Бугарија да стави вето на Македонија за ЕУ и НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата georgive
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво - правните лица се две - јуридически и физически.
Како второ - не е непишано правило, правилото секогаш е дека МОРА интересите на детето да бидат заштитени, има барем дузина конвенции за заштита на детето. Детето СЕКОГАШ оди со мајката, не во повекето случаи. Кога се дели семејна обштност заштитата на интересите детето, да може тоа дете да се гледа во нормални услови отново е во предност. Затоа и семејното жилиште оди кој овој кој ке го гледа детето, без значение дали тоа жилиште е придобито пред прак или след от таткото.
И като трето - службите многократно се се сретнували со Спаска и најните роднини, тие биле должни да дадат одлуката на судот, ако дури тогаш откажат, со свидетели се докажува средбата.

Ајде да не ти давам повеке безплатни консултации.

За првото, ајде нека биде така, бидејќи станува збор за разликата во јазици.
Тоа што ти го кажуваш на македонски ќе биде:
Лица во правото, кои може да бидат правни(јуридически) и физички.
Детето неможеш да го ставиш генерално како лице во правото туку - физичко лице. :)
Не ми расправај конвенции и сл. бидејќи сигурно ги знам повеќе од тебе, за да видам на каде ја носиш водата со лаички толкувања, кои врска немаат со ништо, освен со бранење ветерници.
Консултации можеш да даваш кому сакаш, освен мене, бидејќи се смеам на глупирање...мислам, без навреди, ама смешно ми е кога се обидуваш да исполитизираш право, а тие консултации мораш да ги даваш бесплатно, оти ако наплаќаш, вршиш кривично дело „надриписарство“, за кое сум сигурен дека е казниво и во европска(?!) Бугарија...
И, еве, малку мозочна гинастика, да си поразмислиш:
Велиш, „интересите на детето“, и јас се согласувам...
Ама, дали тие интереси секогаш (теоретски зборуваме) ги остварува мајката, и тоа во интерес на детето?
Дали сметаш (пак теоретски) дека детето има интерес да се среќава и со таткото?

И, да си знаеш дека и според оние конвенциите не е одредено дека СЕКОГАШ детето оди со мајката. Тоа ти така си го толкуваш.

Хах, од тоа дека нема правна основа види до каде сега стигнавме...

Очекуваме бугарски власти да се дистанцираат од оваа класична манипулација со човечки судбини бидејќи односите помеѓу двете пријателски земји не смета да бидат во заложништво на луѓе, кои бараат покритие за своите семејни недоразбирања и криминални дејствија“, реагира македонското МНР.

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=112244

Какво тук значи нјакаква си личност......

Ме насмеjа!!!:pos2:
Обратно, се облекчиха условите да се правjаjт партии, ама друго си е да живеете со легенди. Комунистите и турците создадоха после промените смешни партии со кои мислеха ке намалjат подкрепата за опозициjата. Направи се дори промена да се гласува за мажоритарен кандидат - т.е. во една област /административна единица/ се гласа не само за партиjа, току и за личност. И што направиха лугете от ОМО-то? Што не се кандидатира Стоjков за депутат во Пиринска Македониjа? Знаеш ли зошто - зоштото штеше да има поголема загуба и от тази от изборите во Грциjа и Албаниjа. Нели знаеш дека за Виножито и лугете на Темелко гласаха около 0.01% от лугете. Истото ке се случеше и во Бугариjа и тогава пак штехте да се чудите што така се случува.
А тук не сакате да приемете вистината.:toe:

А онjа татарин "ооп" да не се меша во разговори мегу Бугари и Македонци а да се моли Бугариjа да не внесе и декларациjа во ЕП за геноцида на дивите турци кон Бугарите /исто и Македонците/.

temelko e prededatel na opstina pustec vo prespa albanija izbran na izbori..ne gi mesaj loncite.

tatrce, nasiot pat e macen i tezok i nie kakvi i da se teskotiite ke izdrzime..zatoa piknete si go vetoto vo gaz i demaskirajte se konecno.

Ќе се случува бре РТМ, ќе се случува дај им целосни права да се изјаснуваат како сакаат, да учат на свој јазик и така натаму да видиш како ќе почнат да растат бројките на тие што гласаат. Или па не ви одговара таква работа, а ?

Ама ето, имаха право да гласат, што не го направиха???
Па само преди месец време се смеехте дека во Бугариjа секоj може да стане депутат /нели помните "братjа Галеви"/, а сега плачите дека македонците не можели да гласат за коj сакат.:nenene:

Па да бе кандидатсвал за депутат во Благоевград /като братjа Галеви во Кjустендил/, па да гласат сите 350 000 македонци от Пиринско, па днес штеше да е депутат /кое трудно би станало со партиjа/. Зошто не го направи???:toe:

Ами за да не се разбие легендата за македонците во Бугариjа :toe:

temelko e prededatel na opstina pustec vo prespa albanija izbran na izbori..ne gi mesaj loncite.

tatrce, nasiot pat e macen i tezok i nie kakvi i da se teskotiite ke izdrzime..zatoa piknete si go vetoto vo gaz i demaskirajte se konecno.

Антички, Бугариjа до сега винаги е била добра кон Македониjа.
Што получаваме отсрешта? Затвор за бугарски грагани за работи за кои нема и един осуден македонски државанин. И тоа е наjмалкото.

РТМ, не го дрви. Сум кажал милион пати и еве пак, не ми продавај приказни за "добрината" на Бугарија кон Македонија. Може Бугарскиот народ да биде пријателски настроен кон Македонците, НО Бугарската политика не била никогаш пријателски настроена кон Македонија и Македонците. Тоа е ФАКТ, да не почнам да барам по интернетов милиони изјави на ваши политичари, а пак да не зборам за промоцијата на една книга пред неколку месеци која директно ги напаѓа Македонија и Македонците на која самата Дора Бакојани приуствуваше а ве вклучуваше и вас.

Затоа те молам во иднина подобро не ни ја покажувајте вашата така наречена добрина, задскриена зад големо-Бугарските апетити за експанзија.

Jas licno mislam deka tatarive mozat da se zakanuvaat kolku sakaat, nie i taka sme naviknati na vakvi raboti taka da ne custvuvame sto kazvat, taka da slobodno pusenje nema problem.

Ама ето, имаха право да гласат, што не го направиха???
Па само преди месец време се смеехте дека во Бугариjа секоj може да стане депутат /нели помните "братjа Галеви"/, а сега плачите дека македонците не можели да гласат за коj сакат.:nenene:

Па да бе кандидатсвал за депутат во Благоевград /като братjа Галеви во Кjустендил/, па да гласат сите 350 000 македонци от Пиринско, па днес штеше да е депутат /кое трудно би станало со партиjа/. Зошто не го направи???:toe:

Ами за да не се разбие легендата за македонците во Бугариjа :toe:

Антички, Бугариjа до сега винаги е била добра кон Македониjа.
Што получаваме отсрешта? Затвор за бугарски грагани за работи за кои нема и един осуден македонски државанин. И тоа е наjмалкото.

tatar, mene da me prasaat so samo sto se pisal bugarin bi go piknal vo zatvor.

РТМ, не го дрви. Сум кажал милион пати и еве пак, не ми продавај приказни за "добрината" на Бугарија кон Македонија. Може Бугарскиот народ да биде пријателски настроен кон Македонците, НО Бугарската политика не била никогаш пријателски настроена кон Македонија и Македонците. Тоа е ФАКТ, да не почнам да барам по интернетов милиони изјави на ваши политичари, а пак да не зборам за промоцијата на една книга пред неколку месеци која директно ги напаѓа Македонија и Македонците на која самата Дора Бакојани приуствуваше а ве вклучуваше и вас.

Затоа те молам во иднина подобро не ни ја покажувајте вашата така наречена добрина, задскриена зад големо-Бугарските апетити за експанзија.

Бугарската политика казваш никога не била приателска кон Македониjа. Не сакам, но треба да ти напомна дека Бугариjа през 1991г. отби обидот да се раздели Македоиjа, бе првата земjа коjа jа призна, направи така и светска сила како Русиjа да ви признае /сам Елцин го каза дека го е сторил заради бугарите/, подари тенкове и т.н. Jас мисла от това повеке примери нема зошто да се дават - Бугариjа се доказа през годините като приjател на Македониjа.
Впросот е што Македониjа направи за да заслужи това приjателство?

tatar, mene da me prasaat so samo sto se pisal bugarin bi go piknal vo zatvor.

Антички, тоа ми стига. Тоа е истината заради коjа е пратена во Изидрово.
Струмикс, пак ли ке сбориш за право, за XIX век и за XXI век?
Сам видиш како се мисли во Македониjа.
:toe:

Затвор за бугарски грагани за работи за кои нема и един осуден македонски државанин. И тоа е наjмалкото.

Od koga e taa bugarski graganin?
I sto ako se preprava deka e bugarka, pa ne ste vie specijalki pa da vazat drugi pravila za vas!
Kolku i plativte otkako otide vo zatvor da se preprava deka e bugarka za da pravite afera?
.....ova ko amerikancite koi otkako "nevini" ke gi piknat vo zatvor stanuvaat muslimani....

За првото, ајде нека биде така, бидејќи станува збор за разликата во јазици.
Тоа што ти го кажуваш на македонски ќе биде:
Лица во правото, кои може да бидат правни(јуридически) и физички.
Детето неможеш да го ставиш генерално како лице во правото туку - физичко лице. :)
Не ми расправај конвенции и сл. бидејќи сигурно ги знам повеќе од тебе, за да видам на каде ја носиш водата со лаички толкувања, кои врска немаат со ништо, освен со бранење ветерници.
Консултации можеш да даваш кому сакаш, освен мене, бидејќи се смеам на глупирање...мислам, без навреди, ама смешно ми е кога се обидуваш да исполитизираш право, а тие консултации мораш да ги даваш бесплатно, оти ако наплаќаш, вршиш кривично дело „надриписарство“, за кое сум сигурен дека е казниво и во европска(?!) Бугарија...
И, еве, малку мозочна гинастика, да си поразмислиш:
Велиш, „интересите на детето“, и јас се согласувам...
Ама, дали тие интереси секогаш (теоретски зборуваме) ги остварува мајката, и тоа во интерес на детето?
Дали сметаш (пак теоретски) дека детето има интерес да се среќава и со таткото?

И, да си знаеш дека и според оние конвенциите не е одредено дека СЕКОГАШ детето оди со мајката. Тоа ти така си го толкуваш.

За првото не е од разликата од јазиците, верувам дека е така и на македонски, ама ајде, от мене нека да мине.
Ако гледаме теоретски на работите интересот на детето може да биде и то да не биде кај неговите родители вообшто. Така немој да излизаш со вакви теоретски размисли.:smir:
Твојата п'рвоначална изходна точка беше за правата на родителите над детето. Ако се развеждам и си ми адвокат, одма сум загубил братчед, колко и да ми се правиш на експерт.
Види сега прашај ги колегите ти от практиката колко случеви се имали таткото да го земе детето или децата без да има предварително писмено согласие и отказ за гледане за ова од мајката. Сигурно не е повеке от 1%.
Ке ти дам семејниот кодекс на Бугарија, кој верувам много скоро и вие ке приемете, ако те интересува.
А ако видиме конкретниот случај, со фактите кои ги имаме ние тука, дали ке имаш ти смелостта, како вистински правник да кажеш дека таа е репресирана? Бидејки сигурно знаеш дека така?
Поздрав

Зошто е нарушена процедурата? Дури и по други форуми македонци имат истото прашанjе.

Dobro be..sakas da vi ja dademe tamu na vas.....zemete si ja, dajte i stan i rabota..i gonete se vo PM

I TEMATA NE E PRODADENATA DUSA....temata e kurvinskoto odnesuvanje na Bugarija i nejzinite najnovi uslovuvanja.....kutite kako picki se kriete pozadi grcija i a malce grcija zaglavuva eve ve vas ko jokeri upagate...
Gledam i nekako kutite za poslednoto premlatuvanje na bugari vo grcija....ne dignavte galama kako posrani ste!

Dobro be..sakas da vi ja dademe tamu na vas.....zemete si ja, dajte i stan i rabota..i gonete se vo PM

I TEMATA NE E PRODADENATA DUSA....temata e kurvinskoto odnesuvanje na Bugarija i nejzinite najnovi uslovuvanja.....kutite kako picki se kriete pozadi grcija i a malce grcija zaglavuva eve ve vas ko jokeri upagate...
Gledam i nekako kutite za poslednoto premlatuvanje na bugari vo grcija....ne dignavte galama kako posrani ste!

a pa ti izgleda neznaes deka i tatarive pocnaa da se e...t vo gaz. sega se najdobri drugarcina so pederive.

a pa ti izgleda neznaes deka i tatarive pocnaa da se e...t vo gaz. sega se najdobri drugarcina so pederive.

Tie doprva ke se ebat!.......
Od druga strana poznato e deka sekogas koga tatarite vleguvale vo nekoj sojuz za nedolgo vreme posle toa proglasuvale nacionalna katastrofa:vozbud:

``народна волја`` дел од текст http://www.narodnavolja.com/articles2009/02/txt03.asp

ми минава през с'знанието една простичка, ама с'всем простичка житејска м'дрост: когато човек с'здава семејство, нужно е добре да мисли, да гледа, да чува и да вижда. Ако в този момент е кüорав (нали се казва “дојде му кüоравата неделја”), това с'всем не значи, че после целијат свјат (или целијат Балкански полуостров без Б'лгарија) ште му б'де виновен. А нештастието в'рви по хората независимо дали са б'лгари, македонци, с'рби (с'рбомани!?) или нјакакви други. И не гражданството на една или друга д'ржава ште ги извади и спаси от бедата. И когато се пројавјава криво разбрана загриженост к'м нјакого, но се премине човешката граница, то тази загриженост се превр'шта в мр'сотија, а в нашија случај се прибавја и вонја на етническа вражда. (А авторката говори за самоопределјане. То само за б'лгарите ли важи?) А кој печели от това!?
Стана обезпокоителна практика за б'лгарската д'ржава да взема безкритично под крилото си и да облагодетелства всеки в Р Македонија, којто зајави, че е преследван б'лгарин или че македонци нјама. В'прос на време бе да се појавјат и хора, които да се в'зползват от тази глупост на д'ржавата. Но не е луд този, којто јаде баницата - а този којто му ја дава. Лошото е, че д'ржавата плашта с нашите пари - на дан'коплатците. Така лудите се оказваме накраја всички ние - гражданите на Р Б'лгарија.

Напослед'к стана модерно сред антимакедонците да се говори за “говор на омразата”. И да се обвинјава в този грјах Р Македонија, а от време на време под в'рховисткија и националшовинистически уништожителен и безогледен ог'н попадаме и ние, македонците, живеешти в Б'лгарија. И когато в'в в. “Струма” пишат “Грубо нарушение на правата на човека в западната ни с'седка”, нека се огледат трезво и да видјат,, че нашите права тук и сега не само са грубо нарушени, но и са жестоко пот'пкани и никакви ги нјама. (При това - не само на разведените!) И питам: двете писанија какво са - “говор” на лјубовта ли!?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom