Фан Клуб: Арсенал

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 февруари 2008
Мислења
1.010
Поени од реакции
12
Човече титулата е послатка кога ке ја освоиш на работа на труд а не со судии пенали и авто голови.затоа навивам за арсенал.Иначе ке бев usual пеер и ке навивав за ман утд или челски.
E ova e toa.
arsenal nema igraci arsenal ima trener koj vredi kolku cel tim na real macester i barcelona zaedno
Vistina e ova ali ima i igraci..

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Човече титулата е послатка кога ке ја освоиш на работа на труд а не со судии пенали и авто голови.затоа навивам за арсенал.Иначе ке бев usual пеер и ке навивав за ман утд или челски.
:pos2: Ти текнува на полуфиналето со Барса. А на нтпреварот со Вас кај што дадовте гол од офсајд (првиот од ланската сезона), а Калу кога беше сам пред голман и немаше офсајд, а акцијата ја прекина судијата? Ти текнува на незаслужениот црвен на Лампард против Ливерпул и на Тери против нз кој беше? Има такви милион ситуации. Ако е некој оштетуван, тоа сме ние. Освен 1-2 пати...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Челзи во друг контекст...Ваљда знаеш во кој и се пронаоѓаш таму

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.836
Поени од реакции
495
Ou nemoj be..Abe sum zapnal...Sekoja godina isti igraci sekoja godina samo novi talenti i sekoja godina so k u race...Sakam arsenal da go gledam so tituli..Vo nego da gledaat site strav kako vo Barcelona..Toa e mojata zelba najgolema...Sakam da gledam ne samo odlicen start tuku dominantnost...I da ima konkurenti a prvi do pola sezona i posle pagame...Abe toj bendtner da se sitne pod itno...Denilson da se smeni(dobar e ali treba da se kupi podobar pokvaliteten i iskusen),jas (almunia bi go smenil so boruc car e covekot) i vo napadot bi donel eden iskusen i jak fudbaler nesto kako defoe,sanli,aguero

Edni isti faci da gledas non stop ne e interesno...Isti faci i sekoja godina isto so k u race...Koa ke se donese igrac baras nadez pa da se pokaze pa vikas ej ovoj moze ke pojaca mnogu ke dodade toa so falelo u timot...A ne da go gledam BENDTNER 4 godini i se edna ista prikazna...Donesi igrac kako Pato,Aguero,Pandev bi bil odlicen....Na gol mesto almunia bi go donel boruc neverojaten golman eden od najdobrite...
Па оди Земи курс за тренер кога ќе те видат што мислиш може потхитно да го замениш Венгер и не ме смеј тунчај го сакал и тој не е шпиц

Член од
31 август 2009
Мислења
78
Поени од реакции
4
ma znae sto pravi venger jak e toj samo treba toj sostav da go zadrzi nekolku godini i nema koj da go zapre osven inter se razbira hahahahah

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Челзи во друг контекст...Ваљда знаеш во кој и се пронаоѓаш таму
Зошто, заради парите? Па човече јас навивам оддамна за Челзи, од ко гледам ПЛ, негде 1999-2000. Ај да речеме дека тоа не е важно, да разглобиме околу кешот.

Последната титула Ви беше пред 6-7 години. Тогаш имавте добар тим. Дали тој тим беа Ваши младинци, или купени играчи? Тоа беше пола (море и повеќе) француска репрезентација. Тоа сигурно коштало пари. Од кога почнавте со младинци, немате освоено никаква титула. Може имате Карлинг или ФА, ама не сум сигурен. Е сега, околу тоа колку цифрата. Парата сега вреди помалку. Ако сега е ненормално да се плати 80 милиони фунти за играч, за 5 години ќе се плаќа по 100-120 милиони за најдобрите. Читаше за таа типката во Њујорк што го нашла наовчаникот по 20 и кусур години. Имала само 20 долари, а тоа тогаш биле многу пари. Сега со 20 долари Американците си бришат газ.

Затоа Ве молам да не ги спомнувате парите. Еве друг пример. Барса има меѓу најдобрите школи, арно ама годинава само на Ибрахимович потроши 70 милиони фунти. Лани околу 40-50 милиони на повеќе играчи. Целта ми е, ако не трошиш пари, не можеш да бидеш на врвот. Како вас при врвот може, ама на врвот, не!:smir:

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Зошто, заради парите? Па човече јас навивам оддамна за Челзи, од ко гледам ПЛ, негде 1999-2000. Ај да речеме дека тоа не е важно, да разглобиме околу кешот.

Последната титула Ви беше пред 6-7 години. Тогаш имавте добар тим. Дали тој тим беа Ваши младинци, или купени играчи? Тоа беше пола (море и повеќе) француска репрезентација. Тоа сигурно коштало пари. Од кога почнавте со младинци, немате освоено никаква титула. Може имате Карлинг или ФА, ама не сум сигурен. Е сега, околу тоа колку цифрата. Парата сега вреди помалку. Ако сега е ненормално да се плати 80 милиони фунти за играч, за 5 години ќе се плаќа по 100-120 милиони за најдобрите. Читаше за таа типката во Њујорк што го нашла наовчаникот по 20 и кусур години. Имала само 20 долари, а тоа тогаш биле многу пари. Сега со 20 долари Американците си бришат газ.

Затоа Ве молам да не ги спомнувате парите. Еве друг пример. Барса има меѓу најдобрите школи, арно ама годинава само на Ибрахимович потроши 70 милиони фунти. Лани околу 40-50 милиони на повеќе играчи. Целта ми е, ако не трошиш пари, не можеш да бидеш на врвот. Како вас при врвот може, ама на врвот, не!:smir:
Последна титула ни беше пред 4 години. Мала поправка ;)

Него чим велиш дека ако не трошиш во фудбалот нема да добиеш ништо, дај подобро да не се надеваме на титула годинава(што пред неколку страни ти типуваше дека ќе се бориме за титула), и така Венгер го зема само Вермален, а ги продаде Туре и Адебајор ;)

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Последна титула ни беше пред 4 години. Мала поправка ;)

Него чим велиш дека ако не трошиш во фудбалот нема да добиеш ништо, дај подобро да не се надеваме на титула годинава(што пред неколку страни ти типуваше дека ќе се бориме за титула), и така Венгер го зема само Вермален, а ги продаде Туре и Адебајор ;)
Извини, 03/04, заборавив на таа. Година пред тоа имаше Манчестер, така? Сепак, 5 години. Тогаш каков тим имавте?

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Бластер се обидуваш да ме тепаш во поим...Али да те потсетам за таа француска репрезентација,Анри купен од Јуве како крило за £10 милиони,Виера купен од Милан за цена од £3.5 милиони , Ањелка купен за цена од £500,000,Пирес купен од Марсеј за £6 милиони...Нема потреба да продолжувам понатаму.Сите овие играчи пред да играат во арсенал освен Анри никој небеше во Тимот на Франција.Значи не биле младинците само од сега туку и од порано.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Бластер се обидуваш да ме тепаш во поим...Али да те потсетам за таа француска репрезентација,Анри купен од Јуве како крило за £10 милиони,Виера купен од Милан за цена од £3.5 милиони , Ањелка купен за цена од £500,000,Пирес купен од Марсеј за £6 милиони...Нема потреба да продолжувам понатаму.Сите овие играчи пред да играат во арсенал освен Анри никој небеше во Тимот на Франција.Значи не биле младинците само од сега туку и од порано.
купен...купен...купен... Значи, мора да се купува, да се крпи. Тоа ми е поентата. Не ве отпишувам од титулата, напротив... И сумиве што ми ги пишуваш, имаш објаснување погоре.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Пак погрешно ме сфати.Поентата кај Венгер тоа што кога ке биде купен играчот Дали пред да има некоја експлозивна сезона( како вие кога го зедовте Дрогба) и да биде купен за цена од 20 ,30 ,40 итнт милиони фунти или пред таа сезона за цена од 5,10 ... милиони фунти

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Извини, 03/04, заборавив на таа. Година пред тоа имаше Манчестер, така? Сепак, 5 години. Тогаш каков тим имавте?
Друже јас прашувам нешто друго . Ти типуваше на нас пред неколку страни дека ќе бидеме конкуренти за титула, а сега збориш како без фрлање пари немало успех, па затоа те прашав, дека Венгер го купи само Вермаелен а ги продаде Туре и Адебајор .

Каков тим имавме? знаеш ти каков имавме, добро памтиш сигурен сум ;) и сега ќе станеме таков, реков погоре да се држи секоја година овој баланс . Е сега, не сме тим т.е не ни е таква политика да фрламе дирекно пари туку нас ни треба време, зашто вистински градиме тим . Не сме Челзи, не сме Реал, не сме Сити, и среќен сум што е тоа така и се надевам дека полека-полека ќе се истакне правиот Арсенал .

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.065
Поени од реакции
666

Не кошташе воопшто пари.Колку за илустрација;
Тиери Анри-дојде од Јувентус како анонимец за 10 мил фунти.Еден или два настапи за француската репрезентација на СП '98.Значи пак како младинец и потполно недокажан
Роберт Пирес-мислам 6 мил фунти од О.Марсеј
Патрик Виера-околу 3 и пол мил. фунти*

*фунтата е една од најстабилните валути-алудирам на тоа со 20-те долари

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
купен...купен...купен... Значи, мора да се купува, да се крпи. Тоа ми е поентата. Не ве отпишувам од титулата, напротив... И сумиве што ми ги пишуваш, имаш објаснување погоре.
Не ми е што објаснуваш? Бетер Карл Маркс си !

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Друже јас прашувам нешто друго . Ти типуваше на нас пред неколку страни дека ќе бидеме конкуренти за титула, а сега збориш како без фрлање пари немало успех, па затоа те прашав, дека Венгер го купи само Вермаелен а ги продаде Туре и Адебајор .

Каков тим имавме? знаеш ти каков имавме, добро памтиш сигурен сум ;) и сега ќе станеме таков, реков погоре да се држи секоја година овој баланс . Е сега, не сме тим т.е не ни е таква политика да фрламе дирекно пари туку нас ни треба време, зашто вистински градиме тим . Не сме Челзи, не сме Реал, не сме Сити, и среќен сум што е тоа така и се надевам дека полека-полека ќе се истакне правиот Арсенал .
Да, типувам на титула. И што. Поентата на постот ми беше друга, тоа дека „навивам“ ради парите и дека вие сте биле оштетувани од судиите. Ќе се борите за титула, ако немате повреди.

Па ајде, кога ќе ви дојде тоа време? Еве признавам 04/05 не бевме тим, ама сега ако не сме, не знам што е тим... И кои играчи ги купивме ние? Само Жирков, Трбол игра за резерви (без пари) и Стариџ (исто без пари, ама пошто е 19 год судот ќе одлучи колку).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom