Нови 290 рамковни вработувања

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И никад...
ама никад не ми паднало на памет да се пријавуем за администрација.
Ај сега ти да ми објасниш зашто тебе на 23 год. сон ти е да работиш `стабилна работа` у администрација?
Тоа ја... не разбирам у.п.м.
:toe:
Како бе не разбираш!?!

....имаше едно.....нишај врата, земи плата.....:helou:

..а оние прикаски...ќе се надградувам професионално ..и тоа баш во нишајврата администрацијата.....на мачка на опаш......

..изгледа социјализмот т.е. „неговите придобивки’’ е/се само декларативно мртов/и

сите се за слободно општество....но по можност и прилика на државни јасли да цуцаат:pos2::pos2::pos2:

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Мене би ми било срам да ме вработат само ради тоа што сум 25%

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Ууу :)
Ово бре само у нашем граду може да се деси. Им го нема Рамковниот, поголема будалаштина здравје :vozbud:
Каде е оригиналот од рамковниот договор?

Му нема трага на оригиналот од рамковниот договор. Ниту во кабинетот на претседателот, ниту во државниот архив не се сигурни каде се наоѓа документот.
Екипата на А1 по повод годишнината од рамковниот договор побара од архивот да ни дозволи да снимиме каде и како се чува овој документ.
Дал човек да плаче или...јас понекогаш губам сметки за струја, вода ама ова...:nesvest:
Фали уште Уставот да го изгубат и...

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Па да де, дека кај тебе вработувањето иде по линија на членство на КПЈ, нели? :)

Не за сите, не за сите... Ако идеше по тој принцип - кај мене дома никој немаше да има вработен. Ама, сериозно е срамно кога девојката во Министерство ми бара број на кланица за да ја даде дозволата за извоз на габи :)))

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Не за сите, не за сите... Ако идеше по тој принцип - кај мене дома никој немаше да има вработен. Ама, сериозно е срамно кога девојката во Министерство ми бара број на кланица за да ја даде дозволата за извоз на габи :)))

Aбе, прифаќам дека е срамно, но да ти го каже некој кој веќе 50 години е научен на системот нишај врата зимај плата, е стварно смешно нели? Крај краева, целава бука е само поради тоа што се плашат дека ќе дојдат албанците и ќе учат од нив како да забушаваат, па нема да имаат толкава слобода.

Дај не зезај, немаше рамкновни вработувања во здравство кога роденото бебе заслепе. Ниту рамковен доктор кога мужот на таа пратеничката умре во болница. Ниту рамковна тетка на шалтер да ти бара 23056 документи (не постари од 6 месеци) за да ти издаде потврда дека не си осуден. А за тоа само е потребно клик на ентер и да провери досие нели?

За да ја сфатиш целава иронична ситуација потруди се симни го Chris Tucker стендап комедијата, и следи го делот за Affirmative action. Болно, иронично, ама најреално ја опишува нашето секојдневие.

цитирам само дел од дискусијата...

"A black C student will never become the manager of a big company, but a white C student is the president of the United States of America..."

"A Black student has to give his best, straight A average, to be a serious candidate for a good job opening. White people just have to show up"

"Personally i dont agree for a black C student have more advantage than an A white student or vice versa, but if both of them are C average...FUCK IT!"

И тако даље и тако даље...некои си го имаат замислено светот така да албанци никако не смеат да бидат вработени во администрација. И верувај, и да знаеа перфектно македонски, и да беа најдобрите студенти во нивната генерација, пак ќе се најдеше нешто за јадење бурек...Ете на нив професорите им попуштале, ете бројката била преголема, ете ова, ете она.

Фак ит...50 години го прават тоа македонците со помош на партиите...Ние тек почнавме. Полека малце.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Aбе, прифаќам дека е срамно, но да ти го каже некој кој веќе 50 години е научен на системот нишај врата зимај плата, е стварно смешно нели? Крај краева, целава бука е само поради тоа што се плашат дека ќе дојдат албанците и ќе учат од нив како да забушаваат, па нема да имаат толкава слобода.
Апсолутно се согласувам, во министерствата, банките, судовите има еден куп некадарни Македонци кои не ми е јасно која будала и со колку силни врски ги има примено на работа... Ама не е тоа противаргумент со кој се објаснува запослувањето на уште толку некадарни Албанци. Сериозно немам предрасуди по тоа кој е на шалтер кога одам да си побарам некој документ во МВР и чекам некоја тетка фатена во рацете да ми го најде. Ги пцујам во себе не на национална основа туку поради тоа што се ебани ретарди!
Е сега, ако ти сметаш дека нема млади Албанци кои можат да се вработат поради тоа што имаат знаење и способности - во ред, за мир во куќа ќе продолжиме да запослуваме полуписмени и неспособни (како што и всушност правиме). Јас не мислам дека нема Македонци кои заслужуваат да бидат запослени затоа што имаат умешности за работа, па затоа ми се блуе од секој кој им ја држи нивната работа, само зошто има партиска книшка.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
За да ја сфатиш целава иронична ситуација потруди се симни го Chris Tucker стендап комедијата, и следи го делот за Affirmative action. Болно, иронично, ама најреално ја опишува нашето секојдневие.

цитирам само дел од дискусијата...

"A black C student will never become the manager of a big company, but a white C student is the president of the United States of America..."

"A Black student has to give his best, straight A average, to be a serious candidate for a good job opening. White people just have to show up"

"Personally i dont agree for a black C student have more advantage than an A white student or vice versa, but if both of them are C average...FUCK IT!"

Крис Рок инаку.:)

Он.
Не се проблем вработувањата на албанците....
Проблем е глупоќата и идиотизмот кој е влезен и во зидовите каде "станува" нашата администрација. Незнаењето и несакањето да ја работат работата за која се (и тоа како добро) платени.
C'est la vie people.
Нема фер шанса за секој.
Дигнав раце од аплицирање по државни институции....бар коа ме лажат, нека ме лажат со стил.
Ама т'нко и по приватњациве...:)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Крис Рок инаку.:)

Он.
Не се проблем вработувањата на албанците....
Проблем е глупоќата и идиотизмот кој е влезен и во зидовите каде "станува" нашата администрација. Незнаењето и несакањето да ја работат работата за која се (и тоа како добро) платени.
C'est la vie people.
Нема фер шанса за секој.
Дигнав раце од аплицирање по државни институции....бар коа ме лажат, нека ме лажат со стил.
Ама т'нко и по приватњациве...:)
Па да, може така да се каже. Ги испостави партиските вработувања. Тоа е најголем проблем, се вработува со партиска книшка секаде - не е битно каква етничка националност туку дали твојата партија е на власт.

- Албанците ако се чуствуваат обесправени тоа е нивни проблем и нека лечат комплекси на други места. Сега си имаат доволно права. Би ве прашал: Нели ви е срам да зборувате секакви невистини и погрдни зборови против нас, покрај се што направивме? Како ви живее малцинството во Грција? Убаво а? И читам нешто ќе мирисало на барут. Ако се мисли на 2001 пак ќе има местена(исценирана) војна ?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ууу :)
Ово бре само у нашем граду може да се деси. Им го нема Рамковниот, поголема будалаштина здравје :vozbud:
Дал човек да плаче или...јас понекогаш губам сметки за струја, вода ама ова...:nesvest:
Фали уште Уставот да го изгубат и...
Не е загубен бе,имплементиран е,во новата резиденција за Председателот на Водно,а тој не знае ни кај ги собул чевлите вчера,па ќе знаел за некаков с-рамковен договор.:pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.302
Не е загубен бе,имплементиран е,во новата резиденција за Председателот на Водно,а тој не знае ни кај ги собул чевлите вчера,па ќе знаел за некаков с-рамковен договор.:pos2:
Во темелите на резиденцијата... :smir:

едит, го избришав ова за ...малку невкусно ми звучеше, малку повеќе претерав :kesa:
Но шала на страна, како е можно да се случуваат одредени работи само кај нас? Од ваков калибар..., значаен документ да нестане?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Во темелите на резиденцијата...само да не му подметнале како вц хартија, тешко нас ако бил само еден примерок. :smir:
Па и 10 да се,ако се користи за тоалетна,тогаш малку се.:smir:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Дал ќе го бањаат, дал нов ќе праат.......срамковен...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom