Очигледни докази на Божјото постоење

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
нема книга инциклопедија туку енциклопедија:pos2:

Абе тебе твоите уште не те пикнале во кревет?
Не ме пикнале ама после твоево мислење добив впечаток дека не сум добредојден па ќе се изгубам.Ај поздрав.:salut:

:pos2::pos2::pos2:

една нула цела кула:pos2:

и не е згрешка туку грешка:vozbud:

корегирај се повторно!!!!
Намерно го напишав тоа.:pos2::pos2:

Имам едно религиозно прашање
Да речеме Богот А вели дека ако убивам ќе одам во пеколот а Богот Б(од различна религија) вели дека ако убивам ќе одам во рајот.Е сега ако јас убијам некого дали ќе одам во пеколот на богот А или Рајот на Богот Б или ќе одам и на двете места ко Зетсу на Наруто?

Иначе ова со убиствава е метафора нема стварно да убивам некого...засеа :D

Е па тогаш кој го создал богот? Сигурно сам не......:tapp: Луѓе мислам дека нема потреба да се замараме со вакви работи...уживај во животот, учи, вработи се, создај семејство, радувај се ... И немојте да ме цитирате сега ќе си легнам

Имам едно религиозно прашање
Да речеме Богот А вели дека ако убивам ќе одам во пеколот а Богот Б(од различна религија) вели дека ако убивам ќе одам во рајот.Е сега ако јас убијам некого дали ќе одам во пеколот на богот А или Рајот на Богот Б или ќе одам и на двете места ко Зетсу на Наруто?

Иначе ова со убиствава е метафора нема стварно да убивам некого...засеа :D
А колку Богови има...всушност ќе ти одговорам на поинаков начин..Има многу богови, ама само еден е Господ

Omer el Faruk ==> the copy-paste master!

Најголемиот доказ дека небеските тела се потполно потчинети лежи во фактот што тие не можат да бидат непокорни...

Генијално....:)))

Pomoz Bog

Ne se zamarajte so ateisti, jebena manjina se vo svetov, i uglavnom pederi :smir:

Што ви е толку важно на сите дали постои Господ кога и понатаму нема да имате вистинска представа за него, што е тој? Бог постои, но постојат уште повеќе погрешни представи за него, и вернички и атеистички. :)

Јас мислев дека со ова сме раскрстиле уште во 15 век ама највероватно не туку во 40-тите години во 20 век беше последната дилема кога еден луд научник изјави дека земјата е центар на универзумот зошто забележал дека се околу неа се шири па после неколку години изјави дека неговите пресметки се погрешни и дека универзумот се шири изотропно и дека Коперников принцип е исправен.
И да не ти се верува дека во 21 век сеуште се води таква дискусија.

Ајде ќе искарикирам разговор со верник

- Е ако нема Бог од каде настанал човекот?
Човекот настанал од Homo Erectus само пред 1,7 милиони години

- Аха ами кој го напрај бе тој Еректусо пред миљарди години

Па тој потекнува од цицачите кој пред 67 милиони години биле на лик на глодари ,а првиот примат некаде еволуцијата го дава пред 50 милиони години.

- Е добре де е шо имало пред то на земјава значи Бог ги создал нив така?

Не е точно драго верниче пред 480 милиони години се појавуваат рбетниците,водоземците па рептилите од кој покасно се одделуваат цицачите. Нивната доминација престанува пред 67 милиони години највероватно по удар на астероид.

-Ајде ајде да видам пред тоа?

Овие сите се еволуирани од еукарити кој се јавуваат пред околу 1.9 миљарди години прво едноклеточни па со Кабријумската експлозија се појавуваат мултицелуларни еукарите кој подоцна еволуираат во рбетници.

Е ајде ко си толку паметен шо имало бе пред то ако не бил Госпо?

Па пред 4 миљарди години настанал првата РНА(авторепликативна молекула) која создава скоро- идентични копии кој со механизмот на еволуција еволуираат и се создаваат прокариоти притоа вршеќи фотосинтеза некој 1,5 миљарда години и ја прават атмосферата богата со кислород за подоцна да еволуираат во еукарити.

А кој ја создал земјата бе ако нема Бог?

После Биг Бенгот пред 14 миљарди години за неколку секунди се формираат јадра на атоми од водорот и хелиум и со тоа почнала формација на меѓузвезден гас кој на некој места се создаваал повеќе некаде и помалку. На местата каде што имало компресирано повеќе гас по физичките закони на гравитација се привлекувало се повеќе и повеќе така што се создаваат звездите. Различните типови на звезди со фузиони термонуклеарни принципи ги создаваат другите елементи. Вака добиените елементи под дејство на гравитацијата се акумуираат се повеќе и повеќе и се раѓа земјата како планета пред едно 4,6 миљарди години.

Е ај кажи ми што имало пред Биг Бенгот ако нема Бог?

Не може никој со сигурност да тврди што точно се случувало тогаш има само неразјаснати теории

-Ете гледаш дека постои Бог е тој го напрај Биг Бенго и зато многу многу не кажувај оти за Бог не се зборува

Pomoz Bog

Ne se zamarajte so ateisti, jebena manjina se vo svetov, i uglavnom pederi :smir:

Која глупост! Атеистите не се педери.
Повеќе има верници него атеисти тоа е точно. Резултатите се јасни. Светов е у к...ц...Београд 1999 беше маван по наредба на верникот Бил Клинтон.
Не си ја бркај мувата од капата. Како го објаснуваш педеризмот при 2000 години доминирање на верата? Сте заебале нешто...манастири...само мажи...или само жени...па иљада правила и прописи за сексот...потиснувањето на сексот како природен чин...резултатот е јасен. И виновникот за педеризмот и останатите патологии. Читни нешто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom