Serie A 2009/2010

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој според вас ќе ја освои Serie A во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    534
Статус
Затворена за нови мислења.
еј остајте ја таа дискусија еве ви материјал за нова :) хаха
најлошиот тим за 2009 во сериа а доминират Интер,Милан и Јуве со по двајца играчи :)

Amelia​
Oddo - Raggi - Kaladze - Lukovic​
Poulsen - Cigarini - Quaresma​
Mancini - Lucarelli - Amauri​

1. Цела не, ама најдобрите двајца да, зашто ако одиме по твојата логика, тогаш не смее да има играч на Интер на тој дел од теренот иако УБЕДЛИВО се најдобри статистички, зашто секој индивидуалец покрај него имал супер играчи.

2. Зависи што вели статистиката, за минатата сезона јас го ставам Валдес пред Касиљас, или голман кој дома прима по 6 комада треба меѓу најдобрите да биде, смешно е дури. :wink:

3. Аналогно со кецот, значи најдобрите треба да ги бараме кај послабите тимови според тебе ? Ондак дрим тимот на Серија да биде составен од играчи кои играат во сите екипи освен шампионот или првопласираниот зашто еве, Милито што би барал таму кога позади него е Снајди, или е надополнуван од Ето, Балотели, можеме комотно Амаури да го ставиме, даде дури 2-3 гола а позади него беа Диего кој игра лошо и Мело кој доби златна канта.

Затоа реков, смешно е, Интер како тим се убедливо најдобри во одбраната а таму нема место за ниеден играч по експертот од goal.com, ajде, дај ми го твоето логично објаснување за истово. :toe:

Или, пак одиме по твоја логика, Буфон пред него има киксери, тогаш зашто и Киелини е ставен во најдобрата 11ка според типот од goal.com, од 4ца играчи на Јуве во одбраната, 2ца се во најдобриот тим, а ниеден на Интер, 2ца има од тим кој има 5 порази до сега, примиле 21 гол, 0 има од тим кој има 2 порази до сега и примиле само 14 голови. :toe: Испаѓа, Цезар и да прими се на се 20 голови до крај, 10 помалце од второпласираната екипа по примени голови, он пак нема шанса да биде најдобар голман за таа сезона. :)
Под дифолт се става бар 1 играч од првопласираниот таму односно од тимот со убедливо најдобра одбрана, али ако, ти потпирај се на екперт од goal.com кој го игра Маикон ко десно крило а Варгас ко крилен напаѓач a Ди Натале го нема никаде. :tv:
Уште од старт неозбилно го сваќам јас тоа. :wink:
1. Ете го Маикон, играч кој стварно се двои од другите во Интер, исто како што Киелини се двои кај нас. Лусио како поединец не изигра ништо подобро од Киелини, исто како што ни Цезар не изигра од Џиџи. Раночиа играше супер, имаше неколку мали падови во играта, но заслужи да биде во листава.

2. Oчигледно Дел Боске не мисли така... Се прашувам зошто? :леводесно:

3. Види, Милито, Маикон, Станкович со оглед на игрите сезонава би било фер да бидат во тимов, со оглед на тоа што и како поединци се двојат од соиграчите. Другите, супер играат но тимски, како поединци не се двојат сезонава... Не знам дали ме разбираш што сакам да ти кажам, али нвм.

Ја не се потпирам врз експертот од гоал, од прееска си пишуваш работи кои никаде не ги спомнав јас. Еве и погоре пишав, Станкович јас би го ставил во тимов, што значи не се потпирам врз експертот нели? Само пробувам да ти укажам дека тука Џиџи е ставен поради индивидуалните перформанси, кои сезонава Цезар ги нема. Лани и оломнани да, бољи беше, имаше и подобри интервенции, Џиџи киксираше повеќе, но сезонава не.

Толку имам да кажам на темава... друго се би било излишно...

1. Ете го Маикон, играч кој стварно се двои од другите во Интер, исто како што Киелини се двои кај нас. Лусио како поединец не изигра ништо подобро од Киелини, исто како што ни Цезар не изигра од Џиџи. Раночиа играше супер, имаше неколку мали падови во играта, но заслужи да биде во листава.

2. Oчигледно Дел Боске не мисли така... Се прашувам зошто? :леводесно:

Ја не се потпирам врз експертот од гоал, од прееска си пишуваш работи кои никаде не ги спомнав јас. Еве и погоре пишав, Станкович јас би го ставил во тимов, што значи не се потпирам врз експертот нели? Само пробувам да ти укажам дека тука Џиџи е ставен поради индивидуалните перформанси, кои сезонава Цезар ги нема. Лани и оломнани да, бољи беше, имаше и подобри интервенции, Џиџи киксираше повеќе, но сезонава не.

Толку имам да кажам на темава... друго се би било излишно...
1. Па баш Маикон сезонава не е на ниво во Интер, али со оглед дека нема конкуренција десно во другите тимови па е ставен во листата најдобри, оправдано.

2. Тоа ти е ко Амелија да има подобра сезона од Буфон и на СП он да биде првотимец, тоа само во sci-fi трилер е изводливо.
Касиљас бил, е и ке остане голман број 1 за Шпанија макар и примил 50 голови во сезона, факат. Земи го цело негово минато, цело негово поминато искуство, ке укапираш дека е убедливо најдораснатиот за голман број 1 во националниот тим.

3. Цезар до крај на сезона може да нема индивидуално истакнување, иако сезонава и те како имаше, поготово против Аталанта, затоа и реков, Интер игра компактно, како тим, како една целина, според вашиве логики тешко дека ке има играч на Интер во оние индивидуални категории, нонсенс, ко што е и нелогично, а ти ова никако неможеш да го објасниш, тим кој има убедливо најдобра одбрана да нема играч во изборот за најдобри на тој дел од теренот. :wink:

еј остајте ја таа дискусија еве ви материјал за нова :) хаха
најлошиот тим за 2009 во сериа а доминират Интер,Милан и Јуве со по двајца играчи :)

Amelia​
Oddo - Raggi - Kaladze - Lukovic​
Poulsen - Cigarini - Quaresma​
Mancini - Lucarelli - Amauri​

Ух има тука уште кандидати за овде. Хунтелар, Мело па и Вучиниќ :tv:

Според мене од ове овде Поулсен е незаслужено на листава. Дечкото тие натпревари ја што сум ги гледал изигра доста солидно

Според мене од ове овде Поулсен е незаслужено на листава. Дечкото тие натпревари ја што сум ги гледал изигра доста солидно
баптиста од рома

1. Па баш Маикон сезонава не е на ниво во Интер, али со оглед дека нема конкуренција десно во другите тимови па е ставен во листата најдобри, оправдано.

2. Тоа ти е ко Амелија да има подобра сезона од Буфон и на СП он да биде првотимец, тоа само во sci-fi трилер е изводливо.
Касиљас бил, е и ке остане голман број 1 за Шпанија макар и примил 50 голови во сезона, факат. Земи го цело негово минато, цело негово поминато искуство, најдораснат е за голман број 1 во националниот тим.

3. Цезар до крај на сезона може да нема индивидуално истакнување, иако сезонава и те како имаше, поготово против Аталанта, затоа и реков, Интер игра компактно, како тим, како една целина, според вашиве логики тешко дека ке има играч на Интер во оние индивидуални категории, нонсенс, ко што е и нелогично, а ти ова никако неможеш да го објасниш, тим кој има убедливо најдобра одбрана да нема играч во изборот за најдобри на тој дел од теренот. :wink:
1. Како и да е, најдобар десен бек е во Италија моментално, и заслужено е таму.

2. Јас не поентирав на стартно место во шпанскиот состав, поентирав на тоа дека не е ниту повикан Валдес во шпанската репрезентација, што е чудно, бидејќи според тебе бил бољи од Касиљас лани. :леводесно: Зошто тогаш ако Валдес играл подобро од Касиљас, не е ниту на списокот на шпанската репрезентација, туку двајца други се таму?! Не ти држи вода ова... Плус тоа, споредбата Буфон - Амелија не е иста како онаа со Касиљас и Валдес. Како прво, Валдес брани за Барса, а Амелија брани за Џенова, + Викецот е класа погоре од Амелија. Буфон е неприкосновен во Италија, нема друг голман кој е близу до неговите квалитети, во Шпанија Валдес и Реина се за нијанса подоле од Касиљас (со што ти не се сложуваш бај д уеј... :офлеле: ).

3. Епа доколку има голман кој се истакнува со повеќе интервенции од него (во случајов Џиџи и Фреј) нема да го има во ваков тим. Одбранбени од Интер ќе има, секако, доколку продолжи вака особено Лусио, биди сигурен во тоа. Плус Маикон и Занети додај ги тука, ете ти ја одбраната од Интер де.

Кога веќе Кварезма е вметнат во составот, не гледам ниту една причина зошто не би бил и Диего, за Мело ич не праам муабет.

Кога веќе Кварезма е вметнат во составот, не гледам ниту една причина зошто не би бил и Диего, за Мело ич не праам муабет.

Не заебавај и ти, јуве е трето место еееј, неможат цел Јуве да го стаат у листата.

Шала на страна Мело требал да биде место Поулсен, а за Диего незнам баш, имаше он неколку светли моменти, ако ништо друго посветли од моментите на овие другиве

Вучиниќ не би го ставил почна да игра добро дечкото, ама Баптиста е идеален за во вој тим

Не заебавај и ти, јуве е трето место еееј, неможат цел Јуве да го стаат у листата.

Шала на страна Мело требал да биде место Поулсен, а за Диего незнам баш, имаше он неколку светли моменти, ако ништо друго посветли од моментите на овие другиве

Имаше светли моменти, на припремните пријателски :pos:

сеа ќе ве видам да дое хидинк има да ви се тресат коските на сите Мело ќе го игра по природна позиција

сеа ќе ве видам да дое хидинк има да ви се тресат коските на сите Мело ќе го игра по природна позиција

хаха лелеле потписо ти е бесен It's show time хахахаха:pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom