Заработка на интернет (официјална тема)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ok, so rizik da bidam "isplukan" kako SPAMER, ke go postavam ovoj proekt , pa ako administratorot go izbrise linkot , togas sekoj zainteresiran neka mi prati privatna poraka (ako i toa e dozvoleno :))

znaci NEOBUX proekt :
AKO SE ZACLENITE PREKU MENE KAKO REFERAL,ZA SEKOI VASI 350 KLIKOVI, DOBIVATE 1$ OD MENE NA VASIOT ALERTPAY ACCOUNT !!!

REGISTRIRAJ SE OVDE: NEOBUX
Ај не :)
Друже ти во ред си ? Некој да клика 350 пати за тебе, а ти да му исплатиш САМО 50 ДЕНАРИ. Нема смисла бе, тоа барај на други страни. И да, оставање на реферали не се дозволени.

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
1
Ај не :)
Друже ти во ред си ? Некој да клика 350 пати за тебе, а ти да му исплатиш САМО 50 ДЕНАРИ. Нема смисла бе, тоа барај на други страни..
:) , kako prvo , toj nema da klika za mene , ke si klika za sebe , 350 klikovi se 3.5$, i plus tuka e mojot 1 $, znaci jas pecalam 75 centi od tie 350 negovi klikovi...i jas mislam deka bev premnogu fer so toa zatoa sto ne baram da se zacleni preku mene kako referal za DZABE.!!!. ...simple as that .....

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
:) , kako prvo , toj nema da klika za mene , ke si klika za sebe , 350 klikovi se 3.5$, i plus tuka e mojot 1 $, znaci jas pecalam 75 centi od tie 350 negovi klikovi...i jas mislam deka bev premnogu fer so toa zatoa sto ne baram da se zacleni preku mene kako referal za DZABE.!!!. ...simple as that .....
Ај кажи ми, зошто јас не би отворил акаунт на некој од овие сајтови и да си кликам САМО ЗА МЕНЕ, а не вака да ја делам "заработувачката" со друг ?

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5
Поени од реакции
1
Ај кажи ми, зошто јас не би отворил акаунт на некој од овие сајтови и да си кликам САМО ЗА МЕНЕ, а не вака да ја делам "заработувачката" со друг ?

OK, izgleda deka ti ne si dovolno upaten vo PTC i vo neobux. Ti NE JA DELIS ZARABOTUVACKATA so mene, ako se zaclenis na neobux samostojno i si klikas 350 pati ti samiot ke si imas 3.5$ i tie se tvoi , nikoj ne ti gi zema niv, a ako se zaclenis kako referal na nekogo ti si go pecalis svoeto (isto kako samostoen), no tuka referalot dobiva 0.005$ od sekoj tvoj klik (koj iznesuva 0.01$. Znaci , vo ovoj slucaj , ako teoretski, ti na primer, se zaclenis preku mene so 350 klikovi namesto 3.50$ ke imas 4.50$ , so toa sto klikot avtomatski ke ti iznesuva 0.0128$ namesto 0.01$. Znaci , celokupno zemeno , jas sum darezliv so toa sto na moite referali im "vrakam" po 1$. Sekoj e vo dobivka, me razbiras?

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Остај Neobux. Многу (ако не сите) од рефералите што ги зимаш се ботови, кликат по 1-2 пати дневно. Некои имат просек <0.5. PTC и слично, не се исплатува ни 5 секунди дневно да потрошаш, џабе ти е.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Остај Neobux. Многу (ако не сите) од рефералите што ги зимаш се ботови, кликат по 1-2 пати дневно. Некои имат просек <0.5. PTC и слично, не се исплатува ни 5 секунди дневно да потрошаш, џабе ти е.

Tokmu taka,dobro kazano.:nenene:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
OK, izgleda deka ti ne si dovolno upaten vo PTC i vo neobux. Ti NE JA DELIS ZARABOTUVACKATA so mene, ako se zaclenis na neobux samostojno i si klikas 350 pati ti samiot ke si imas 3.5$ i tie se tvoi , nikoj ne ti gi zema niv, a ako se zaclenis kako referal na nekogo ti si go pecalis svoeto (isto kako samostoen), no tuka referalot dobiva 0.005$ od sekoj tvoj klik (koj iznesuva 0.01$. Znaci , vo ovoj slucaj , ako teoretski, ti na primer, se zaclenis preku mene so 350 klikovi namesto 3.50$ ke imas 4.50$ , so toa sto klikot avtomatski ke ti iznesuva 0.0128$ namesto 0.01$. Znaci , celokupno zemeno , jas sum darezliv so toa sto na moite referali im "vrakam" po 1$. Sekoj e vo dobivka, me razbiras?
Брееј што експерти се развиле за ова PTC сајтовите...

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Ај да се надоврзам на темата.. Како може да заработаш на нет...

-Преку Forex Trading... Односно размена на пари од една валута во друга. Многу ризичен бизнис, треба да ја следиш постојано политичката/економската ситуација во светот. Но сепак може да направиш добар ќар (ако си внимателен и трпелив) Пример со доларот. Беше доста слаб пред неколку месеци стигна и до 37 денари ако не се лажам. Еве сега е 47. Значи за секој долар, 10 денари ќар. Абе, бизнис. :)

-Преку онлајн обложување... Препорачувам bwin. Не затоа што нудат некои подобри понуди од другите, често коефициентите им се помали, но имат огромна понуда, доста начини на депозирање и подигање на пари, имаат доста голем број на промоции, bwin маркет каде збираш поени при секој тип и може да ги претвориш во реални нешта (пр. плазма тв, часовник со USB, топки, реални пари, дресови...) вработените им се доста упатени, лесно можат да ти поправат/помогнат во врска со некој проблем/прашање што имаш.

Ако сака некој 20 евра на bwin, слободно нека ми пише... :vozbud:

Roswell

Tu Sei Tutta La Mia Vita
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.619
Поени од реакции
29
Ајвработените им се доста упатени, лесно можат да ти поправат/помогнат во врска со некој проблем/прашање што имаш.

Точно е дека се доста добро упатени, и ден денес не можат да ми решат некои проблеми.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ај да се надоврзам на темата.. Како може да заработаш на нет...

-Преку Forex Trading... Односно размена на пари од една валута во друга. Многу ризичен бизнис, треба да ја следиш постојано политичката/економската ситуација во светот. Но сепак може да направиш добар ќар (ако си внимателен и трпелив) Пример со доларот. Беше доста слаб пред неколку месеци стигна и до 37 денари ако не се лажам. Еве сега е 47. Значи за секој долар, 10 денари ќар. Абе, бизнис. :)

-Преку онлајн обложување... Препорачувам bwin. Не затоа што нудат некои подобри понуди од другите, често коефициентите им се помали, но имат огромна понуда, доста начини на депозирање и подигање на пари, имаат доста голем број на промоции, bwin маркет каде збираш поени при секој тип и може да ги претвориш во реални нешта (пр. плазма тв, часовник со USB, топки, реални пари, дресови...) вработените им се доста упатени, лесно можат да ти поправат/помогнат во врска со некој проблем/прашање што имаш.

Ако сака некој 20 евра на bwin, слободно нека ми пише... :vozbud:
Па ако добијам да делиме =) хехе:pos2::pos2:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Тачно обливион + у задне време многу ПТЦ се затворија и тоа добри беа исплаќаа но одкако thinkbux ме издрибла за 55 доларчичи и направија reload птц кликања више никад освен cash-harvest кој само реферали ми носи ништо не правам и проверувам месечно 630 referrals до сега :vozbud: ( но осеќам и тој ќе издрибла работа или ќе го затворат или ќе го снема) Тхинкбух ги издрибла луѓето немам зборови ( замислете демек дојде нов админ ова она исплата правеше на 90 дена за фрее усери и демек замараше станете премиум 7 дена исплата ова она и на крај што се деси дури имаше и луѓе плаќаа реферали пакети, имаше некои како што гледав по 500+ доларчичи плаќаа за пакети и на крај оп им го тури на сите, reload демек немал пари да исплати па да го ресетира птц'то и ќе имало побрза исплата) Гарант си купил некоја кола со парите што ги собрал, Тоа е додека има пациенти у свет ќе ги стрижат на секаков начин :pos2:

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Значи сега вака...

Се регистрираш како мој пријател, и депозираш 10евра (или повеке, минималното е 10). bwin ке ти даде 20 евра како бонус бидејки си се регистрирал како мој пријател. Па кога ке изиграш 100 евра (не толку да депозираш, туку да изиграш вкупно), bwin и мене ке ми даде 20 евра бонус. Ако некој сака, пп. :)

П.С... Ако се регистрираш како нормален корисник (без friendship програмата), немаш бонус. :)

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Дечки, само за информација, не пробувам ни реферали да добијам ни ништо. Од ПТЦ сајтовите без никаков почетен влог, имам заработено повеќе од 1000$ оваа година. Точно пред 2 недели, добив од Алертпеј 500$ на банкарска сметка у Македонија. Знам дека многумина се апсолутно скептични во врска со ова, делумно се у право, меѓутоа слободно можам да кажам, дека кој сака и ќе се заангажира, може да заработи на овој начин. Напоменувам, не е баш лесно, и бара прилично посветеност и труд, во спротивно, или заработката ќе ви биде смешна од типот на пар центи па до едвај неколку долари, или ќе бидете жртва на многуте измами кои постојат во оваа сфера.

На кратко, да го споделам моето искуство. Со оглед дека сум на интернет прилично голем дел од денот, се заинтересирав дали е можно, тоа "хоби" да го претворам во нешто покорисно. И најдов неколку сајтови, меѓу кои секако прв беше bux.to и си почнав да кликам онака без некоја верба дека има вистина во сето тоа. Како проаѓаше времето, речиси сите сајтови стануваа scam, вклучувајќи го и bux.to (гледам дури и ден денес има луѓе што го рекламираат, па да не се зезне некој, баталете го овој сајт одма). На тој начин пропаѓаше и мојот труд. Но, секако тоа ме научи друга лекција, овие сајтови вообичаено имаат краток век на траење, едвај неколку месеци, и ако сакате да заработите од нив мора да се делува брзо, колку проаѓа времето, поверојатно е дека се ќе отиде у вода. Па почнав да барам реферали, кои е ужасно тешко да се најдат, пред се ради тоа што речиси сите се огромни скептици, или пак немаат интерес ни потреба од вакво нешто.

Но ете, некако собрав неколку десетина реферали на неколку сајтови кои во тоа време исплаќаа прилично брзо, и така, дојдов до некои 30-40$ на Алертпеј. Овие пари ги вложив во купување реферали на isabelmarco.com и таму овие пари ми се мултиплицираа повеќекратно, а сајтов своевремено исплаќаше навистина брзо, па така исплатите од таму ги вложував повторно во нови и повеќе реферали, и почнав за месец два да добивам исплати од по 100-200$. За моја среќа, овој сајт и денес постои, и сеуште исплаќа, иако веќе исплатите се драстично одолговлечени, последната исплата во висина од 390$ ја чекав цели 3 месеци, меѓутоа ја добив. Повеќе немам намера да вложувам во овој сајт, единствено што ми останува е да ги чекам останатите 600$ што ги имам на account-от таму. Исто така, дел од парите што ги имав на располагање, ги вложив и во neobux, кој што е пак прв ПТЦ сајт што воведе инстантна исплата, и за среќа функционира без проблем од мај, па до ден денес. Иако тука профитот е далеку помал од останатите сајтови, ова е апсолутно најсигурниот сајт што постои во оваа "индустрија" и веројатно ќе постои долго. Напоменувам, исплатата тука трае едвај секунда, така што секој може да е сосема сигурен дека парите што ќе ги заработи, навистина ќе ги добие.

Во меѓувреме бев член на многу други сајтови, неколку ме исплатија нешто ситно по некое доларче, меѓутоа, за среќа, не вложив во ниту еден друг сајт, затоа што немав добро чувство за ниту еден од нив, што се испостави во 99% од случаите точно. Денес постојат едвај неколку ПТЦ сајтови кои траат повеќе од пола година, а да не се сеуште scam.

Не можам да ви предложам добри сајтови во моментов, освен neobux, затоа што полека и јас го загубив интересот за ова, и веќе одамна не следам што се случува, а полека и се откажувам. Но, за сите оние што ќе одлучат да влезат во ова, им препорачувам добро да се информираат, преку форуми, и луѓе кои имаат искуство, за колку толку да се заштитат од измами.

За крај, извинете за долгиот пост, но сакам да потенцирам, кој ќе одлучи дека сака да заработи на овој начин, може да успее. Без малку труд, напор и посветеност, пари од небо сами од себе нема да паднат. Меѓутоа, дека од ова може да се заработи, дури и нешто посериозно, е апсолутно точно, и навистина ме нервира коа луѓе што немаат појма, си дозволуваат од старт да кажат како сето ова нема врска и нема шанси да биде вистина. Јас сум си самиот пример, дека времето поминато на интернет, може да се искористи, ако ништо друго да се заработи барем да се плати сметката за интернет, или како во мојот случај, да се купи нов компјутер :) Со среќа на сите што ќе се одлучат да си ја пробаат среќата, а останатите барем немојте да обесхрабрувате. Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom