Страшно, но треба сите да погледнат!

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Цели 6 и пол минути се ежев додека го гледав ова. Сурово е, но е совршена кампања против невнимателноста на оние кои возат или пешаците кои не внимаваат.
Сведоци сме сите на секојдневни сообраќајни незгоди во кои страдаат и невини лица. Единствено што треба да направиме е кога ќе излеземе на улица да бидеме превнимателни. Сепак животот е повреден од било кое погледнување на страна.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Најжално од се е што таквите кампањи не стигаат до погледот и на усвитените и самобендисани возачи или како што рече погоре Наташа к*рајбери.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Најжално од се е што таквите кампањи не стигаат до погледот и на усвитените и самобендисани возачи или како што рече погоре Наташа к*рајбери.
Да, можеби е така. Но не значи дека ова не треба да ти игра улога и на тебе. Утре и ти ќе бидеш возач (ако веќе и не си), а да не зборуваме колку пати преминуваш улица во еден ден.
Кажав, најважно е сите оние кои ќе го погледнат да сфатат дека зад секој агол нè демнат опасности кои може да бидат последното нешто што ќе ни се случи.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
нз шо се потресовте толку кога е реалност........

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Се потресуваш кога гледаш како лета крв од уста на некој врз кој штотуку слетала кола. Затоа и е направено, за да ја видиш реалноста каква е и за да те потресе. А ако ти беше рамнодушен на ова, не знам...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Па тоа е и работата. Нешто што може на секого да му се деси. Нема да се потресам од човек убиен со ласерска сабја или од напад од вампир.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
нетов ми кочи ама горе долу видов .. стварно ужасно и жалосно :uvo:

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.025
Абе луѓе......секој ден се случуваат вакви несреќи....пред 2 години бев сведок кога на автопатот СК-провинција една опел астра и пукна гумата па удри во кола се изврти и у неа удрија уште 3-4 коли.......4 мртви беа колку и да пазиш у сообраќајот има цело време некогаш шо не пази

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
:( Се наежив...
Поучно клипче за сите оние љубители на брзото возење,да пазат како и што возат.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Да, можеби е така. Но не значи дека ова не треба да ти игра улога и на тебе. Утре и ти ќе бидеш возач (ако веќе и не си), а да не зборуваме колку пати преминуваш улица во еден ден.
Кажав, најважно е сите оние кои ќе го погледнат да сфатат дека зад секој агол нè демнат опасности кои може да бидат последното нешто што ќе ни се случи.
Возач сум долго време и да кажам внимателен. Можеби си забележал дека по патиштата и МВР има поставено вакви слични поучни билборди, но верувам дека малкумина забележале или пак се дрзнале да размислат што всушност носат поракиве. Поентата ми беше , многу малку совесни возачи направиле прекршок, а пак оние што прават прекршок многу малку скоро и не погледнале или пак не им влијаела ваква кампања. За успешна кампања се потребни двете страни. Џабе ќе ми биде ако јас возам внимателно или како пешак се однесувам совесно, ако потенцијалната опасност нема респек кон тоа и не е свесна дека за миг може да нанесе некому или сопствена катастрофа.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Холи фак. Потресно. Поготово кога ќе му го убијат синот во двор....
ооохх... зашто го изгледав ова?
Ова е поучно за мене. Знаеш колку пати имам преминато улица на црвено.:kesa:

Член од
24 февруари 2009
Мислења
196
Поени од реакции
3
Единствено нешто што ме наежи целата
Мозокот ми се олади какво беше реално и убаво напраено клипчево
Штета само што никако не им доага памет на возачите кои возат под дејство на алкохол,страдат невини луге...греота

С

Спенсер

Гостин
Вози пребрзо стигни ПРЕРАНО е мотото на таа кампањата на Мвр по билбордите..

фудбалерчињата,дечкото и девојката...цццц судбина у пмм....:nenene::nenene:

ова треба на тв да опнат секој ден по 10тина пати...наместо рекламите за прашаци...

не се потресов нешо многу многу али сепак...жално е стварно...

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Абе луѓе......секој ден се случуваат вакви несреќи....пред 2 години бев сведок кога на автопатот СК-провинција една опел астра и пукна гумата па удри во кола се изврти и у неа удрија уште 3-4 коли.......4 мртви беа колку и да пазиш у сообраќајот има цело време некогаш шо не пази
СК-Провинција бе хахаха јбг има секакви -него за клипот да кажам дека е стварно ок кампанња ама ногу хардкор у пм до душа за нашите ретардоси да сфатат треба хардкор и тоа ако може со 3D очила.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom