Бугарија сака со сите сили да го оцрни македонскиот имиџ

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа што го прави Божо кретеножо не чудно бидејќи е мрднат мајмун. Ама овие нашите треба јавно да се откажат од тој гест и да ги одбијат бугарските пасоши. Дали ќе постапат како Македонци тоа е до нив. Јас плукам по нив ако вака при очигледен пропаганден гест ги прифатат пасошите. Ние им помогнавме на Бугарите и спасивме колку можеме. Ама со вакви провокации подржани од обичните Бугари секој ден се ствара се поголемо непријателство и меѓу обичните луѓе.
Бугарските пасоши се само поради економскиот фактор, за да излезете од државата сега ќе ви треба еден куп документи, се надевам дека визната либеризација наскоро ќе профукционира, па бугарските пасоши јавно ќе почната да се спалуваат, но ако Бугарските власти го признаат ОМО Илинден и Македонското малцинство, јас ќе бидам првиот кој јавно ќе побарам Бугарски пасош.

УУ ТИБАМ...ОВОЈ НЕ ЌЕ Е ОД ТАТАРЛАААНАТА, ЌЕ ДА Е МАКЕДОНЕЦ, ПОРОБЕН, СО ИСПРАН МОЗОК.
Појма немате колку македонци има во Бугарија, а овие што се тука се платени од ВМРО БДН. Имам прилика да разговарам со многу луѓе од Бугарија, вакви испади од поединци како тука се само луѓе од ВМРО БНД, за жал истата партија во Бугарија зима многу голем замав последната година две ( ги лапна имотите на Македонците во Бугарија, си го присвои ВМРО, лапа пари од фондовите на ЕУ ), тоа ме плаши најмногу.

Во Татарија не треба да се делат луѓето по националност, вера, боја, пол...
Треба да се дела по озраченост од радијација.
Значи на 5 категории озраченост и неозраченост (стански државјани)

Бугарските пасоши се само поради економскиот фактор, за да излезете од државата сега ќе ви треба еден куп документи, се надевам дека визната либеризација наскоро ќе профукционира, па бугарските пасоши јавно ќе почната да се спалуваат, но ако Бугарските власти го признаат ОМО Илинден и Македонското малцинство, јас ќе бидам првиот кој јавно ќе побарам Бугарски пасош.

Појма немате колку македонци има во Бугарија, а овие што се тука се платени од ВМРО БДН. Имам прилика да разговарам со многу луѓе од Бугарија, вакви испади од поединци како тука се само луѓе од ВМРО БНД, за жал истата партија во Бугарија зима многу голем замав последната година две ( ги лапна имотите на Македонците во Бугарија, си го присвои ВМРО, лапа пари од фондовите на ЕУ ), тоа ме плаши најмногу.

Имат имот со вредност од 150 миљони евра мислам,тие се парите на најмачните души иселени од татковина и тргнати да емигрират за да видат бел ден и да му помогнат некогаш на Македонија.
А види денес во кој се тие пари :nerv:

Ти до мене ли опре за булка бе :pos2:Толко ли си неспособен и противен да си намериш сам.
Вече имам објаснение за толко много комплекси и фрустрации.Нередовен секс.Много е вредно и препор'чван на сите злобари да прават повеке секс и да показват по малко фрустрации по форумите :)
Многу сум мераклија на Бугарки, бидејќи одам редовно за Бугарија мислам дека не треба да ти објаснувам таму што правам а ти лечи си ги малокуревските комплекси по цел ден на форумот и не ја дупи жена ти па потоа немој да се прашуваш што работи жена ти со форумџиите додека ти бистриш политика. :pop:

Во Татарија не треба да се делат луѓето по националност, вера, боја, пол...
Треба да се дела по озраченост од радијација.
Значи на 5 категории озраченост и неозраченост (стански државјани)
Викаат дека најголемите Татари биле од Козлодуј. Еден се броел како 2.:love2:

Многу сум мераклија на Бугарки, бидејќи одам редовно за Бугарија мислам дека не треба да ти објаснувам таму што правам а ти лечи си ги малокуревските комплекси по цел ден на форумот и не ја дупи жена ти па потоа немој да се прашуваш што работи жена ти со форумџиите додека ти бистриш политика. :pop:
може да си мераклија ама само толкова .за другото јавно лажеш.ти по цел ден седиш в форома пишеш злобни коментари и л'скаш бастуна.

Не знам дали добро се разбравме , јас реков за тројцата што помогнаа во спасувањето на бугарските туристи ако прифатат бугарски пасоши плукам по нив ако го направат тој гест.

За другите Македонци што земале бугарски пасоши има и такви за плукање и такви кои се премногу разочарани бидејќи мислат дека Македонија ништо не направила за нив и такви што навистина не можат да извадат за парче леб , не сакам тие ни да ги бранам ни да ги обвинувам. А тоа што велиш ќе побараш Бугарски пасош ако го признаат ОМО Илинден дали значи дека ќе потпишуваш дека твоите предци се Бугари, бидејќи така се добива бугарски пасош.

може да си мераклија ама само толкова .за другото јавно лажеш.ти по цел ден седиш в форома пишеш злобни коментари и л'скаш бастуна.
Провери под бирото бе пето распукана да не е твојта булка, за твоја информација не седам на форумо по цел ден и не сум јас како тебе со 2 ника, до пред малце како Топорчо а сега како персиан.
Колку ве плаќа Дон Бојко за да какате по форуми?

Булката нек ми л'ска бастуна!
Ти на бан!

Не знам дали добро се разбравме , јас реков за тројцата што помогнаа во спасувањето на бугарските туристи ако прифатат бугарски пасоши плукам по нив ако го направат тој гест.
Пропаганда е тоа, впатем ни они не знаат од когоа зимаат пасош, да дознаат кој е Каракачанов и со какви интриги се бави...
За другите Македонци што земале бугарски пасоши има и такви за плукање и такви кои се премногу разочарани бидејќи мислат дека Македонија ништо не направила за нив и такви што навистина не можат да извадат за парче леб , не сакам тие ни да ги бранам ни да ги обвинувам. А тоа што велиш ќе побараш Бугарски пасош ако го признаат ОМО Илинден дали значи дека ќе потпишуваш дека твоите предци се Бугари, бидејќи така се добива бугарски пасош.
Не ми ја свати поентата, ќе земам бугарски пасош и ќе идам да гласам за ОМО Илинден, воедно ако го признаат Македонското малцинство под дифол се што ќе потпишам паѓа во вода:helou:
Ќе го цитирам Мисирков, мисла напишана пред многу години во списанието "ИЛИНДЕН" 30 Јануари 1925 година ( колку човекот бил пред времето во кое живеел ):
Бугарите нека си се занесуваат со кранјите политички и економски теории
Србите нека си мислат дека и Господ при создавањето на светот зборувал Српски
Грците нека си се сметаат дирекни потомци на Хомер, Одисеј и Аристотел
Ние треба со големо напрегање зачувувајки си ја полната слобода на научната мисла да го проучиме минатото и сегашноста на сите овие народи за да го определиме своето меѓу нив и да си ја зачуваме својата етничка историска индивидуалност.

- Македонија од самиот момент на основање настојува да води постојана антибугарска политика. Последната работа беше апсењето на бугарската државјанка, Спаска Митрова. Ова е неприфатливо за бугарското општество да се дадат такви дозволи на земјите што ги кршат правата на бугарските граѓани, изјави бугарскиот европратеник Димитар Стојанов.

http://www.time.mk/read/0d4a067b48/d4423e87be/index.html

Смрдлив татар....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom