Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Ovaa ikonava civo hobi ilustrira...? Na majka ti, tetka ti, sestra ti? A? Na kogo?:pusk:
Ovaa ikonava civo hobi ilustrira...? Na majka ti, tetka ti, sestra ti? A? Na kogo?:pusk:
Како бе не разбираш!?!И никад...
ама никад не ми паднало на памет да се пријавуем за администрација.
Ај сега ти да ми објасниш зашто тебе на 23 год. сон ти е да работиш `стабилна работа` у администрација?
Тоа ја... не разбирам у.п.м.
Ne be na sestrati prasaj ja sega gi obucava novite administrativki :pusk: a i majkati kako poiskusna i kako ekspert im drzi predavanjaOvaa ikonava civo hobi ilustrira...? Na majka ti, tetka ti, sestra ti? A? Na kogo?
Дал човек да плаче или...јас понекогаш губам сметки за струја, вода ама ова...:nesvest:Каде е оригиналот од рамковниот договор?
Му нема трага на оригиналот од рамковниот договор. Ниту во кабинетот на претседателот, ниту во државниот архив не се сигурни каде се наоѓа документот.
Екипата на А1 по повод годишнината од рамковниот договор побара од архивот да ни дозволи да снимиме каде и како се чува овој документ.
Па да де, дека кај тебе вработувањето иде по линија на членство на КПЈ, нели?Мене би ми било срам да ме вработат само ради тоа што сум 25%
Па да де, дека кај тебе вработувањето иде по линија на членство на КПЈ, нели?
Не за сите, не за сите... Ако идеше по тој принцип - кај мене дома никој немаше да има вработен. Ама, сериозно е срамно кога девојката во Министерство ми бара број на кланица за да ја даде дозволата за извоз на габи ))
Апсолутно се согласувам, во министерствата, банките, судовите има еден куп некадарни Македонци кои не ми е јасно која будала и со колку силни врски ги има примено на работа... Ама не е тоа противаргумент со кој се објаснува запослувањето на уште толку некадарни Албанци. Сериозно немам предрасуди по тоа кој е на шалтер кога одам да си побарам некој документ во МВР и чекам некоја тетка фатена во рацете да ми го најде. Ги пцујам во себе не на национална основа туку поради тоа што се ебани ретарди!Aбе, прифаќам дека е срамно, но да ти го каже некој кој веќе 50 години е научен на системот нишај врата зимај плата, е стварно смешно нели? Крај краева, целава бука е само поради тоа што се плашат дека ќе дојдат албанците и ќе учат од нив како да забушаваат, па нема да имаат толкава слобода.
За да ја сфатиш целава иронична ситуација потруди се симни го Chris Tucker стендап комедијата, и следи го делот за Affirmative action. Болно, иронично, ама најреално ја опишува нашето секојдневие.
цитирам само дел од дискусијата...
"A black C student will never become the manager of a big company, but a white C student is the president of the United States of America..."
"A Black student has to give his best, straight A average, to be a serious candidate for a good job opening. White people just have to show up"
"Personally i dont agree for a black C student have more advantage than an A white student or vice versa, but if both of them are C average...FUCK IT!"
Па да, може така да се каже. Ги испостави партиските вработувања. Тоа е најголем проблем, се вработува со партиска книшка секаде - не е битно каква етничка националност туку дали твојата партија е на власт.Крис Рок инаку.
Он.
Не се проблем вработувањата на албанците....
Проблем е глупоќата и идиотизмот кој е влезен и во зидовите каде "станува" нашата администрација. Незнаењето и несакањето да ја работат работата за која се (и тоа како добро) платени.
C'est la vie people.
Нема фер шанса за секој.
Дигнав раце од аплицирање по државни институции....бар коа ме лажат, нека ме лажат со стил.
Ама т'нко и по приватњациве...
Не е загубен бе,имплементиран е,во новата резиденција за Председателот на Водно,а тој не знае ни кај ги собул чевлите вчера,па ќе знаел за некаков с-рамковен договор.:pos2:Ууу
Ово бре само у нашем граду може да се деси. Им го нема Рамковниот, поголема будалаштина здравје
Дал човек да плаче или...јас понекогаш губам сметки за струја, вода ама ова...:nesvest:
Фали уште Уставот да го изгубат и...
Во темелите на резиденцијата... :smir:Не е загубен бе,имплементиран е,во новата резиденција за Председателот на Водно,а тој не знае ни кај ги собул чевлите вчера,па ќе знаел за некаков с-рамковен договор.:pos2:
Па и 10 да се,ако се користи за тоалетна,тогаш малку се.:smir:Во темелите на резиденцијата...само да не му подметнале како вц хартија, тешко нас ако бил само еден примерок. :smir: