Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Неможам да сватам зашто го величат тој Моџи ,,кој на суд се покажа и докажа дека местел натпревари и правел финансиски превари и што уште не,,,човекот заглави 5 години затвор и сега морати им бил крив...

Не свакам зашто се бламира?

Па добро бе како не му е срам на криминалец да изјавува дека интер лажирал наптревари и имал и "докази"...

Само една работа не ми е јасна,,,дали навивачите на јуве го криват Интер и Морати за изгубените титули и падот во серија Б или целата вина иде кај Моџи?

Ве молам да ми одговорите кој ви е крив? Интер или самите себеси?

Што се не прочитав по ова форумов...па дури и навивачи на јуве кој навиваат за Рома да освои скудето...па да бевте во торино и да речеш форца Рома во фаца ке те плукнат бре...

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Повторно удрија врз Јуве ах тој Моратополи.Пак се јавувал Морати на судиите и на комисијата.

Каморанези ослободен никаква казна а Кваљарела доби 3 меча суспензија.
Замислете играч на Интер да го направеше ова не 3 меча 5 ќе го казнеа.Самоел црвен доби со Смдорија за удар кој не е една десетина од овој.

Нема што не коментирам ништо веќе :nesvest::nesvest::nesvest::nesvest::nesvest:
Па нормално брат за Јуве се работи судиите по дефолт си судат ,наштелани се тие и подмирени со поклончиња уште многу одамна ...
После зошто Ганер зборел против Јуве и Милан на темава ...:tv:

Иначе пази ова :)

Luciano Moggi: We Will Prove That Calciopoli Never Existed

можеби уште и ќе докажат дека Морати бил тој што местел :pos2:

Изјава на Моџи :

"I say that everyone is innocent because that [calling referees] was a common thing. And it was the same designators who asked us to call them.

"Everyone called everyone."

А од друга страна па го обвинува Морати зошто он имал сомнителни разговори со судиите ...
:respect:....

... за глупоста :tv:

Работата е што тие вообичаени разговори во случајот со Моџи оделе многу подалеку од само обичен тел. разговор ...тоа е веќе јасно и докажано што се куропецаат сега не ми е јасно :toe:

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
^Добро де аман веќе,Знаеме дека Милан и Јуве се местачи. Да ти купиме точаче сега? :smir:

...
Што се не прочитав по ова форумов...па дури и навивачи на јуве кој навиваат за Рома да освои скудето...па да бевте во торино и да речеш форца Рома во фаца ке те плукнат бре...
Брат ,цела Италија така размислува,никој не сака Интер по 5ти пат да биде шапион ,капираш? Уште помалце фанови на Јуве Милан... Значи вака иде: Кој било само Интер не . Тоа е реалноста моментално.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Па нормално брат за Јуве се работи судиите по дефолт си судат ,наштелани се тие и подмирени со поклончиња уште многу одамна ...
После зошто Ганер зборел против Јуве и Милан на темава ...:tv:

Иначе пази ова :)

Luciano Moggi: We Will Prove That Calciopoli Never Existed

можеби уште и ќе докажат дека Морати бил тој што местел :pos2:

Изјава на Моџи :

"I say that everyone is innocent because that [calling referees] was a common thing. And it was the same designators who asked us to call them.

"Everyone called everyone."

А од друга страна па го обвинува Морати зошто он имал сомнителни разговори со судиите ...
:respect:....

... за глупоста :tv:

Работата е што тие вообичаени разговори во случајот со Моџи оделе многу подалеку од само обичен тел. разговор ...тоа е веќе јасно и докажано што се куропецаат сега не ми е јасно :toe:
изгледа не ти се чека до почетокот на новите сослушувања кои започнуваат утре-ја имаш донесено пресудата предвреме некако.....ако сепак се успее да се докажи нешто очекувам извинување за овој ремет од 20 страници што ни го приреди:smir:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Повторно удрија врз Јуве ах тој Моратополи.Пак се јавувал Морати на судиите и на комисијата.

Замислете играч на Интер да го направеше ова не 3 меча 5 ќе го казнеа.Самоел црвен доби со Смдорија за удар кој не е една десетина од овој.

Ја ќе коментирам - местена е, Моџи платил... :tapp:

Титула ќе изгубат, за Каморанези и Јуве (кој моментално е 6-то место) се фатија... Патетични сте бе!

п.с. Сите се против Интер, дури и федерацијата што ви ја даде нашата титула на која дркавте 80% од вас.

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270

така ти е тоа коа имате лудаци у екипата.не гледаат да ја земат топката,гледаат да скршат нога на противникот.да не не беше за црвен случајно тоа а????се кик боксери у екипа имате почнувајќи од лусио,самуел,киву,кордоба,мунтари и најголемата будала у цел свет непресметливиот балотели.:tapp:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ја ќе коментирам - местена е, Моџи платил... :tapp:

Титула ќе изгубат, за Каморанези и Јуве (кој моментално е 6-то место) се фатија... Патетични сте бе!

п.с. Сите се против Интер, дури и федерацијата што ви ја даде нашата титула на која дркавте 80% од вас.
Се извинувам ама никој не се радуваше на таа титула а уште помалку да ''дркавме''..само си ја броиме и веќе ни седи во витрините ..то е то..а за патетиката незнам кој се дали ние или вие кој на секој втор збор што ќе го напишете се состои интер и морати..а кај нас во фан клуб никој вас не ве споменува и не не интересира ...(добро освен кога губите да ви маваме ремет:smir:)..за казните и треба да се буниме кога она што ни го прават е тотална неправда ама јбг..(за ФИЦГ зборувам не за судиите)

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Се извинувам ама никој не се радуваше на таа титула а уште помалку да ''дркавме''..само си ја броиме и веќе ни седи во витрините ..то е то..а за патетиката незнам кој се дали ние или вие кој на секој втор збор што ќе го напишете се состои интер и морати..а кај нас во фан клуб никој вас не ве споменува и не не интересира ...(добро освен кога губите да ви маваме ремет:smir:)..за казните и треба да се буниме кога она што ни го прават е тотална неправда ама јбг..(за ФИЦГ зборувам не за судиите)
шо е неправда жити се????шо снајдер дава аплауз ко да е на концерт???шо мурињо секоја утакмица нешо праи гримаси изиграва клобн,шо мунтари и компанија маваат као луди???
Па да сте у премиер лига,со младински состав ќе играте секоја 2 утакмица од казни на играчите бе.:tapp:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.797
шо е неправда жити се????шо снајдер дава аплауз ко да е на концерт???шо мурињо секоја утакмица нешо праи гримаси изиграва клобн,шо мунтари и компанија маваат као луди???
Па да сте у премиер лига,со младински состав ќе играте секоја 2 утакмица од казни на играчите бе.:tapp:
ај чим си толку голем кадија, објасни зошто снајдер за аплаузот доби црвен, а бориело(или кој беше) што го цицаше средниот прст не доби ништо? зошто играчот на бари што го клизна пандев од позади не доби црвен? зошто дисциплинската комисија не го казни каморанези за тупаницата погоре, туку го казни камбиасо без видео снимка и со потврда од сампдорија дека не направил никаков инцидент?

не е една многу грешки се сезонава, и случајно или не сите против интер.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Другар јас во заградата споменав неправдата од фицг не од судија..судиите си го обработуваат своето и нас не треба да не интересира тоа и на играчите и ако интер ја изгуби титулата ќе ја изгубат поради тоа што лошо играат во последните кола а не од судиски грешки...а за неправдата е тоа што и балотели и кандрева кога даваат гол се радуваат со прстот вуста кога ги замолчуваа навивачите на болоња..балотели добива казна кандрева не....мурињо добива бан дека е странец..а на пример закерони такво нешто слично да прави никој нема да запримети....како што кажа еден член тука,на интер да му се помогнеше и да дадеше гол од офсајд за победа како голот на челзи против манчестер ќе беше тоа светски заговор и медиумите во италија ќе експлодираја од најави како тоа интер добивал судиска помош...нема врска ти потенцирам за казните што ги добиваат играчите на интер за разлика од некои други..ама ајде :toe:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482

Пријателе, судиите се претставници на FICG на терен. Така да, зборуваш за една иста работа.

За делот каде што го спомнуваме Интер и Морати, јебига, таков период е излегуваат докази кои ни одговараат и се однесуваат на погореспоментатите - така да нормално е да си правиме муабет на таа тема која е актуелна. Ако тоа ви смета ве поканувам да не го читате Фан Клуб: Јувентус Како што голем дел од нас не ги коментира/чита вашите муабети.:smir:

p.s. абе греота, жртвени јагниња...

gunner_mkd

>МиСтЕр ТиПсТеР
Член од
12 септември 2009
Мислења
1.483
Поени од реакции
83
Па не џабе Мурињо прави такви гримаси ,а и сите други од Интер ... знаат луѓето и гледаат во каква лига дошле да играат фудбал ...
Не џабе има изјавено Мурињо дека го почитува Интер и се чувствува среќен ама калчото ...............

Мурињо :

"I am happy at Inter, but unhappy with Italian football.
"I always speak with my heart, but if I spoke with my heart now about Serie A I would be suspended."

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Пријателе, судиите се претставници на FICG на терен. Така да, зборуваш за една иста работа.

За делот каде што го спомнуваме Интер и Морати, јебига, таков период е излегуваат докази кои ни одговараат и се однесуваат на погореспоментатите - така да нормално е да си правиме муабет на таа тема која е актуелна. Ако тоа ви смета ве поканувам да не го читате Фан Клуб: Јувентус Како што голем дел од нас не ги коментира/чита вашите муабети.:smir:
другар мислев за казните кои ги одредуваат фицг иначе не на терен..:smir:

за болодт во ред ..барем прочитав конретен и составен одговор од фан на јуве што е и добро за да се прошири добра дискусија без провокации
:salut:

Ивица ЈМК

Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
ај чим си толку голем кадија, објасни зошто снајдер за аплаузот доби црвен, а бориело(или кој беше) што го цицаше средниот прст не доби ништо? зошто играчот на бари што го клизна пандев од позади не доби црвен? зошто дисциплинската комисија не го казни каморанези за тупаницата погоре, туку го казни камбиасо без видео снимка и со потврда од сампдорија дека не направил никаков инцидент?

не е една многу грешки се сезонава, и случајно или не сите против интер.
е тоа ти е веќе разлика од судија до судија.У италијанско има 2-3 судии шо знаат да судат стварно.Росети,Морганти и уше 1-2.Другите се за у аут.посебно тие залижаните шо изиграваат мафијаши со фризурите.немаат муда да дадат жолт ако играчот глуми фаул.Neroazuro ми се чини спомна за црбениот на самуел и затоа реплицирав.Шосеа да плачам шо канаваро доби црвен со фулам,а не беше ни за жолт и директно влијаеше на утакмицата и не елиминираа??Тоа е.Многу судии не заслужуваат а го носат тој епитет,ама ете.....И многу си дозволуваат играчите на интер најискрено со тоа аплаузите.можда треба морати да ги однесе на некој концерт сите заедно да се изнааплаудираат.:smir:
И у премиер лига има такви судии,ама каде каде се многу подобри.:smir:

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
p.s. абе греота, жртвени јагниња...

сега да не ги постирам недосудените пенали за интер противн наполи и безвезните црвени..и секако ветерот што го дуваше дел перо кој чуствуваше голем притисок од зад грб....
...:pipi:

П.С. интер загуби на таа утакмица не знам која тие поентата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom