Струмикс
Еден...не го знаеш!
- Член од
- 9 декември 2005
- Мислења
- 13.811
- Поени од реакции
- 3.348
- Локација
- Струмица
- Веб-сајт
- www.kajgana.com
Како прво - правните лица се две - јуридически и физически.
Како второ - не е непишано правило, правилото секогаш е дека МОРА интересите на детето да бидат заштитени, има барем дузина конвенции за заштита на детето. Детето СЕКОГАШ оди со мајката, не во повекето случаи. Кога се дели семејна обштност заштитата на интересите детето, да може тоа дете да се гледа во нормални услови отново е во предност. Затоа и семејното жилиште оди кој овој кој ке го гледа детето, без значение дали тоа жилиште е придобито пред прак или след от таткото.
И като трето - службите многократно се се сретнували со Спаска и најните роднини, тие биле должни да дадат одлуката на судот, ако дури тогаш откажат, со свидетели се докажува средбата.
Ајде да не ти давам повеке безплатни консултации.
За првото, ајде нека биде така, бидејќи станува збор за разликата во јазици.
Тоа што ти го кажуваш на македонски ќе биде:
Лица во правото, кои може да бидат правни(јуридически) и физички.
Детето неможеш да го ставиш генерално како лице во правото туку - физичко лице.

Не ми расправај конвенции и сл. бидејќи сигурно ги знам повеќе од тебе, за да видам на каде ја носиш водата со лаички толкувања, кои врска немаат со ништо, освен со бранење ветерници.
Консултации можеш да даваш кому сакаш, освен мене, бидејќи се смеам на глупирање...мислам, без навреди, ама смешно ми е кога се обидуваш да исполитизираш право, а тие консултации мораш да ги даваш бесплатно, оти ако наплаќаш, вршиш кривично дело „надриписарство“, за кое сум сигурен дека е казниво и во европска(?!) Бугарија...
И, еве, малку мозочна гинастика, да си поразмислиш:
Велиш, „интересите на детето“, и јас се согласувам...
Ама, дали тие интереси секогаш (теоретски зборуваме) ги остварува мајката, и тоа во интерес на детето?
Дали сметаш (пак теоретски) дека детето има интерес да се среќава и со таткото?
И, да си знаеш дека и според оние конвенциите не е одредено дека СЕКОГАШ детето оди со мајката. Тоа ти така си го толкуваш.