Геј парада во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата ZoraNaSlobodata
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеедно...
Јас реков дека палење на знаме е не легитимен акт и МОРА да биде казнет па макар и Клингонци да се тие што го палат...
А ова стрејтерска организација немој не ме радуј-пак хомосексуалците стојат зад нив...
Кога ќе има прајд, знамето ќе биде запалено, тоа е факт.
Ако по српските закони овој акт е казниво дело, нека го осудат тој што ќе го направи тоа.
Битен е ефектот од палењето, не санкцијата.

Кажете ми, колку српски знамиња запалија Албанците од САП Косово? Колку од нив лежат затвор?

Колку Срби запалија албански знамиња во северните делови на Косово?
Колку од нив лежат затвор?

И да, хомосексуалците се толку силни, што можат не само да се организираат себе си, туку наоѓаат и стрејтери кои ги поддржуваат.

И да, хомосексуалците се толку силни, што можат не само да се организираат себе си, туку наоѓаат и стрејтери кои ги поддржуваат.

јас ве подржувам!
ебете се!

Ни хетеросексуалци мажи немаат право на брак со маж

И Хетеросексуалец одговара на истото прашање во истиот прашалник

И хетеросексуалец да помин низ град со маж фатен за рака може сешто да му се случи

Само толку??

НЕМА ДИСКРИМИНАЦИЈА
истите правила и закони кои важат за гејојте важат и за хетеро. Вие барате некои екстра права, не ние.

Море тиквар еден, и јас да те навредам еднаш , ако? ... или не ги разбираш зборовите, или збороредот, хетеро е тип на човек кој сака само жени и под дифолт не може да сака нажи и да се шета со мажи, а и многумина се шетаат од нив со мажи по улица ама никому не му се случило ништо... Хетерото во контекст на тоа не мора да одговарта на тие прашања, а хомосексуалецот мора... ок?? и не треси вакви зелени... оти текстов да ти го прочитаат некои попаметни би ти се искинале од смеење... :-)))) А хетерото и онака нема да сака брак со маж, тка да нема што некој што да му дпзволува таков брак... во законот треба да сто дека секоја единка, која има способност за деловно одлучување и е над 18 години, моѓе да стапи во брак со друга единка која исто така е деловно способна да одлучува за самата себе... и точка... тоа е тоа... поздрав на сите :pos2:

Ни хетеросексуалци мажи немаат право на брак со маж

Зошто?

И Хетеросексуалец одговара на истото прашање во истиот прашалник
Зошто?

И хетеросексуалец да помин низ град со маж фатен за рака може сешто да му се случи

Зошто?

Па секако, затоа што хомофобите би помислиле дека се геј, и БАШ ПОРАДИ ТОА МОЖЕ ДА ГИ ПРЕТЕПААТ.

Баш причината (Овие се геј штом се водат за рака, дај да ги претепаме) Е ДИСКРИМИНАЦИЈА.

Зошто?

Зошто?

Зошто?

Па зошто и јас со Ауди и тој со стоедно да имаме исто ограничување на брзина, јас комотно можам да одам и до 220 а сум дискриминиран на 120, јас можам да искрепам повеќе пијачка а пак не ми дозволуваат да возам со 0,9 промили иако не ми смета и возам уше подобро, зошто да не можам да имам легален брак со 3 жени туку сум дискриминиран на само една

Ако толку ти е стало до рает живот со маж, сербез да се клецкатте и цицате, оди си в Холандија или Шведска или Шпанија. Мажи се таму роди му дете или посвојте .... шо туку овде само се чудиш “зошто зошто зошто“ и само кукаш.

Море тиквар еден, и јас да те навредам еднаш , ако? ... или не ги разбираш зборовите, или збороредот, хетеро е тип на човек кој сака само жени и под дифолт не може да сака нажи и да се шета со мажи, а и многумина се шетаат од нив со мажи по улица ама никому не му се случило ништо... Хетерото во контекст на тоа не мора да одговарта на тие прашања, а хомосексуалецот мора... ок?? и не треси вакви зелени... оти текстов да ти го прочитаат некои попаметни би ти се искинале од смеење... :-)))) А хетерото и онака нема да сака брак со маж, тка да нема што некој што да му дпзволува таков брак... во законот треба да сто дека секоја единка, која има способност за деловно одлучување и е над 18 години, моѓе да стапи во брак со друга единка која исто така е деловно способна да одлучува за самата себе... и точка... тоа е тоа... поздрав на сите :pos2:

Истиот закон важи за сите море мршо!!

Не пиши нигде во законот ГЕЈОЈТЕ НЕ СМЕАТ ОВА ИЛИ ОНА.

И ти и јас имаме право да се ожениме за жена (особа од спротивен пол)

И ти и јас НЕМАМЕ право да се ожениме (омажиме) за маж или особа од ист пол

КАДЕ Е ТУКА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА БЕ АБДАЛ ЕДЕН НЕДОКВАКАН
Кој тоа закон мене ми дава поголеми права од тебе крастав еден?

Вие педерите велат “Ами јас сакам да се клецкам со маж и да му ја осетам спермата в уста па зато дајте закон“

Ма немој и некој сака да клецка малолетни некој сака да клецка животни некој сака да се дрогира... оти на сите не им дадеме закон, или уше поарно, зошто не ги укиниме сите закони па кој како сака нека прави.

Па зошто и јас со Ауди и тој со стоедно да имаме исто ограничување на брзина, јас комотно можам да одам и до 220 а сум дискриминиран на 120, јас можам да искрепам повеќе пијачка а пак не ми дозволуваат да возам со 0,9 промили иако не ми смета и возам уше подобро, зошто да не можам да имам легален брак со 3 жени туку сум дискриминиран на само една

Ако толку ти е стало до рает живот со маж, сербез да се клецкатте и цицате, оди си в Холандија или Шведска или Шпанија. Мажи се таму роди му дете или посвојте .... шо туку овде само се чудиш “зошто зошто зошто“ и само кукаш.

Вие педерите велат “Ами јас сакам да се клецкам со маж и да му ја осетам спермата в уста па зато дајте закон“

Ма немој и некој сака да клецка малолетни некој сака да клецка животни некој сака да се дрогира... оти на сите не им дадеме закон, или уше поарно, зошто не ги укиниме сите закони па кој како сака нека прави.

Абе брат шо си запнал со тоа да си одат лужето.. ако сакаш да возиш брзо иди у формула 1 или иди ти во Швајцарија или Германија, овде немаме патишта за толку брзи коли..... ако сакаш марихуана иди во Холандија таму е супер, шмрка кој шо сака, ако скаш три или повеќе жени иди у арабија или не знам таму кај шо има таков закон.. оти ги терате лужето да си одат ако навистина не сакаат, ај вие одете си... ептен паметни сме Македонциве, па дури македонштинава ќе не убие кај да е... :-))):vozbud:

И уште нешто, да ти појаснам, станува ако виде збор за индивидуи кои имаат деловна способност за одлучување, а тоа се лужето, мажи и жени без разлика како и што сакаат и со кого сакаат, меѓу две такви единки, а не зборам за животни , риби, растенија или лиљаци, и обрни внимание на твојот прост речник, кој ти се заснова на еб*ње и некој такви малограѓански работи... и оди малку поднаучи да ги разбираш зборовите.. не сум тука јас на страна на никој... тотално само ти ги исправам не разбраните работи, а ќе ги исправам и на било кој што не убо разбрал... ок трапче?

:tv: :pos: Ах мореееее....
Море мршо, ти и да имаш право да се омажиш за машко, нема да го сториш тоа!!!

Зошто не отидеш да се омажиш во Холандија???
Зошто не сакаш мажи?
Па јас не сакам жени.
Што не ти е јасно тука?

Абдалу крастав, жена ти не сака да ти ја осети спермата во уста? :nesum:

Штета!
Не знаеш која возбуда е!
:tv:

Ај сега:ban?: за мене (?)
Од недела дена на темава, ако може.

Абе брат шо си запнал со тоа да си одат лужето.. ако сакаш да возиш брзо иди у формула 1 или иди ти во Швајцарија или Германија, овде немаме патишта за толку брзи коли..... ако сакаш марихуана иди во Холандија таму е супер, шмрка кој шо сака, ако скаш три или повеќе жени иди у арабија или не знам таму кај шо има таков закон.. оти ги терате лужето да си одат ако навистина не сакаат, ај вие одете си... ептен паметни сме Македонциве, па дури македонштинава ќе не убие кај да е... :-))):vozbud:

Па то му велам ја и на педераната, овде нема за нив услови да се размножаваат, нек си појад у холандија или шведска или шпанија и нек си живеат рает таму.
Овде еден званичен педер има во Македонија и се бара промени на устав и закони??
Па за шо ќе му е закон за геј брак ко е еден званичен јавно произнесен геј во Македонија?? у ствари има ми една шенска која на ТВ се произјасни дека е лезбејка (иако личеше на маж) па ете со неа нек си направи геј брак и нека му роди гејчиња.

:tv: :pos: Ах мореееее....
Море мршо, ти и да имаш право да се омажиш за машко, нема да го сториш тоа!!!

Зошто не отидеш да се омажиш во Холандија???
Зошто не сакаш мажи?
Па јас не сакам жени.
Што не ти е јасно тука?

Абдалу крастав, жена ти не сака да ти ја осети спермата во уста? :nesum:

Штета!
Не знаеш која возбуда е!
:tv:

Ај сега:ban?: за мене (?)
Од недела дена на темава, ако може.

Во што си ти дикриминиран бе несреќо??

Кој закон кој ние нормалните хетеро го имаме не важи за тебе??

Кажи еден единствен закон и речи ете овој закон важи за вас а не важи за мене

Па то му велам ја и на педераната, овде нема за нив услови да се размножаваат, нек си појад у холандија или шведска или шпанија и нек си живеат рает таму.
Овде еден званичен педер има во Македонија и се бара промени на устав и закони??
Па за шо ќе му е закон за геј брак ко е еден званичен јавно произнесен геј во Македонија?? у ствари има ми една шенска која на ТВ се произјасни дека е лезбејка (иако личеше на маж) па ете со неа нек си направи геј брак и нека му роди гејчиња.

Море поентата е да створиме услови ако ги нема, ... да дојде да се гласа за закон за брзо возење или за пушење, на марихуана мислев... ти прв ќе се пријавиш... така? е па значи се бориш за да можиш нешто да прајш... така.. е па така и тие луѓе истото си го сакет... тоа е тоа... и не ми треси глупости више... доста се изначитав, аморам да те читам оти гледам не сфаќаш... али нема везе... то е то... узми или остави... никој не те тера на ништо...:salut:

"Povorka ponosa" neće se održati

19. septembar 2009. | 11:13 -> 13:31 | Izvor: B92, Tanjug Beograd -- Organizatori Povorke ponosa dobili su od nadležnih rešenje da ne može da se garantuje bezbednost skupa i kažu da zato nema osnova da se ta manifestacija održi.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=09&dd=19&nav_category=11&nav_id=382249

POBEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

SMRT EU

Брат пак да не дојте со марш низ центаро на скопје како мирен дека вие ништо не прајте на чело со вашата ТМРО и тој таму само прогласен ви водач... зборам не за оваа тема туку општо секаде кај шо че стапните ви смрди под нозе.. и после не сме криви ние... не задреа другите а?? така?:tapp:

Море поентата е да створиме услови ако ги нема, ... да дојде да се гласа за закон за брзо возење или за пушење, на марихуана мислев... ти прв ќе се пријавиш... така? е па значи се бориш за да можиш нешто да прајш... така.. е па така и тие луѓе истото си го сакет... тоа е тоа... и не ми треси глупости више... доста се изначитав, аморам да те читам оти гледам не сфаќаш... али нема везе... то е то... узми или остави... никој не те тера на ништо...:salut:

Која бе борба, еден геј во Македонија и ај да менваме закони да може да си оформува геј брак и посвојува геј деца???
Па нема друг геј за да оформи заедница па ќе мора владата да му увезе геј.

Нема гејој бе овде, има еден Коче и тој си е сам себе си претседаттел и има неколку анонимни по интернет. Друго е ко ќе имаш едно геј здружение од 50.000 членови па тука академици, професори доктори поштари таксисти инжењери политичари, па ко ќе излезат на улица пред собрание во шљокици и мини сукњи на штикли со транспаренти... Али нема, едноставно нема, то е исто како да бараме закон за заштита на белиот носорог во Македонија. Бессмислено да носиш закон за нешто што нема и не постои.

Брат пак да не дојте со марш низ центаро на скопје како мирен дека вие ништо не прајте на чело со вашата ТМРО и тој таму само прогласен ви водач... зборам не за оваа тема туку општо секаде кај шо че стапните ви смрди под нозе.. и после не сме криви ние... не задреа другите а?? така?:tapp:
Nemam vrska so TMPO ili Sehtanski ili dpmne ili bilo koj, sakam da go smenam nikot ama nemoze.
Edinstveno mesto za pederite se vo hrvatska i albanija tamu toa e ok.

Во што си ти дикриминиран бе несреќо??
Кој закон кој ние нормалните хетеро го имаме не важи за тебе??
Кажи еден единствен закон и речи ете овој закон важи за вас а не важи за мене
Значи секогаш кога Кочо шета по плоштад, има македонски геј-прајд!
Утре ако го видиш да се шета, да го спречиш прајдот на единствениот МК геј. Треба да му се забрани на Кочо да парадира по Скопје!!!

Дискриминација нема да има само тогаш кога секој ГРАЃАНИН на РМ, полнолетен, деловно способен, со слободно изјавена воља, ќе има право да стапи во каква сака заедница меѓу двајца (цивилна унија, брак, вонбрачна заедница) и ќе ги добие истите права како што ТИ ги имаш сега.

Дискриминација нема да има само тогаш кога секој ГРАЃАНИН на РМ, полнолетен, деловно способен, со слободно изјавена воља, ќе има право да стапи во каква сака заедница меѓу двајца (цивилна унија, брак, вонбрачна заедница) и ќе ги добие истите права како што ТИ ги имаш сега.

Дискриминација е ако јас имам права кои тебе ти се ускратени.

Кажи кое право тебе ти е ускратено а јас го имам?
Да видиме дали си навистина дискриминиран или бараш преку леб погача.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom