- Член од
- 21 септември 2008
- Мислења
- 4.021
- Поени од реакции
- 2.513
Значи темава со мало закаснување сезона почна... пола Скопје е во Охрид.. Јас идам у понеделник на 20ти и коа и да ми текне на идење во охрид ми текнува и на таксистите...Ти треба такси ... се вракаш од град , плажа било кога било каде... макар и за 100 метри да ти е таксито таксиот прво се прашува најкултурно СЛБОДНО ? и после добиваш најнекултурно ДО КАДЕ ? ( и му кажуваш дестинација од неполн километар ) и добиваш одговор: Хммм До тамооооооо ти е 200 денари ... после викаш пушти таксиметар ти вика ... не неможе... ако сакаш вози се ако не немораш ..и така да таксист кој вози по прописи е еден во 100 а пред стотиот ке налеташ на 99тиот кој ке ти каже ке вози по таксиметар а таксиметарот братче нештелуван поскупо ке те фати и од цената што ке ти ја каже ... со случајов битребало да се запознаени сите... и не ми е јасно зашто никој не се потруди да го смени тоа ? нека сопира полиција макар и на секој 10 метри нека ги прават партали никад да не им текне веке така да возат... толку ли се немоќни или незаинтересирани ? ( сепак мислам второто ) земете пример само кога се игра утакмица на градски со некоја друга држава и кога има странци ... последната утакмица со шкотска истото така правеа и нашиве таксисти али полиција пред стадион и сегде стопираа казнуваа.. што значи може да се напраи нешто ... ако се сака... имаше случај лани со комбињата што им бараа лиценца за да возат... океј е и тоа ... али таксистите ? некад ке им го дотераат паметот или не ?!:uvo: ( п.с не очекувам коментари од типот на ИДИ ПЕШКИ или ШТО КЕ ТИ ТАКСИ за КИЛОМЕТАР ( тоа беше приемр ) )