Semokniot, toj sto e nad site.
Toa e problemot. Bog jasno kazuva vo prvite dve Bozji zapovedi:
Jas sum gospod Bog tvoj, da nemas drugi bogovi osven mene.
Ne pravi idol ili slika od ona stoe gore na neboto, sto e dolu na zemjata i stoe vo vodata, pod zemjata, ne im se poklonuvaj i ne im sluzi.
osven semokniot Bog.
така и си пишува ама Константиновата творба наречена православие католицизам протестантизам ЗЛОНАМЕРНО ги искривуваат билиските кажувања
ЕВЕ :
Битие: 17:1 Кога Аврам имаше деведесет и девет години, Господ му се јави и му рече: „Јас Сум Ел Шадај - Сè моќен Бог, оди по Мојот ПАТ
28:3 А Сèмоќниот Бог, Ел-Шадај, да те благослови
43:14 Нека Ел Шадај (Сèмоќниот Бог) го поттикне оној човек на милост кон нас
48:3 Јаков му рече на Јосифа: „Ел Шадај (Сèмоќниот Бог) ми се јави во Луз, во Ханаанската Земја; и ме благослови,.
.
.
.
ДАЛИ ИСУС БИЛ СЕВОЗМОЖЕН ?
СТАП ! ПА АКО БИЛ СЕВОЗМОЖЕН НА КОГО МУ УПАТУВАЛ МОЛИТВИ ?
АКО БИЛ СЕВОЗМОЖЕН ЗАРЕМ ЌЕ ДОЗВОЛЕЛ ДА ГО ТЕПААТ УБИВААТ ?
ЗАРЕМ НЕМАЛО СЕ ШТО ЌЕ МУ СЕ ПРОТИСТАВЕЛО ДА ПОТЕПА КАКО МУВИ ?
НО И САМИОТ СИ КАЖАЛ ДЕКА Е ОБИЧЕН СМРТНИК !
Јован:
6:63 Духот е оној, кој оживува; телото не помага ништо. Зборовите што ви ги реков се дух и живот.
ЕТЕ САМИОТ СИ КАЖАЛ ДЕКА НЕЕ НИКАКОВ СУПЕРМЕН ТУКУ ОБИЧЕН СМРТНИК
Матеј: 26:41 Духот е бодар, но телото е слабо!”
Марко: 14:38 Духот е бодар, но телото е слабо.”
Всушност Пророкот Емануил бил најобичен смртник како и секој човек на планетава
на крајот умрел и го изеле црвите
само што ја ОФОРМИЛ ОТЕЛОТВОРИЛ БЕМРТНАТА ЛИЧНОСТ - ИСУС ХРИСТОС
Битие: 17:1 Кога Аврам имаше деведесет и девет години, Господ му се јави и му рече: „Јас Сум Ел Шадај - Сè моќен Бог, оди по Мојот ПАТ
Јован: 14:6 Исус му рече: „Јас Сум Патот,
Римјаните: 3:17 тие не го познаваат ПАТОТ НА МИРОТ.
15:33 А Бог на мирот да биде со сите вас, Амин!
16:20 А Бог на мирот
ОЧИГЛЕДНО :
Исус е Личноста што битието Бог ја понудило како шаблон узорак КАКО ПОДОБНА - ПРИФАТЛИВА ЛИЧНОСТ ЗА ВЕЧЕН ЖИВОТ ВО РАЈОТ
СУЕТНИТЕ ЛИЧНОСТИ ОД ИСЛАМ ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ
НЕ СЕ ПРИФАТЛИВИ !
И ТОА НИКОГАШ НЕЕ КРИЕНО ТУКУ НАПИСМЕНО Е ЗАПИШАНО :
Псалм: 17:5 Моите стапки ги држаа Твоите патишта, не се лизнаа моите нозе.
85:13 Правдата ќе врви пред Него, и ќе направи пат за Неговите стапки.
1 Петрово: 2:21 Зашто за тоа сте повикани, зашто и Христос страдаше за вас и ви остави ПРИМЕР - ШАБЛОН УЗОРАК, за да врвите по Неговите СТАПКИ .
2 Коринтјани: 12:18 Го замолив Тит и со него го испратив оној брат. Зар Тит ве исползува? Зар не одевме во ист дух? Не по истите ли стапки?
Евангелие по
Јован: 13:15 зашто ви дадов ПРИМЕР и вие да правите онака, како што ви направив Јас.
И ТОЧНО ТОА И ГО ПРАВЕЛЕ :
Галатјани: 4:19 деца мои, кои пак сум во породилни маки, додека Христос се вообличи -ОФОРМИ ОТЕЛОТВОРИ во вас.
Личноста Исус е ШАблон за ВИСТИНСКИ ВЕРНИК МОНОТЕИСТ КОЈ ВЕРУВА САМО ВО ЕДЕН БОГ ...СЕМОЌЕН БОГ ...КОЈ Е БОГ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКНОСТА
ОВОЈ БОГ ГО ВОСКРЕСНАЛ ИСУС ХРИСТОС
ЕВЕ :
Евреите:
13:20 А Бог на мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,
.................................. ДОКАЖАНО ...................................
ПРАВОСЛАВИЕ КАТОЛИЦИЗАМ ПРОТЕСТАНТИЗАМ СЕ ЖИВА ПРЕВАРА
ТИЕ САМО СИ ГИ ИСПОЛНУВААТ ОБВРСКИТЕ КОН НИВНИТЕ ГОСПОДАРИ - БОГОВИ КАПИТАЛИСТИТЕ И ВЛАСТОДРЖЦИТЕ