Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Настрана твојата иронија во барањево.па у курац што чекаме?
ајдеџену ти се разбираш од организирање нешто?
За мазохисти и рамнодушни луѓе, да тоа е начинот.Овој пат ни протестите немат да помагат ни ништо, името ке се смени само во прашање е време!
Во најмирен начин, треба да се навикнеме со фактот!
![]()
Овој пат ни протестите немат да помагат ни ништо, името ке се смени само во прашање е време!
![]()
Како и до сега што викавме:ќути од лошото има и полошоВо најмирен начин, треба да се навикнеме со фактот!
![]()
АУУУУУ...Настрана твојата иронија во барањево.
Сега нема потреба од протести.
Таков јавен изблик на негодување би бил потребен кога ќе дадат недвосмислени знаци дека ќе има референдум.
Дотогаш, делување преку медиуми (кое е апсолутно можно и ефективно се дур некој има интернет и воља) е доволно.
За мазохисти и рамнодушни луѓе, да тоа е начинот.
Среќа не се сите такви.
И среќа, знаат дека името не мора да се смени.
ЕУ, у нареднава година и нешто најмалку, апсолутно нема никаква намера да се проширува.Како и до сега што викавме:ќути од лошото има и полошо
Ама затоа ако сменат име имаме награда ќе влеземе у мајчина им т.е у ЕУ.![]()
Ок.АУУУУУ...
Ајде утре нека има протести, еве јас прв таму ке бидам и ке ве порджувам, него кога тебе и мене ни паднал во памет тоа дека името не треба да се смени, некој ебани селачишта веке го имаат решен спорот со името! Завршена работа! Жалам мнг. ама тоа е тоа!
Касно палиш!
Знам дека ја сакаш МАКЕДОНИЈА !Друже, тие што намераваат да го сменат името сакаат и тоа да го постигнат. Што почесто од нашите усти да излегува оваа реченица, да нема протести, бунење, кревање востанија што ли јас знам.
Оттаму, нема поголем дебилизам од тоа да брзаме да смениме име, кога и без тоа у догледна иднина за истото нема да добиеме ништо. Ни свети ЕУ, ни ништо.
Факти?! Па вака пошто мене ме мрзи сега на ова време јас да ти барам факти, но верувам дека моментално си во состојба да жртвуваш се за МАКЕДОНИЈА, еве од вечерва натаму, да ги купуваш сите дневни весници, "дневник" , "утрински весник" абе се, да и посветиш повеке време на:tv: Гледајки вести, почнувајки од "мтв1" па се до урабани вести од "мтм". Ке си најдеш факти, а верувај ми дека ке има многу изненадувања и сурпирзи!Ок.
Ајде поткрепи ми го тоа со факт некој.
Епа тоа е главниот проблем у менталниот склоп на нашиот народ.Дебилизам???:nenene::nenene::nenene:
Малце ни е ова што ни го праат политичариве.
Се додека не се случи НАРОД ќе си го глеаме овој филм кој трае 18 години.
Не знам само кога ќе се разбуди народот и кога ќе сфати дека политичарите не се криви,туку самиот македонски народ.
Политичарите имаат желба за власт,сакаат да бидат на функција......а кој ги гласа????
Итекако следам се што наброја, и патем, не разговараш со маалски "патриот" кој фура фрази, него со некој кој интензивно ја анализира состојбата.Факти?! Па вака пошто мене ме мрзи сега на ова време јас да ти барам факти, но верувам дека моментално си во состојба да жртвуваш се за МАКЕДОНИЈА, еве од вечерва натаму, да ги купуваш сите дневни весници, днецник веснис абе се, да и посветиш повеке време на:tv: Гледајки вести, почнувајки од мтв1 па се до урабани вести од мтм. Ке си најдеш факти, а верувај ми дека ке има многу изненадувања и сурпирзи!
Лаку ноч и на тебе, сладок сон!
Сакаш да кажеш дека сите ние треба да седиме со скрстени раце додека се одлучува за нашиот идентитет?Овој пат ни протестите немат да помагат ни ништо, името ке се смени само во прашање е време!
![]()
Сакаш да кажеш дека не седиме со скрстени раце додека се одлучува за нашиот идентитет?Сакаш да кажеш дека сите ние треба да седиме со скрстени раце додека се одлучува за нашиот идентитет?
Знам дека ја сакаш МАКЕДОНИЈА !
Знам и дека си патријот/ка!
И јас го чуствувам истото!
Прашањето беше поставено во однос на она кое тој го кажа. Дека треба да се помириме. А во однос на тоа дали седиме или не, како што кажа ада, доволно е кога имаш на своја страна медиум. И со тоа може да се постигне нешто.Сакаш да кажеш дека не седиме со скрстени раце додека се одлучува за нашиот идентитет?
Никој ништо КОНКРЕТНО не презема, само збориме и се лупаме у гради шо би/ќе напраиле/ме, ама акција не глеам..