno
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.758
Поени од реакции
9.923
Не беше за поседот на топка, него сакале или нејќеле со вакви техничари мора да го имаме. Проблемот беше што играа како да се задоволни со 1-0, немаа желба за напад и гол повеќе. Можеби тоа била тактиката на Пеп, да се чува 1-0 и да не се напаѓа многу за да не даде Алмериа гол од контра. Доколку навистина му беше тоа замислата, се надевам дека си ја увиде грешката. И кога не напаѓавме овие имаа шанса при крајот на натпреварот. Како и да е, мислам дека не разгалија овие година-две со над 3 гола на натпревар и супер игра. Погледнете ги другите топ клубови, ремизираат, тепаат во последна минута, и нивните фанови се повеќе од задоволни. Тоа што ние сме навикнати да гледаме петарди...не разгалија дефинитивно :) Друго интересно е што гледајќи Барса се навикнав на атрактивна игра и сега се поретко гледам други натпревари. Денес решив да гледам Челзи - Ливерпул, англичаните барем не му ја мислат толку, не се бранат (освен кога играат во ЛШ против Барса ), а решив и да го гледам новиот Мадрид вечерва против Севиља. Го имам гледано само 30 минути до сега против Виљареал додека на овие не им исклучија играч, и не бев баш импресиониран. Кога Виљареал најмногу напаѓаа, црвениот картон ги пресече од корен. За оние од фан клубот на Мадрид кај кои мојот коментар околу црвените картони и пеналите...незнам што ве буни, ќе ви помогнам со статистика - Мадрид 3 пенали и 2 црвени картони за противниците досега, Барса 0 и 0 (вклучена е и ЛШ). И сега не е дека ги немало истите (освен оној на Виљареал, според мене 2 жолти за 30 минути од кои вториот беше смешен...премногу), воопшто тоа не ми беше ни поентата. Поентата е зошто кога игра Барса истите ги нема. Вчера имаше повеќе од очигледен пенал над Меси. Да го земеме и Сантандер, а посебно Малага за пример кога Велигтон нокаутираше и газеше се пред себе. Според мене има различен критериум сезонава, но сепак јас сум пристрасен и можеби не сум в право. Нека оценат другите, а ќе покаже и времето. Поздрав.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom