Секоја кавга раскинување

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Тинеџерска работа според мене. Да биде дека сме раскинале, па еве се смируваме, па типот/типката трча по мене-во превод, да се биде виден и зборен. Поминуваат овие ствари со тек на време.. Но мислам дека треба секој некогаш да ги преживее така да подобро во пубертет отколку подоцна кога партнерите се во брачна заедница, со деца и слично..

Да сум во таква врска,така беше на почетокот,ама сеа двајцата работиме на случајот да не ги правиме истите грешки од минатото,и пупу да не се урочам,најубаво ми е.Едноставно не сакаме да ги видиме проблемите па се соочуваме со најлесниот начин.

За среќа не сум бил во таква врска а мислам дека не би ни можел да бидам. Јас ако раскинам значи дека тоа е засекогаш. Едно е караница (што е нормално во една врска) а сосем друго е секоја караница да значи раскинување. Но како и повеќето тука и јас имам другар кој има баш таква врска. Само не разбрам како успеваат да функционираат на тој начин.

Не би можела да имам таква врска, јака и душа на тие шо можат да го издржат сето тоа ,јас не би.

Ne sum dozvolila nesto takvo da mi se sluci no okolu mene postojano se desava gledam toa i mi e malku cudno da kazam.Raskinuvanje ili Kraj e tezok zbor za dvajca vljubeni,taka da ako veke kazam takvo nesto togas navistina ke bide Kraj i nema nazad...ednostavno ne gi svakam tie parovi sto si izgovaraat takvi nesta i utre pak se zaedno :helou:

Многу го мразам нештово...толку многу ме живцира значи!!!
Фала богу дека кавги има, али тоа не е еднакво на раскинување
Иначе сум немала искуство со ваква ситуација, а и не би сакала да имам и сметам дека ова го прават само не доволно созреани личности...

Не ми се има десено ова, а ги жалам тие кои што се во оваа ситуација.

Е добро де секаде има кавги, и бракови се караат за глупости па не се растуриле за тие срања.

Карање за ситници, за глупости.. бев во вакво чудо и фала богу што излегов од него, мислам дека и крвта во вениве почна да ми станува нервозна од тој лик. Кога веќе нешто не оди како што треба, и кога тоа нешто не е на добар пат, тогаш подобро работите да се расчистат додека уште сме во врска отколку понатаму кога ќе дојде бракот па и децата плус. Тогаш е потешко. Но сепак, и во бракот има кавги, но тогаш заради некоја ситна кавга не се разведуваат. Се е сведено на толеранција и компромис на двете страни, ако тие две личности не се надополнуваат уште на почетокот, ако нема толерирање како од едната така и од другата страна, тогаш тешко дека може нешто да се изгради како што треба.

Такви се детските врски, во основно, евентуално во средно... Понатаму, не верувам дека има некој кој е доволно неразумен, или некој кој е доволно заслепен за да остане со неразумниот:)

Се каравме за се` и сешто..двајцата бевме тврдоглави, мислејќи дека сме на прав пат да создадеме една врска со убедување.Се сакавме многу а пак се каравме..тоа е проклетството, да сакаш некој а едноставно да не можеш да најдеш заеднички јазик со него..и следува попуштање, па зошто повеќе јас сум таа што трпи..па зошто ова, зошто она...
Искрено, тоа е исцрпувачки...Не посакувам таква врска на никому.After all, времето лечи се`...

Јас имав 2 годишна врска и раскинавме пред 4 месеци,ама без оние глупости карања,викања,заканувања.Се беше на мирен начин културно и еве пак се гледаме онака на кратко.Ќе отидам кај брат и ка кафе ќе седи со мене или пак она ќе дојде со брат и.Нема потреба од кавги.

Јас имав 2 годишна врска и раскинавме пред 4 месеци,ама без оние глупости карања,викања,заканувања.Се беше на мирен начин културно и еве пак се гледаме онака на кратко.Ќе отидам кај брат и ка кафе ќе седи со мене или пак она ќе дојде со брат и.Нема потреба од кавги.

Блазе си ти, јас го немам тоа..., после се` што сме имале, јас имам само едно здраво со него...
И глупо е имајќи го во предвид фактот дека залудно си се трудел и си се нервирал..али јбг тоа е..

Имаш и не е баш другарство како што треба да биде.Јас никогаш не ќе можам да ја гледам како другарка, а се кладам дека ни она неможе да ме гледа како другар.После толку време заедно поминато не е изводливо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom