Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој сум јас да кажувам, чичо Моџи одлучува :tv: Него мислите дека ако одиме во втора лига, Јувентус ќе успее да се пласира во ЛШ :pos:

значи не ја бројам онаа што ви ја дадоа... значи да 4-ри

Ако беше ти некој фактор онда ќе ти се важеше мислењево. Во витрините на ФК Интернационале стојат 18 титули, е сеа ти или било кој друг, признал - не признал, кој ве тркала :icon_lol:

Јас мислам догодина време е да не симнат од тронот...погледнете наполи солидна екипа гради..додуша и палермо не се лоши ама очекувам напооли силно да дрзни кон скудетото:nesvest::nesvest:

^ Ова погоре немојте да го сфатите како сарказам. Погледнете го играчкиот кадар на екипиве, Наполи, Рома, овие мене ми се сериозни конкуренти, не Јакинта и Бориело :pos:

Ако беше ти некој фактор онда ќе ти се важеше мислењево. Во витрините на ФК Интернационале стојат 18 титули, е сеа ти или било кој друг, признал - не признал, кој ве тркала :icon_lol:

ОК си е бе, ако сакате и 6 титули имајте по ред, што се толку фати за тој податок....

Новата сезона на Сериа А ќе започне на 28-ми Август а ќе зарвши на 22-ри Мај.Зимската пауза ќе трае од 19-ти Декември до 6-ти Јануари.А,освен стандардните термини од Сабота(18.00 и 20.30) и Недела(15.00 и 20.30) ќе има и два нови термини,Петок од 20.30 ч и Недела од 12.45.

Извор:http://sportdenes.com/index.php?opt...10-15-03&catid=4:2009-12-26-20-24-28&Itemid=6

^ Инфово беше ставено на темава пред добри 2 недели, е толку се брзи и ефикасни од спортденес.

--- надополнето ---

Фудбалскиот сојуз на Италија го намали бројот на играчи кои доаѓаат надвор од ЕУ од 2 на 1 во една сезона, односно, клубовите ке можат да регистрираат само 1 играч кој доаѓа надвор од ЕУ за една сезона ко засилување. Најпогодени во моментов се Лацио кои имаа уште од претходно договорено двајца нови играчи кои доаѓаат надвор од просторите на ЕУ.

а има образложение на што се должи тоа? инаку не е лошо за италианскиот фудбал ова :)

Италијанската лига со новите термини сака да им конкурира на Бундес лигата и на Холандската лига :icon_lol: :icon_lol:
Интересно ќе биди во секој случај.

Сеа на Телма е редот да напраи измени во програмската шема(не дека им е јака програмата :):)...а и знак прашање е дали тие ќе пренесуваат)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom