Резултати од екстерни матурски испити

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.816
Поени од реакции
10.163
Лани јас имав со 3 дена спремање 4 и математика и македонски така да барем лани не беа тешки. Со сите петки во средно и овие две 4ки од матура имав вкупно 93 поени така да 94 поени тешка работа со 3 и 4.

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Моментално на А1 кажаа дека за разлика од лани оваа година се подобри резултатите од матурата за околу 16.000 матуранти мислам :):)

Најслаби се резултатите по математика исто како лани.

Еве повеке

Член од
14 јули 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
разочарана и од држава и од резултати...

Мислам стварноооооооооо :nerv: :angry3:
Абе со е оваааааааааааа :nerv:

Искрено.... разочаранаааааа сум скрооооооооооооооооооооооооос :zid: учев 4 години како ненормална и се трудев да поминам со сите 5ки за што???? за да ме упропастат со резултативе :zid: ела сега тупни 1400 денари за приговор :zid:
ненормалнаааа државааааааааааа :nerv: ова нигде го нема ни пак ќе го има... :nesvest:

Се полагало матура али супер одличните биле секогаш ослободени. барем така знам.

Матурава според мене е направена само да се извлечат тие галеничината на функционерите кои едвај ја влечат годината :icon_roll

Ме нервираааааааааааааааааааа :icon_conf:cry:

Само молба до Министерот за образовани - сите тие кои ги прегледувале тестовите на очнооооооооооооооо нека ги упатат :nerv: и него ич нема да му наштети еден преглед

а... само ме чуди каде е тоа... "Почуствувај ја уникатната убавина на знаењето " кога само од мојот клас имавме 4-ца што уста не отворија 4 години и сега ми земаат матура со 3 и 4 :zid:
Жити правдата... само што загубив желба и за факултет и за учење :nerv:

Само нешто ме интересира... не полагав математика али читам овде сите 5ки а кажуваат на ТВ сето 2ки- 3ки како с енајдовте сите со 5ките по математика на форумов??? :icon_surp секоја чест ако е така... стварнооооо :costumed4 :wink:

ај и уште нешто да си кажам полесно да ми биди :wink:
не сакам да употребам ама едноставно ме тера нешто.... хахахахаха
...
" Плукам на државава и на овој начин на живот" :bip:

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Мислам стварноооооооооо :nerv: :angry3:
Абе со е оваааааааааааа :nerv:

Искрено.... разочаранаааааа сум скрооооооооооооооооооооооооос :zid: учев 4 години како ненормална и се трудев да поминам со сите 5ки за што???? за да ме упропастат со резултативе :zid: ела сега тупни 1400 денари за приговор :zid:
ненормалнаааа државааааааааааа :nerv: ова нигде го нема ни пак ќе го има... :nesvest:

Се полагало матура али супер одличните биле секогаш ослободени. барем така знам.

Матурава според мене е направена само да се извлечат тие галеничината на функционерите кои едвај ја влечат годината :icon_roll

Ме нервираааааааааааааааааааа :icon_conf:cry:

Само молба до Министерот за образовани - сите тие кои ги прегледувале тестовите на очнооооооооооооооо нека ги упатат :nerv: и него ич нема да му наштети еден преглед

а... само ме чуди каде е тоа... "Почуствувај ја уникатната убавина на знаењето " кога само од мојот клас имавме 4-ца што уста не отворија 4 години и сега ми земаат матура со 3 и 4 :zid:
Жити правдата... само што загубив желба и за факултет и за учење :nerv:

Само нешто ме интересира... не полагав математика али читам овде сите 5ки а кажуваат на ТВ сето 2ки- 3ки како с енајдовте сите со 5ките по математика на форумов??? :icon_surp секоја чест ако е така... стварнооооо :costumed4 :wink:

ај и уште нешто да си кажам полесно да ми биди :wink:
не сакам да употребам ама едноставно ме тера нешто.... хахахахаха
...
" Плукам на државава и на овој начин на живот" :bip:

Е затва не треба да се замараш ного ного :pos: ке си учаш шо мислаш оти ке ти треба а не се ситници глупости шо не ти се потребни :) :)

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.393
Поени од реакции
9.678
Е како собра 94 поени со 3ка и 4ка жити се.
4 godini skros odlicen-toa se 60 poeni.5ka od proektna zada4a-4 poeni.interni testovi-fizika i informatika 5ki toa se 16 poeni.do togas imav 80 poeni.od makedonski 4ka 8 poeni od matematika 3ka 6 poeni. 60+4+16+8+6=94 .Imav 3ka matematika na napredno ama znam za poveke od toa :vozbud:

abe kako gi smetate poenite ????? jas kako so procitav dobienata ocena od eksterno ja mnozis so 2.imam 4 godini site 5ki,5ka proektna zada4a.2 5ki od interni predmeti,makedonski mislam deka bese 82% a matematika napredno nivo 52%.imam li nesto greska izracunato ???

Член од
14 јули 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Е затва не треба да се замараш ного ного :pos: ке си учаш шо мислаш оти ке ти треба а не се ситници глупости шо не ти се потребни :) :)

:nenene: .... ИЧ
За во оваа држава наша каде што знаењето никој не ти го вреднува не треба да се мачиш...и онака од сега се знај кој во нашава генерација ќе ти го "лапни" местото за на факултет... ќе го помини со помош на тато и мама а ти чукај си ја главата ако немаш друга работа... али :toe: јас дури сега сфаќам :nesvest:
Кога што поминуваја сите така требаше и јас....
:toe:

Член од
14 јули 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
4 godini skros odlicen-toa se 60 poeni.5ka od proektna zada4a-4 poeni.interni testovi-fizika i informatika 5ki toa se 16 poeni.do togas imav 80 poeni.od makedonski 4ka 8 poeni od matematika 3ka 6 poeni. 60+4+16+8+6=94 .Imav 3ka matematika na napredno ama znam za poveke od toa :vozbud:

abe kako gi smetate poenite ????? jas kako so procitav dobienata ocena od eksterno ja mnozis so 2.imam 4 godini site 5ki,5ka proektna zada4a.2 5ki od interni predmeti,makedonski mislam deka bese 82% a matematika napredno nivo 52%.imam li nesto greska izracunato ???

4-те години супер одличен - имаш 40 или 60 поени??????????????

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

6,4 имаш од македонски а 3 од математика така да се на се имаш 89 и нешто.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Среден успех од сите 4 години * 12 = мах 60 поени
Оценка од прв екстерен * перцентилен ранг * 2 = мах 10 поени
Оценка од втор екстерен * перцентилен ранг * 2 = мах 10 поени
Оценка од прв интерен * 1,6 = мах 8 поени
Оценка од втор интерен * 1,6 = мах 8 поени
Оценка од проектна задача * 0,8 = мах 4 поени
Пример:
Прва година просек 4,5
втора година 4
трета 4,25
четврта 4,85
Среден успех е 4,4 и се множи со коефициент 12
4,4*12=52,8 поени од вкупно 60 за успехот
Македонски добиваш на пример 4ка, оценката се множи со коефициент 2 и со перцентилен ранг (од колку ученици од МАкедонија имаш подобар успех) да речиме 70 %:
4*2*70% = 5,6 поени
истиот начин и за вториот екстерен;
А за интерните предмети оценката ти се множит со коефициент 1,6
Пример физика добиваш 3ка
3*1,6 = 4,8
А оценката од проектната задача се множи со коефициент 0,8
На пример добиваш оценка 5ка
5*0,8 = 4

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
македонски јазик и литература 4 - 73,74
математика-основно ниво 4 - 87,03

леле.. по начинот на пресметување добив 92,xx.. и сеа со 2 четворки од 20 можни добив 12 :nerv::nerv::nerv:..

со 92,xx поени имам шанса во државна квота на ИНФО во Штип ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
македонски јазик и литература 4 - 73,74
математика-основно ниво 4 - 87,03

леле.. по начинот на пресметување добив 92,xx.. и сеа со 2 четворки од 20 можни добив 12 :nerv::nerv::nerv:..

со 92,xx поени имам шанса во државна квота на ИНФО во Штип ?
и во Скопје на ИНФО имаш шанси со 92

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Колку бода планирате дека ќе имате крајно??
Јас се надевам околу 92-93, шо е доволно да влезам во државна квота.

Член од
14 јули 2009
Мислења
6
Поени од реакции
0
Да не знај некој колку бода бараат min за на државна квота на економскиот во Прилеп????????????????????
Не им пишува на конкурсот :nerv: :(

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.393
Поени од реакции
9.678
да си знаел повеќе, повеќе и ќе имаше

ете заради ова е паметно да има државна матура

4 години имал 5ка а на матура извадил 3ка

ај најди тука логика
ne sum edinstven so site 5ki na matura so ima 3ka.i toa ako zabeleze 3ka matematika napredno nivo,so minimalno spremanje.pa ne gledam nesto kojznae kolku cudno,i ima dosta logika,na sekoj moze da mu se slu4i da zgresi.a drzavnata matura e totalen promasaj oti na makedonski imase prepisuvanje na mrtvo,i na matematika se kazuvase,i ima nekoj so 2ki 3ki celo sredno skolo go pominale,im se pogodilo do niv da sede ucen covek pa vadat 5ki na matura.proektot za matura mozebi e dobar,ama ne bese dobro sproveden.organizacijata bese slaba.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
ne sum edinstven so site 5ki na matura so ima 3ka.i toa ako zabeleze 3ka matematika napredno nivo,so minimalno spremanje.pa ne gledam nesto kojznae kolku cudno,i ima dosta logika,na sekoj moze da mu se slu4i da zgresi.a drzavnata matura e totalen promasaj oti na makedonski imase prepisuvanje na mrtvo,i na matematika se kazuvase,i ima nekoj so 2ki 3ki celo sredno skolo go pominale,im se pogodilo do niv da sede ucen covek pa vadat 5ki na matura.proektot za matura mozebi e dobar,ama ne bese dobro sproveden.organizacijata bese slaba.
види другар објаснувај му на некој друг такви работи
јас лани поминав по тој пат
за матурата за математика напредно ниво воопшто не се спремав нити еден ден
резултатот беше 5, а и многумина од мене препишаа и тие си имаа 5ки

така да ако си имал 5ка сите 4 години не ќе ти беше проблем барем 4ка да извадеше, а не 3ка

затоа нема логика, значи ако си ја заслужувал 5ката тие 4 години матурата со висока ќе ја положеше без проблем

ете затоа е потребна матура и екстерно оти добивате оценки без знаење

Kajgana Shop

На врв Bottom