zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.441
- Поени од реакции
- 6.096
Шала на страна ево татко ми навива за челзи затоа што сопственикот бил Русин :pos2:
Незнам кој играчи ги купивте. Битно никогаш не пополнувале со некое младо талентче. Тренери почнавте да мењате ко чорапи...Да, типувам на титула. И што. Поентата на постот ми беше друга, тоа дека „навивам“ ради парите и дека вие сте биле оштетувани од судиите. Ќе се борите за титула, ако немате повреди.
Па ајде, кога ќе ви дојде тоа време? Еве признавам 04/05 не бевме тим, ама сега ако не сме, не знам што е тим... И кои играчи ги купивме ние? Само Жирков, Трбол игра за резерви (без пари) и Стариџ (исто без пари, ама пошто е 19 год судот ќе одлучи колку).
Види ја цената на играчите,пе видиш колку пари се потрошени.Тогаш имавте добар тим.. Тоа сигурно коштало пари. Од кога почнавте со младинци, немате освоено никаква титула. Може имате Карлинг или ФА, ама не сум сигурен. Е сега, околу тоа колку цифрата. Парата сега вреди помалку. Ако сега е ненормално да се плати 80 милиони фунти за играч, за 5 години ќе се плаќа по 100-120 милиони за најдобрите. Читаше за таа типката во Њујорк што го нашла наовчаникот по 20 и кусур години. Имала само 20 долари, а тоа тогаш биле многу пари. Сега со 20 долари Американците си бришат газ.!
И добро ти го споредуваш уствари купувањето на Челзи и купувањето на Арсенал?Да, типувам на титула. И што. Поентата на постот ми беше друга, тоа дека „навивам“ ради парите и дека вие сте биле оштетувани од судиите. Ќе се борите за титула, ако немате повреди.
Па ајде, кога ќе ви дојде тоа време? Еве признавам 04/05 не бевме тим, ама сега ако не сме, не знам што е тим... И кои играчи ги купивме ние? Само Жирков, Трбол игра за резерви (без пари) и Стариџ (исто без пари, ама пошто е 19 год судот ќе одлучи колку).
Нормално дека нема да победува на сите. И ради тоа изгубивме титула и прехлани и годината пред тоа. Во јануар имавме 5-6 повредени првотимци... И тоа на подолго време.И добро ти го споредуваш уствари купувањето на Челзи и купувањето на Арсенал?
Не ти држи муабетов! Може Челзи изгледа моќно но што знам не верувам дека ќе имате константна форма цела сезона!
Него едно прашање до тебе еве во арсенал повредени Роситцки Фабрегас Едуардо Насри. Вакви играчи да се повредени во Челзи пр Лампард Дрогба и незнам избери ти уште некој мислиш дека ќе е победувате тогаш?
Арсенал го следи само некоја несреќа ... другото се е префектно во тимот!
Ми беше задоволство:smir: Ај идам да учам зошто ќе паднам како круша задутре...И една благодарност до Бластер што ја разби монотоноста на Темава Арсенал.Пошо 50% од мислењава се поврзани со ’’Јаките’’ коментари на савин
Мислеше на Тео,најверојатно.Нормално дека нема да победува на сите. И ради тоа изгубивме титула и прехлани и годината пред тоа. Во јануар имавме 5-6 повредени првотимци... И тоа на подолго време.
Фабрегас е повреден на неколку утакмици (колку што знам) за Насри не знам, Росицки се враќа, а Едуардо не е повреден.
Едуардо е пишан од Дим4е, не е до мене Ттогаш може да се игра сосема друг систем. Пак имаме солиден состав со Балак, Лампард, Жирков, Малуда и Џо Кол (кој би требало да се врати до тогаш) на средина.... Не е важно.Мислеше на Тео,најверојатно.
А Челзи ке има проблеми во јануари кога Дрогба,Есиен,Калу,Оби нема да се тука месец време,така да,исто ко повреди да се тоа.
Арсенал се исчисти од африканците,само Сонг остана.Ке видиме како ке се одвива сезоната.
Добро де го пишав Едуардо алудирав на минатата сезона кога беа повредени многу првотимци и не памтам кога Арсенал лани настапи комплетен!Едуардо е пишан од Дим4е, не е до мене Ттогаш може да се игра сосема друг систем. Пак имаме солиден состав со Балак, Лампард, Жирков, Малуда и Џо Кол (кој би требало да се врати до тогаш) на средина.... Не е важно.
Ај со среќа годинава и на Челзи и на Арсенал, редно е да се разбие монотоноста...