Очигледни докази на Божјото постоење

• Креатор на темата Креатор на темата Omer el Faruk
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде мозгајте и враќајте рикверц додека можете, зошто ќорсокакот ви ваш е на видик! :nesum: А јас со БОЖЈА ДОЗВОЛА ќе продолжам утре. :)
A јас ке го замолам Ацид да те банира од темава и нема да имаш “божја дозвола за да продолжиш“ и ке останиш во “ќорсокакот што ти е на видик“.

Заклучок Ацид е бог??

Ај да не отварам тема па ќе ве прашам овде вас атеистите.
Кое е вашето учење?
Не постои повисок од тебе сите се еднакви така?Никој не ти кажува што да праиш?Сам си постанал сам ќе си го водиш животот?
Тоа ли е вашето учење?

Кое е вашето учење?
Не постои повисок од тебе сите се еднакви така?Никој не ти кажува што да праиш?Сам си постанал сам ќе си го водиш животот?
Тоа ли е вашето учење?

Ааааа..... да.

И е далеку по добро од арогантното "учење" на верниците.Бог не созндал САМО нас само ние сме совршени и интелекни суштества.

Дали навистина мислиш дека од толу милиони галаксии во ниедна нема интелектени суштества поразвиени од нас ?? со поголеми (технолошки или приподни) моќи од господ ??

И на крај на краева колку луѓе имаат загинато во името на науката ?? а колку имаат загинато во името на бога ?? крстоносни војни ,инквизиција ,религиозни самоубици.

Толку бесцеллно изгубен живот само поради фактот дека пред 2000 години не сме знаеле дека земјата е округла и дека нашиот не е единствен свет во вселената.

Ааааа..... да.

И е далеку по добро од арогантното "учење" на верниците.Бог не созндал САМО нас само ние сме совршени и интелекни суштества.

Дали навистина мислиш дека од толу милиони галаксии во ниедна нема интелектени суштества поразвиени од нас ?? со поголеми (технолошки или приподни) моќи од господ ??

И на крај на краева колку луѓе имаат загинато во името на науката ?? а колку имаат загинато во името на бога ?? крстоносни војни ,инквизиција ,религиозни самоубици.

Толку бесцеллно изгубен живот само поради фактот дека пред 2000 години не сме знаеле дека земјата е округла и дека нашиот не е единствен свет во вселената.
Како не сме знаеле? Кој те излажал?

„Он е Оној, кој седи над КРУГОТ над земјата, а оние што живеат на неа се како скакулци пред него, Он ги распослал небесата, како танко платно и ги распнал како шатор за живеење.“
(Исаија 40:22)
Зошто..затоа што треба да се прави разлика од црква како организација до Исусовата Црква..ова првата е создание на човекот ова втората на Господ..

Значи Мирко Попов беше во право ,треба да ги запалиме црквите ??

Значи Мирко Попов беше во право ,треба да ги запалиме црквите ??
Црква...се луѓе собрани во името на Бога а не велелепни заднија...

Луѓе како верниците ,или како верските водачи ??

Ако е првото тогаш верниците грешат бидејќи се верници ,ако е второто тогаш тие што ги водат грешат ,сакајки или несакајки.

Луѓе како верниците ,или како верските водачи ??

Ако е првото тогаш верниците грешат бидејќи се верници ,ако е второто тогаш тие што ги водат грешат ,сакајки или несакајки.
Луѓето кои се верници го следат Господа не верските водачи...погрешно си разбрал..или не си сретнал верник во вистинска смисла на зборот

Ааааа..... да.

Ќе ми одговори некој или ќе ме цитирате за да превртувате зборови.Јас прашав за атеистите они ми кажуваат дека нема вонземјани и дека повеќе луѓе умреле за религија него за наука.:nesvest:

Каков одговор очекуваш ??

Да ,тоа е учењето.

Каков одговор очекуваш ??

Да ,тоа е учењето.
Аха.Епа ајде да ве конвертирам.Бог не е над тебе,Тој само те создал да правиш што сакаш,а по моќ ти си Му брат.Никој не ти кажува што да правиш треба сам да си откриеш.:toe:

WTF ???

Неможеш тотално да ја измениш религијата во која веруваш само за да ме залажеш јас да верувам во истата.

Мед Док види сега, не постои атеистичка доктрина како што постои верска...она што функционира во Сибир не важи кај нас и обратно. Или на Кариби...така да секој атеист е слодобен во поглед на своите делувања ако тие не загрозуваат друг. Нема некоја голема филозофија.

Кое е вашето учење?
Тоа ли е вашето учење?

Нема некое посебно атеистичко учење...има разни науки...
Не се сите еднакви...некои атеисти сметаат дека сите луѓе треба да имаат еднаков старт во животот па после кој колку може...некои сметаат инаку...
Сам си решаваш за својот живот, воден од знаењето и искуството. Така е најдобро. Плус си одговорен со своите постапки и не очекуваш залудни работи...

Но и ова е индивидуално гледање на работите. Некои други атеисти имаат сосема различни мислења...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom