Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како прво Јас не верувам во религија,а како второ не изменувам ништо.Ако нешто мислиш дека не е така слободно напиши.WTF ???
Неможеш тотално да ја измениш религијата во која веруваш само за да ме залажеш јас да верувам во истата.
Викате атеизмот не е религија а пак ја ширите.Па што е тогаш?Мед Док види сега, не постои атеистичка доктрина како што постои верска...она што функционира во Сибир не важи кај нас и обратно. Или на Кариби...така да секој атеист е слодобен во поглед на своите делувања ако тие не загрозуваат друг. Нема некоја голема филозофија.
Нема некое посебно атеистичко учење...има разни науки...
Не се сите еднакви...некои атеисти сметаат дека сите луѓе треба да имаат еднаков старт во животот па после кој колку може...некои сметаат инаку...
Сам си решаваш за својот живот, воден од знаењето и искуството. Така е најдобро. Плус си одговорен со своите постапки и не очекуваш залудни работи...
Но и ова е индивидуално гледање на работите. Некои други атеисти имаат сосема различни мислења...
Не сум вернк и нема да те убие ако напишеш што сум изменил.По твоето зборење јас сватив дека си верник.
А моето си го кажав ,неможеш да ја изменип религијата за да ме конвертираш.
Аха.Епа ајде да ве конвертирам.Бог не е над тебе,Тој само те создал да правиш што сакаш,а по моќ ти си Му брат.Никој не ти кажува што да правиш треба сам да си откриеш.![]()
Викате атеизмот не е религија а пак ја ширите.Па што е тогаш?
Иначе све што напиша го има истото во библијата.
Не сум вернк и нема да те убие ако напишеш што сум изменил.
Не го шириме атеизмот...не е религија точно...само се обидуваме да ги намалиме штетите предизвикани од истата...
А кои се штетите од религијата?
Ако имш неколку саати да одвоиш за читање да ти пуштам материјал...
Тој е над тебе како што и татко ти е над тебе се додека не станеш моќен колку него.Како што татко ти те создал за некоја цел(да бидеш фудбалер,политичар,научник)така и Бог те создал да осознаеш дека си жив,тоа е неговата волља,да праиш што сакаш.Според учењата на религијата:Бог Е над тебе ,Тој те создал да ја извршиш неговата волља ,и е далеку помоќен од тебе.
А кои се штетите од религијата?
Тој е над тебе како што и татко ти е над тебе се додека не станеш моќен колку него.Како што татко ти те создал за некоја цел(да бидеш фудбалер,политичар,научник)така и Бог те создал да осознаеш дека си жив,тоа е неговата волља,да праиш што сакаш.
Не се шири атеизам ,се шири просветлување.Отварање на очите кон вистината.
Дамн... ние сме бетер од вернициве.:pos2:
Само ист како него,па нели сите се исти?Сакаш да кажеш дека јас некогаш ке бидам помоќен од бог ??