Геј парада во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Која гордост ја покажуваат хомосексуалците полуголи и нашминакни ? Самите се покажуваат како изроди без помош на Балканците :)
И не ги палиме насред плоштад па да се чувствуваат угнетени и загрозени.

Ако не преувеличи некој wanna be либерал нема кој. Изгледа стана мода да Македонија да си современ и да им контраш на лошите радикали дојдени од планините. :tv:

Да бидеш полугол и нашминкан е да бидеш изрод?
Ууу ... ново значење доби зборот!

Не ги палите на сред плоштад, ама викате дека ќе им се соберете со палки за да ги тепате хертиците, да ги изгазите нечистите и да им покажете каде треба да влезе палката, нели?
Плукам!
По филозофијата и интелектот што го имаат ... наводните луѓе!

И да, наредниот пат кога ќе ме цитрираш во пост дечко, wanna be либерал не е збор кој што треба да го искористиш.

Јас мислам дека ако секој си гледа за себе да му е добро, државата ќе ни тргне напред:smir:Во спротивно ако секој на секого му се меша во животот и постелата,ќе си останеме таму,каде што сме веќе 63 години,во место,со истите проблеми,истите размислувања,негирани,итн.
Во превод,ниту паради,ниту провокација и негирање на хомосексуалната популација која постои во земјава.Секој пред себе,сите среќни.

Ех, колку (нејавни) геј-барови има низ Скопјево, да се чудиш. :icon_lol:
50% од кафичиве низ центар и околните населби имаат барем еден геј-ден, т.е. вечер за геј журки.
И немојте одма со муабетите „а, од кај знаеш, да не си лезбејка?“, пошто у старт ќе ви одговорам: не сум, имам геј пријатели и понекогаш излегувам на такви места.

А те уверувам дека лично имам запознаено барем 3 геј/лез струмичани и дека според некои ненаучни статистики, најмногу геј популација покрај Скопје има баш во Струмица, Ѓевгелија и Гостивар.
Непоткрепено е ова, ама и од мое искуство се потврдило.
Ми станува сумљиво колку многу искуство имаш со хомосексуалци. Чудно е.:baeh: :pos2::pos2:
Кој одлучува да окарактеризира нешто како настрано? Логиката на мнозинството?
Епа логиката на ова мнозинство вели дека хомосексуализмот е настран, ненормален и болест. Јебига, ти губиш. Кога логиката на мнозинството ќе одлучи дека хомосексуализмот е јако нормален, јас ќе формирам група на кравоебачи и ќе парадираме низ центарот на Скопје. Во јагнешка кожа обвиткани :vozbud:. Имам и име осмислено на групата и мото на парадата, ама не ви ги кажувам сега. Copyrighted by Princ © - All rights reserved 2008 to infinity ® :pipi:
Добра поента, принц. Те сфаќам. Денес хомосексуалноста, утре што?
Не сепак имај предвид дека општеството е во постојана еволуција. Никогаш не постоеле фиксни ставови за тоа што е перверзно, а што нормално. Во античка Грција било сосема нормално постар маж да има анален секс со млади машки деца (педеризам). На исток е сосема нормално еден маж да има неколку жени. Уште понатака на исток е сосема нормално мајка ти и татко ти да ти ја одберат жената... и тн. Ми ја сфаќаш поентата, нели? Ништо не е фиксно. Работите се онакви какви ќе дозволиме да бидат. Па оттука ако дозволиме хомосексуалноста да биде нормална работа, guess what, тоа и ќе биде. На нас паѓа дали ќе ги оставиме или ќе ги прогонуваме.
А, конкретно за геј парада, не сум ссигурен дека тоа е најпаметниот чекор за нив. Може да биде контрапродуктивна (сетете се на Србија).

Зошто мешаш геј кафиќ што е наменет за нивно дружење и што било правење и јавно парадирање насред улица сред бел ден ?

Затоа што ти е исто ко да речеш за партиите и нивните митинзи на плоштад, имаат штабови-што не си ги прават таму митинзите

Да бидеш полугол и нашминкан е да бидеш изрод?
Ууу ... ново значење доби зборот!
Ај дај дефиниција за изрод
Не ги палите на сред плоштад, ама викате дека ќе им се соберете со палки за да ги тепате хертиците, да ги изгазите нечистите и да им покажете каде треба да влезе палката, нели?
Не реков дека треба да се тепаат, ниту го подржав тоа. Ова ти е класична "либерална" стратегија, соговорникот да се покаже како затуцан дивјак :) Баш убаво објаснив кој е мојот став.
И нема да го искористам wanna be либерал затоа што дискриминирам одредена група луѓе што бз врска се борат за нешто само колку да се каже. Прилично нелиберално од моја страна.
Плукам!
По филозофијата и интелектот што го имаат ... наводните луѓе!

И да, наредниот пат кога ќе ме во пост дечко, wanna be либерал не е збор кој што треба да го искористиш.
Некои дадоа добри примери како и хомосексуалци се строго ПРОТИВ такви паради.
Сметам дека тие хомосексуалци што ја форсираат и се појавуваат таму(машки и женски) се исфрустрирани личности што бараат разни начини како да се експонираат.
Затоа што ти е исто ко да речеш за партиите и нивните митинзи на плоштад, имаат штабови-што не си ги прават таму митинзите
Те сфатив, ама некако не одеше адресата за тепање :)
Инаку во клуб, кафиќ, дома... нека си прават тоа што сакаат. Исто и Ахмадинеџад рече :pos2:

4. Геј-парадата има за цел да го промени стереотипното размислување за хомосексуалците и да ги убие предрасудите упатени кон таа група луѓе.

Нели е уметничка изложба подобро решение? :smir: Преку асоцијативна социјална перцепција, може многу поефективно да се "промени нивниот статус на подобро".
Парада, шарада... и триумфална арка да не треба да изградиме за да има ефект парадата?

Скопски педери :pipi: :))))

ги мразам многу абе немаат право на живот тие хомичи :tapp:

edit leandra

ги мразам многу абе немаат право на живот тие хомичи :tapp:

На 16 години се што треба да мразиш е себе си ако не успееш на ниедно поле да се реализираш и ако не си умешен во уживањето на благодетите што ти ги нуди животот.

Тоа што мразеш одредена популација нема многу да промениш ништо во животот на хомосексуалците освен тоа дека не си добро воспитан па си научил да мразеш и плукаш се што не е во иста линија со тебе.Верувај дека ти многу повеќе во животот губиш одколку тие,ако бидат тепани...физичкото ќе го надминат се заборава,не се надминува општеството во кое млади деца имаат толку ограничување во себе.

Не сум за геј парада само од една причина,различностите не треба да се потенцираат,треба да се живеат онака како што некому му одговара.Премногу потенцирање на нешто што е однапред осудено на пропаст нема да роди убав плод.Не во вакво општество каде што и нереализирани луѓе,полни со фрустрации и стравови ќе плукаат по некој што направи ништо лошо...освен што сака и го сакаат.

:tapp:
ХОМОСЕКСУАЛНА ПАРАДА !!! Лезбејките да не се хетеро?

Инаку Solid да , подржувам бракови бидејќи е нивни избор , а не поддржувам да имаат дете бидејќи лошо е да се образуваат од страна на 2 истополни родители бидејќи од мало детето ќе мисли дека хомосексуалноста е правиот избор..
Па каков е тој брак без деца де????

Тогаш не се мешам јас нека им прават што сакаат женските гробарки и делии или македонските комитки и чкембарки ние сеир ќе гледаме :pos:

Не се читаш што пишуваш како ќе ти биде твоето дете да гледа педерчана уште од мало може ке си мисли дека тоа е нормално.
A што ти ако имаш син и он ако е хомосексуалец , ќе го тепаш додека не стане стрејт ??
А на детето ако му даваш да гледа CSI ќе стане убиец или форензичар???
Нема врска , негова си е определбата , и ако он љубовта ја пронаоѓа со лица од истиот пол , so be it , јас не планирам да оспорувам туѓи определби врз мој личен став.
А претходно незнам кој спомна зашто би сакале бракови кога немаат деца , епа едноставно сакаат „официјално да си ја докажат љубовта“ .
Што ги знам и јас што сакаат , можеби само церемониајата како чин. Во секој случај незнам зашто сте толку против „педери“ ... Лезбејки да беа супер ќе беше нели..:drk:

Prvo , seksualnata orientacija na edna individua nikoj nema pravo da mu ja zabrani....
jas licno nemam nisto prodiv homosekcualcite, no sum protiv homosekcualcite da posvojuvaat deca...
Brakovi ,na homosekcualci... licno i za toa nemam protiv.... dokolku dve individui, bez razlika na polot, se spremni da gi prezemat odgovornositte na eden brak... neka im e so srekja :D

Што сакаат нека праат, ама доволно пати скопскиот сообраќај од закрчени улици уште машки у розови танги фалат да го блокираат. :back:

-хомосексуланост:двајца од ист пол кој се сакаат и сакаат да бидат интимни!Значи двајцата сакаат и го прават тоа!
Неверојатно фино го кажа ова. Ни јас не би можел подобро :icon_lol:
Туку, ако они си се сакаат и го прават тоа, ЗОШТО парадираат? Јас на неколку пати напоменав дека апсолутно ич не ми смета двајца чичковци да се онаквуваат или две тетки да си пикаат прсти, меѓутоа ми смета парадирањето - а тема овде е геј парадирањето. Ќе повторам - ЗОШТО ПАРАДИРААТ? Ние сме фенси и мочаме глитер? Ма даааааај (боки13 стајл).
По трет пат. Секој со секого нека си прави што сака во сопствениот кревет. Princ апсолутно ништо нема против тоа и ги цени сите индивидуи се додека интимноста е - интимност. Нема компромис со тоа. На Princ му смета парадирањето, групирањето (кое нема за цел групен секс, а тоа симпли сакс).

Не сепак имај предвид дека општеството е во постојана еволуција.
Точно, токму затоа и го спомнав јас педофилството и зоофилството. Дали сме спремни ние да прифатиме Зоо парада? Или Педо парада? Знаеш, некој сметам дека е open minded според тоа колку е вистински спремен да ги прифати сите различности околу него, без исклучок. Да го прифаќа само тоа што на него лично му се допага... кај нас во село тоа го викаме себичност. Дајте ако толку многу сме еволуирале, да им дадеме простор на сите фрикови. Сите нив да ги прифатиме. Во спротивно, јас ќе ве заебам на друг начин.
As follows:
Ако мнозинството одлучува што е настрано а што не, тогаш ова мнозинство одамна има одлучено дека хомосексуализмот е настран.

Неверојатно фино го кажа ова. Ни јас не би можел подобро :icon_lol:
Туку, ако они си се сакаат и го прават тоа, ЗОШТО парадираат? Јас на неколку пати напоменав дека апсолутно ич не ми смета двајца чичковци да се онаквуваат или две тетки да си пикаат прсти, меѓутоа ми смета парадирањето - а тема овде е геј парадирањето. Ќе повторам - ЗОШТО ПАРАДИРААТ? Ние сме фенси и мочаме глитер? Ма даааааај (боки13 стајл).
По трет пат. Секој со секого нека си прави што сака во сопствениот кревет. Princ апсолутно ништо нема против тоа и ги цени сите индивидуи се додека интимноста е - интимност. Нема компромис со тоа. На Princ му смета парадирањето, групирањето (кое нема за цел групен секс, а тоа симпли сакс).

Точно, токму затоа и го спомнав јас педофилството и зоофилството. Дали сме спремни ние да прифатиме Зоо парада? Или Педо парада? Знаеш, некој сметам дека е open minded според тоа колку е вистински спремен да ги прифати сите различности околу него, без исклучок. Да го прифаќа само тоа што на него лично му се допага... кај нас во село тоа го викаме себичност. Дајте ако толку многу сме еволуирале, да им дадеме простор на сите фрикови. Сите нив да ги прифатиме. Во спротивно, јас ќе ве заебам на друг начин.
As follows:
Ако мнозинството одлучува што е настрано а што не, тогаш ова мнозинство одамна има одлучено дека хомосексуализмот е настран.

:kesa:
Кога е?

Зошто да не, ете кога Тату тука ни пропагиираат дека во љубовта не треба да има предрасуди, нити пак полови разлики, нека нема ни старосни граници. :pipi:

А бе каква геј парада жити се...Како прво и прво не е легализиран хомосексуалниот брак во Македонија. Ако не е легализиран НЕМА ГЕЈ ПАРАДА а и не ни сакаме. Геј паради само у гејлада

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom