Бугарија да стави вето на Македонија за ЕУ и НАТО

• Креатор на темата Креатор на темата georgive
  • Време на започнување Време на започнување
Таа веке е во затвор, тоа од што се е плашела е веке сторено. Ова за прво.
Како за второ jас прашувам каков е овоj закон и овое право од 21 век (зошто, нели, Бугариja е во 19) коj пракjа во затвор маjки на двегодишни деца, поради тоа што таа не дозволила таткото да види дететo?
И трето, помегу другото да ве прашам... за колко вакви случаи станува сбор во Македониjа вкупно?
Што те боли курот бе Бугарче за колку станува збор? Осудена си е по правна основа, и така и ќе остане. Исто како што кај вас беше против уставот да се регистрираат партии на етничка основа (случајот со ОМО-Пирин, кои одбивате да го регистрирате 10 години назад).

А за оние Македонците што земале Бугарски државјанства, само едно големо БРАВО! Еве, видете што создадовте. Секоја чест.

Таа веке е во затвор, тоа од што се е плашела е веке сторено. Ова за прво.
Како за второ jас прашувам каков е овоj закон и овое право од 21 век (зошто, нели, Бугариja е во 19) коj пракjа во затвор маjки на двегодишни деца, поради тоа што таа не дозволила таткото да види дететo?
И трето, помегу другото да ве прашам... за колко вакви случаи станува сбор во Македониjа вкупно?

Читај...пред законот сите се еднакви.

шо се замарате со татариве :)
ги имитираат јунанистанците со будалата васко ... :toe:

Аjде ти като си правник, кажи ми какво е ова право и каква е оваа правова ваша држава од 21 век, коja става маjка-доилка на двегодишно дете во затвор ЗА ТАКВО НЕШТО?
Обjaсни на нас, малоумниците.
Во, нашето, европеjското право не постои такво нешто, не лажи. Насекаде во Европа е пред се се интересите на детето и на мајката.
Не се прај наудрен, кога не си. :)
Сега убаво ќе нацртам тука, за сите што намерно или не, или од незнаење зборувате нешто, т.е. глупости.
1. Семејното право вели дека двајцата родители се еднакви. И во Македонија, и во Бугарија, и насекаде во оние покултурните, демек, европски држави.
2. Согласно тоа, нема разлика дали детето се доделува на чување и одгледување на мајката или на таткото.
3. Госпожата за која толку многу лаете е осудена ЗАРАДИ НЕИЗВРШУВАЊЕ, ОДНОСНО СПРЕЧУВАЊЕ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ!!!!! А, таквата работа е и кај вас кривично дело. Кога од право врска немаш, не се меши во правни работи.
Значи, накратко, во затвор е заради кривично дело неспроведување, или попречување на решение на овластен орган.
Другото е само ваша малоумничка шпекулација.
Посебно она серењето за мајка-дете, демек на емотивна база нешто...

Вообшто не е била осудена на правна основа. Осудена е дека не дала легло на бившиот j маж, кога го посетувал детето (!!!!) (значи се пак овоj е можел да ja види) и после уште еден пат на некакво решение, за кое дури и не била запознаена.

Не, ова нема да биди. Помнете ми думата до краjот на неделата Спаска ке биде дома. Али ако па нешто j стане, тогаш ... немам сборови.
Нека да знаат македонците со бугарско државjанство дека има држава зад нив.

Не се прај наудрен, кога не си. :)
Сега убаво ќе нацртам тука, за сите што намерно или не, или од незнаење зборувате нешто, т.е. глупости.
1. Семејното право вели дека двајцата родители се еднакви. И во Македонија, и во Бугарија, и насекаде во оние покултурните, демек, европски држави.
2. Согласно тоа, нема разлика дали детето се доделува на чување и одгледување на мајката или на таткото.
3. Госпожата за која толку многу лаете е осудена ЗАРАДИ НЕИЗВРШУВАЊЕ, ОДНОСНО СПРЕЧУВАЊЕ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НА РЕШЕНИЕ!!!!! А, таквата работа е и кај вас кривично дело. Кога од право врска немаш, не се меши во правни работи.
Значи, накратко, во затвор е заради кривично дело неспроведување, или попречување на решение на овластен орган.
Другото е само ваша малоумничка шпекулација.
Посебно она серењето за мајка-дете, демек на емотивна база нешто...

Не знам што за правник си, али моj никогаш нема да бидеш.:smir:
И трите ти точки се тапа од гледна точка на европското право, после като имам време, ке те накарам да си фрлиш дипломата.
Ако не ме банираш пред тоа. :tv:

Ке ти дам жокер... детето собственост ли е?

Вообшто не е била осудена на правна основа. Осудена е дека не дала легло на бившиот j маж, кога го посетувал детето (!!!!) (значи се пак овоj е можел да ja види) и после уште еден пат на некакво решение, за кое дури и не била запознаена.

Не, ова нема да биди. Помнете ми думата до краjот на неделата Спаска ке биде дома. Али ако па нешто j стане, тогаш ... немам сборови.
Така ли? Ако застане Република Македонија зад оние граѓани во Бугарија кои се изјаснуваат како Македонци тогаш тоа е мешање во внатрешните работи на Бугарија, а? Исти гомна сте и вие и Грците.

Иначе, прочитај еден пост над тебе од Струмикс. Да, осудена е на правна основа.

Тогаш...ќе ни го накршите...:pos2::pos2::pos2::pos2:
Ај што ни се мешате во внатрешни работи, та и курнази се правите...
Чергарска работа, како и обично...

шо се замарате со татариве :)
ги имитираат јунанистанците со будалата васко
... :toe:

остајте ги шо им ја праите интересна ....
како шо кај нив постои „право“ така и кај нас постои ...
на кој начин вас ви ги презентираат настаните тоа е ваш проблем ...

и нека реагира модератор на овакви провокации од страна на татариве и нека ги смири малце ...

Аjде сега како правник ми кажи колку маjки во Македониjа (со македонско самосознание) се осудени на 3 месеци затвор и казна од над 30 000 евра, дека не сигуриле "легло" на таткото на детето си?

Проблем не се ни 3-те месеци, ни парите. Едното ке си го излежи како една силна Бугарска жена, другото ке го обезбечи Бугариjа. Проблемот е дека во една уж современна, европска, кандидат за ЕУ и за НАТО земjа, се извршува терор на етничка основа.

На кого е потребна ваква држава во ЕУ?
Колку сакам вака леле, кога ќе ве здоболи вас, за некоја работа, а вие ги правите истите гомна. Нејсе.

Да ги ставиме картите на маса.

1. ОМО Пирин зошто не е регистриран?
2. Зошто не се соопштува вистинската бројка на оние граѓани кои се изјаснуваат како Македонци во Бугарија?

Да не одам понатаму, барам одговор прво на овие две. Бугарија ми збори за кршење човекови права бре еј, до каде стигна светов!?

Не знам што за правник си, али моj никогаш нема да бидеш.:smir:
И трите ти точки се тапа од гледна точка на европското право, после като имам време, ке те накарам да си фрлиш дипломата.
Ако не ме банираш пред тоа. :tv:

Ке ти дам жокер... детето собственост ли е?
Кога сме кај правото...хахахаха...со мене неможеш...
Ќе ти дадам и јас еден џокер, па да размислиш малце:
Колку родители има детето, и дали некој има предност?
Ти врска немаш од правото, од европското уште помалку.
Најди си ја прво дефиницијата за родителско право, што значи тоа, кој го има и како се остварува, види дали може да биде ограничено и како, и кога ќе видиш дека си заебан до крај, види по тоа кривичните закони што значи спречување на извршување на решение, види дали е тоа казниво, а кога до крај ќе си потонеш во глупоста, помош барај од малоумниците како Божо, Краси и сл. на нив будали, сето тоа да го извадат на политичка основа, како што и самиот сега правиш.
Толку.

А на кого му е потребна Бугарија каква што е? 19 век...:pos2::pos2::pos2:

Најди си ја прво дефиницијата за родителско право, што значи тоа, кој го има и како се остварува, види дали може да биде ограничено и како, и кога ќе видиш дека си заебан до крај, види по тоа кривичните закони што значи спречување на извршување на решение, види дали е тоа казниво, а кога до крај ќе си потонеш во глупоста, помош барај од малоумниците како Божо, Краси и сл. на нив будали, сето тоа да го извадат на политичка основа, како што и самиот сега правиш.
Толку.

Читај и ти што му одговорив на другар ти Дерил.

Бугариjа веќе е во ЕУ и НАТО, значи тие се решиле дека одговараме на критериумите за влез. Македониjа е пред портите на ЕУ и НАТО и чека членките, помегу кои е и Бугариjа да преценат кога ќе биде готова да стане дел од овие заедници. Ние сме веке таму, вие чекате покана, а со терор на бугарското население во Македониjа тешко ќе а добиете подршката на Бугариjа. Особено со министер Божидар Димитров.

Даj барем еден пример жена со македонско самосознание да е осуденна 3 месеци/30 000 евра за дека не осигурила легло на таткото на детето и кога идувал да го види.

1. Бугарија влезе со неисполнети критериуми, како резултат на политичка одлука...и сеуште сте далеку од она што треба да биде ЕУ.

2. Ај конечно прочитај зошто е таа осудена, а после мастурбирај ОК?

Аман веќе....НЕМА БУГАРИ ВО МК, незнам кога ќе ви стане јасно.

Толку.

Читај и ти што му одговорив на другар ти Дерил.

Еве колку си правник..
Детето има двама родители, но пред се е правно лице, личност. И тоа што е дете и НЕ МОЖЕ САМО ДА ИМА ГРИЖА ЗА СЕБЕ СИ, правото се раководи од неговите интереси, од интересите на детето. Тоа е над сите правни глупости кои ми пишуваш. И поради тоа ПО ПРЕЗУМПЦИја детето се дава пред се на мајката, затоа што мајката е во директната врска со детето. Ако мајката не е во можност да го гледа детето или не сака, таткото ке МОРА да заштити дека тој ке може да обезбеди на детето сите нормални грижи до неговото полнолетие. Во Европа ако направиш дете на некоја каква и да било, ке ј бидеш роб цел живот човече, ке ј работиш, ке ти земе стан, ке ти земе кола, а ти со твојата диплома само да се прчиш ке ти остане.
Спаска не е осудена дека не го дава детето на тако ј, а за тоа што не му давала ЛЕГЛО да спие, кое е правен абсурд. Мајката е осудена за спречуване на судско решение за кое официално ни не е запознаена.
Ако го имате тоа во вашето законодателство, земети сите си направете сметка во каква држава живеете.
Поздрав.
К

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom