Луѓето што плукаат по Библијата се најчесто оние што воопшто и не ја прочитале.
Какви докази очекувате од Светото Писмо
епа нее баш дека сме боси ...сме читнале нешто
какви докази очекуваме ?
такви какви што се пропишани во библијата на која се повикувате !
ни више ни мање од тоа
а пропишани се два типа на докази :
1)
Матеј: 17:20 А Тој им рече: „Заради вашето неверие; зашто, вистина ви велам, ако имате вера колку синапово зрно, ќе и речете на оваа гора: ‘Премести се оттука таму!’, и ќе се премести, и ништо нема да ви биде невозможно.
Јован:
14:12 Вистина, вистина ви велам: КОЈ ВЕРУВА во Мене, делата што ги правам Јас, ќе ги прави и тој. Ќе ПРАВИ И ПОГОЛЕМИ ОД ОВИЕ , зашто Јас одам при Мојот Татко.
ЗНАЧИ ГАРАНТИРА ДЕКА И ПОМОЌНИ ЛУЃЕ ОД НЕГО ЌЕ СЕ ЈАВАТ АКО ВЕРУВААТ ВО ИСТИ РАБОТИ ВО КОЈ ВЕРУВАЛ САМИОТ ТОЈ (ИСУС)
ОВА Е Е ЕДНАОД НАЈГОЛЕМИТЕ ГАРАНЦИИ ШТО ГИ КАЖАЛ ИСУС ПОКРАЈ МНОГУТЕ ДРУГИ
ПАЗИ КОЛКУ Е ОВАА ДОБРА :
Матеј: 10:8 Исцелувајте ги болните, воскреснувајте ги мртвите, очистете ги лепрозните, изгонувајте демони; бесплатно добивте, бесплатно давајте..
2)
Дела Ап.: 2:44 А сите кои ПОВЕРУВАА беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото,ПОВЕРУВАА , така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.
4:32 А множеството на оние, кои ПОВЕРУВАА, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.
34 И никој меѓу нив не беше во скудност, зашто сите, кои имаа ниви и куќи, ги продаваа, а цената на продаденото ја донесуваа и ја ставаа пред нозете на апостолите.
35 И секому му се даваше колку кому му беше потребно.
..
.
.
.
.
.
БИРАЈ АГО ШТА ТИ ДРАГО !
ПРИЛОЖЕТЕ БАРЕМ ЕДЕН ОД ДВАТА БАРАНИ ДОКАЗИ !