Serie A 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Вака ли те лажат од дома ... друже утре е денот на шегата :smir:

Ај пошто си ти толку паметен, зашто е он грешка ??

Јуве се наоѓа на 4-та позиција со 6 бода предност пред конкурентите :pos: , или пак има лесен распоред, или па игра фантастично и сигурно ќе ги победи сите мечеви до крај на сезона :pos:

Аман бе бидите реални малце, тимов ви е мизерија, мизерно играте и мали ви се шансите да бидете четврти
Наполи, Сампдорија и Палермо ве исплескаја, и уште си нашол да се силиш овде као демек сигурни сте четврти :tv:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414

Јуве се наоѓа на 4-та позиција со 6 бода предност пред конкурентите :pos: , или пак има лесен распоред, или па игра фантастично и сигурно ќе ги победи сите мечеви до крај на сезона :pos:

Аман бе бидите реални малце, тимов ви е мизерија, мизерно играте и мали ви се шансите да бидете четврти
Наполи, Сампдорија и Палермо ве исплескаја, и уште си нашол да се силиш овде као демек сигурни сте четврти :tv:
Како прво ај кажи ми каде напишав дека ќе бидеме сигурно четврти..
Како второ не сум споменал никаков распоред на натпревари..
Како трето никаде не сум споменал дека играме фантастично и дека ќе победиме на сите натпревари до крајот.
Така да ќе те замолам да не се избрзуваш со твоите глупи постови.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78

ама јаки аргументи имаш,кој ти е адвокат бре?!!! да те потсетам дека ЛШ го доби овој формат на натпреварување заради Милан и слични на него-не можеа никако да обезбедат присуство во ЛШ и да скубнат од големиот колач што го доделуваше УЕФА за учесниците во ова натпреварување,наспроти парите го ги добиваа(Т) учесниците во другите европски купови од понизок ранг....извини ако си бил мал во то време и не си бил во тек со овие работи:smir:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Како прво ај кажи ми каде напишав дека ќе бидеме сигурно четврти..
Како второ не сум споменал никаков распоред на натпревари..
Како трето никаде не сум споменал дека играме фантастично и дека ќе победиме на сите натпревари до крајот.
Така да ќе те замолам да не се избрзуваш со твоите глупи постови.

Па нели денот на шегата е утре, дечкото пиша дека Јуве нема да играте ЛШ пошто е очигледно, а свекој што прати калчо глеа дека Јуве е патетичен сезонава, и дека е у праву.
Ти речек дека денот на шегата е утре....
Незнам кој е овде со глупите постови, а ти реков ако си толку сигурен дај ми аргументи зашто да ти верувам тебе а не на Гјоре_Милан

ама јаки аргументи имаш,кој ти е адвокат бре?!!! да те потсетам дека ЛШ го доби овој формат на натпреварување заради Милан и слични на него-не можеа никако да обезбедат присуство во ЛШ и да скубнат од големиот колач што го доделуваше УЕФА за учесниците во ова натпреварување,наспроти парите го ги добиваа(Т) учесниците во другите европски купови од понизок ранг....извини ако си бил мал во то време и не си бил во тек со овие работи:smir:

Незнам ај ти просветли ме о голем познавачу на фудбалот.
Милан бил и ќе биде поим за ЛШ да не те потесетувам колку титули има, нема потреба нели ??

А најстрашното, и најпатетичното у овој твој пост е фактот, што ти си навивач на тим кој нити со овој најнов формат на ЛШ не може да обезбеди место во истата :pos:, тимот ви е тиња и имајте малку барем образ и трајте, не давајте им на људиве простор да тераат сеир со вас, повеќето од вашите фанови се реални и свесни на ситуацијава, али на тебе и телетабисиве двајца кој ви е филмов незнам :pos:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Марли џабе му објаснуваш кога ништо не сваќа побрзо ѕидовите ќе сватат него Иве

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Вака ли те лажат од дома ... друже утре е денот на шегата :smir:

омг што видовте од оваа сезона купивте скапи играчи Мело,Диего засилувања Кандрева,Канаваро и пак ништо ЛШ групата не ја поминавте,и во домашно првенство се борите за 4 место..

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Не знам зошто го правите овој муабет и се расправате и мерите кој има подолг. Јас лично многу го почитувам Милан и искрено сум против нив само во меѓусебните со Јуве. Некако, не ги гледам ко ривали туку како пријателски клубови. Сезонава многу би ми било мило да освои Милан ама со мизеријава која ја покажаа во последниве три меча кога место лесни 9 бода како локумчиња, освоија само 2 не ми покажуваат капацитет за такво нешто(без навреди). Поголемиот дел од вас и го признаа тоа. Сепак ништо не се знае до крајот и се е можно и пак ќе речам дека ќе ми биде мило и нема воопшто да бидам љубоморен ако такво нешто се случи.

Што се однесува до Јуве, сезонава се мизерија, катастрофа, и не можам да најдам уште некој прикладен збор за да ги опишам. Муабетот ми е дека воопшто не се погодни за да се оцени силата на некој друг тим. Ако сезонава некој го победил Јуве (такви тимови имаше едно 15тина во сите конкуренции), тоа не значи дека тој тим е нешто особено јак, туку Јуве е далеку под своето ниво и е преслаб. Го следам Јуве долго време и немам гледано послаба сезона од оваа. Дури и кога се вратија од Серија Б, делуваа далеку подобри и поуиграни а лани дури беа и во игра за титулата(со тој тим, извадија максимум, сакале ние навивачите на Јуве да признаеме или не, тоа беше реалноста). Јебига, на многу други светски великани им се случиле вакви сезони каде нивниот тим завршува 5 или 6 па ни Јуве не е исклучок (нека се вратат сите фанови на големите екипи во минатото и ќе видат дека всушност и нивните тимови имале вакви сезони каква што сега има Јуве).

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Не знам зошто го правите овој муабет и се расправате и мерите кој има подолг. Јас лично многу го почитувам Милан и искрено сум против нив само во меѓусебните со Јуве. Некако, не ги гледам ко ривали туку како пријателски клубови. Сезонава многу би ми било мило да освои Милан ама со мизеријава која ја покажаа во последниве три меча кога место лесни 9 бода како локумчиња, освоија само 2 не ми покажуваат капацитет за такво нешто(без навреди). Поголемиот дел од вас и го признаа тоа. Сепак ништо не се знае до крајот и се е можно и пак ќе речам дека ќе ми биде мило и нема воопшто да бидам љубоморен ако такво нешто се случи.

Што се однесува до Јуве, сезонава се мизерија, катастрофа, и не можам да најдам уште некој прикладен збор за да ги опишам. Муабетот ми е дека воопшто не се погодни за да се оцени силата на некој друг тим. Ако сезонава некој го победил Јуве (такви тимови имаше едно 15тина во сите конкуренции), тоа не значи дека тој тим е нешто особено јак, туку Јуве е далеку под своето ниво и е преслаб. Го следам Јуве долго време и немам гледано послаба сезона од оваа. Дури и кога се вратија од Серија Б, делуваа далеку подобри и поуиграни а лани дури беа и во игра за титулата(со тој тим, извадија максимум, сакале ние навивачите на Јуве да признаеме или не, тоа беше реалноста). Јебига, на многу други светски великани им се случиле вакви сезони каде нивниот тим завршува 5 или 6 па ни Јуве не е исклучок (нека се вратат сите фанови на големите екипи во минатото и ќе видат дека всушност и нивните тимови имале вакви сезони каква што сега има Јуве).
најлоша сезона на Јуве досега е сезоната 98-99 кога Дел Пиеро здоби тешка повреда и одсуствуваше скоро цела сезона,тимот го изгуби наеднаш дуот и вољата и почна да губи од секого......оваа година не бијат малери од сите страни,меѓутоа главен фактор беше неискуството на тренерот и неговата тактичка неподготвеност,потоа тука се рекордниот број на повреди(лани се случуваше нешто слично,оваа година е нешто неверојатно и многу полошо) и застарениот играчки кадар(Кана,Гросо,Камо,Алекс,Трез-играчи кои го сториле веќе своето)
секако дека ги цениме нашите противници,меѓутоа треба да имаат осет за шега малце-Тенк сакаше само да се пошегува-за него порано дошол први април:smir:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
најлоша сезона на Јуве досега е сезоната 98-99 кога Дел Пиеро здоби тешка повреда и одсуствуваше скоро цела сезона,тимот го изгуби наеднаш дуот и вољата и почна да губи од секого......оваа година не бијат малери од сите страни,меѓутоа главен фактор беше неискуството на тренерот и неговата тактичка неподготвеност,потоа тука се рекордниот број на повреди(лани се случуваше нешто слично,оваа година е нешто неверојатно и многу полошо) и застарениот играчки кадар(Кана,Гросо,Камо,Алекс,Трез-играчи кои го сториле веќе своето)
секако дека ги цениме нашите противници,меѓутоа треба да имаат осет за шега малце-Тенк сакаше само да се пошегува-за него порано дошол први април:smir:
Многу пати досега ја имам спомнато таа сезона 98/99. Таа исто така беше катастрофа ама од денешна перспектива ми изгледа како успешна во споредба со оваа. Тогаш завршивме шести и игравме бараж со Удинезе за Куп на УЕФА (0-0 и 1-1 испаднавме на гол во гости и завршивме во Интертото купот), ама ако не се лажам имавме шампионски амбиции се до поразот од Милан во Торино со 0-2 на 7-8 кола до крајот на првенството кога дефинитивно не отпишаа. Оваа сезона сме отпишани од титулата уште пред полусезоната а полека ја губиме и трката за ЛШ.

Член од
4 март 2010
Мислења
76
Поени од реакции
1
се очекува инвазија во Бари на Сан Никола над 10 000 Тифози од Рим...:vozbud::vozbud::vozbud:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.798
Цело коло се игра утре во сабота, пренос на телма видов дека ќе има само од Удинезе-Јувентус, оти се игра од 20.45...

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Цело коло се игра утре во сабота, пренос на телма видов дека ќе има само од Удинезе-Јувентус, оти се игра од 20.45...

Катанија - Палермо од 19:00
Удинезе - Јувентус од 21:00

Сите други се утре од 15:00.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom