Очигледни докази на Божјото постоење

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Па да де ,он уствари тоа го опиша.

Сите се раѓаме еднакви и после кој како сака.

WTF ???

Неможеш тотално да ја измениш религијата во која веруваш само за да ме залажеш јас да верувам во истата.
Како прво Јас не верувам во религија,а како второ не изменувам ништо.Ако нешто мислиш дека не е така слободно напиши.

По твоето зборење јас сватив дека си верник.

А моето си го кажав ,неможеш да ја изменип религијата за да ме конвертираш.

Мед Док види сега, не постои атеистичка доктрина како што постои верска...она што функционира во Сибир не важи кај нас и обратно. Или на Кариби...така да секој атеист е слодобен во поглед на своите делувања ако тие не загрозуваат друг. Нема некоја голема филозофија.

Нема некое посебно атеистичко учење...има разни науки...
Не се сите еднакви...некои атеисти сметаат дека сите луѓе треба да имаат еднаков старт во животот па после кој колку може...некои сметаат инаку...
Сам си решаваш за својот живот, воден од знаењето и искуството. Така е најдобро. Плус си одговорен со своите постапки и не очекуваш залудни работи...

Но и ова е индивидуално гледање на работите. Некои други атеисти имаат сосема различни мислења...
Викате атеизмот не е религија а пак ја ширите.Па што е тогаш?
Иначе све што напиша го има истото во библијата.

По твоето зборење јас сватив дека си верник.

А моето си го кажав ,неможеш да ја изменип религијата за да ме конвертираш.
Не сум вернк и нема да те убие ако напишеш што сум изменил.

Аха.Епа ајде да ве конвертирам.Бог не е над тебе,Тој само те создал да правиш што сакаш,а по моќ ти си Му брат.Никој не ти кажува што да правиш треба сам да си откриеш.:toe:

Според учењата на религијата:Бог Е над тебе ,Тој те создал да ја извршиш неговата волља ,и е далеку помоќен од тебе.ж

Tharr you go. :smir:

Викате атеизмот не е религија а пак ја ширите.Па што е тогаш?
Иначе све што напиша го има истото во библијата.

Не сум вернк и нема да те убие ако напишеш што сум изменил.

Не го шириме атеизмот...не е религија точно...само се обидуваме да ги намалиме штетите предизвикани од истата...

Не се шири атеизам ,се шири просветлување.Отварање на очите кон вистината.

Дамн... ние сме бетер од вернициве.:pos2:

Не го шириме атеизмот...не е религија точно...само се обидуваме да ги намалиме штетите предизвикани од истата...

А кои се штетите од религијата?

Господ ја создал Вселената, ја создал среќата радоста итн, ѓаолот ги создал болестите сиромаштијата земјотресите ... и се е розево. Од ко ќе умриш ке заминиш во рајот и хепи енд. Прашувате како се создала вселената а не прашувате како се создал господ, ние барем имаме некакви теории за создавањето а вие само господ и толку.

Ако имш неколку саати да одвоиш за читање да ти пуштам материјал...

Да ако после имаш ти недела дена за штетите што не се поврзани со религијата.

Според учењата на религијата:Бог Е над тебе ,Тој те создал да ја извршиш неговата волља ,и е далеку помоќен од тебе.
Тој е над тебе како што и татко ти е над тебе се додека не станеш моќен колку него.Како што татко ти те создал за некоја цел(да бидеш фудбалер,политичар,научник)така и Бог те создал да осознаеш дека си жив,тоа е неговата волља,да праиш што сакаш.

А кои се штетите од религијата?

I lol`d ^^

Крстоносни војни ,инквизиција ,џихад ,рандом убиства зашто некој е муслиман/џристијанин/будист итн.

Ѕирни на гугл пред да прашаш.

Тој е над тебе како што и татко ти е над тебе се додека не станеш моќен колку него.Како што татко ти те создал за некоја цел(да бидеш фудбалер,политичар,научник)така и Бог те создал да осознаеш дека си жив,тоа е неговата волља,да праиш што сакаш.

Сакаш да кажеш дека јас некогаш ке бидам помоќен од бог ??

Не се шири атеизам ,се шири просветлување.Отварање на очите кон вистината.

Дамн... ние сме бетер од вернициве.:pos2:
:pos::pos::pos: Гледаш викам јас све што се пропагандира е религија.
Комунизмот е религија Капитализамот исто све бе све.Треба да се престане и секој да си живее како си мисли он дека е правилно.

Сакаш да кажеш дека јас некогаш ке бидам помоќен од бог ??
Само ист како него,па нели сите се исти?

Бог е семоќен итн итн.

Сите сме исти сем он ,и верниците они се прсветлени ние не сме. :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom