Мислам стварноооооооооо :nerv: :angry3:
Абе со е оваааааааааааа :nerv:
Искрено.... разочаранаааааа сум скрооооооооооооооооооооооооос :zid: учев 4 години како ненормална и се трудев да поминам со сите 5ки за што???? за да ме упропастат со резултативе :zid: ела сега тупни 1400 денари за приговор :zid:
ненормалнаааа државааааааааааа :nerv: ова нигде го нема ни пак ќе го има... :nesvest:
Се полагало матура али супер одличните биле секогаш ослободени. барем така знам.
Матурава според мене е направена само да се извлечат тие галеничината на функционерите кои едвај ја влечат годината :icon_roll
Ме нервираааааааааааааааааааа :icon_conf:cry:
Само молба до Министерот за образовани - сите тие кои ги прегледувале тестовите на очнооооооооооооооо нека ги упатат :nerv: и него ич нема да му наштети еден преглед
а... само ме чуди каде е тоа... "Почуствувај ја уникатната убавина на знаењето " кога само од мојот клас имавме 4-ца што уста не отворија 4 години и сега ми земаат матура со 3 и 4 :zid:
Жити правдата... само што загубив желба и за факултет и за учење :nerv:
Само нешто ме интересира... не полагав математика али читам овде сите 5ки а кажуваат на ТВ сето 2ки- 3ки како с енајдовте сите со 5ките по математика на форумов??? :icon_surp секоја чест ако е така... стварнооооо :costumed4 :wink:
ај и уште нешто да си кажам полесно да ми биди :wink:
не сакам да употребам ама едноставно ме тера нешто.... хахахахаха
...
" Плукам на државава и на овој начин на живот" :bip:
4 godini skros odlicen-toa se 60 poeni.5ka od proektna zada4a-4 poeni.interni testovi-fizika i informatika 5ki toa se 16 poeni.do togas imav 80 poeni.od makedonski 4ka 8 poeni od matematika 3ka 6 poeni. 60+4+16+8+6=94 .Imav 3ka matematika na napredno ama znam za poveke od toaЕ како собра 94 поени со 3ка и 4ка жити се.
Е затва не треба да се замараш ного ного ке си учаш шо мислаш оти ке ти треба а не се ситници глупости шо не ти се потребни
4 godini skros odlicen-toa se 60 poeni.5ka od proektna zada4a-4 poeni.interni testovi-fizika i informatika 5ki toa se 16 poeni.do togas imav 80 poeni.od makedonski 4ka 8 poeni od matematika 3ka 6 poeni. 60+4+16+8+6=94 .Imav 3ka matematika na napredno ama znam za poveke od toa
abe kako gi smetate poenite ????? jas kako so procitav dobienata ocena od eksterno ja mnozis so 2.imam 4 godini site 5ki,5ka proektna zada4a.2 5ki od interni predmeti,makedonski mislam deka bese 82% a matematika napredno nivo 52%.imam li nesto greska izracunato ???
6,4 имаш од македонски а 3 од математика така да се на се имаш 89 и нешто.4 godini skros odlicen-toa se 60 poeni.5ka od proektna zada4a-4 poeni.interni testovi-fizika i informatika 5ki toa se 16 poeni.do togas imav 80 poeni.od makedonski 4ka 8 poeni od matematika 3ka 6 poeni. 60+4+16+8+6=94 .Imav 3ka matematika na napredno ama znam za poveke od toa
abe kako gi smetate poenite ????? jas kako so procitav dobienata ocena od eksterno ja mnozis so 2.imam 4 godini site 5ki,5ka proektna zada4a.2 5ki od interni predmeti,makedonski mislam deka bese 82% a matematika napredno nivo 52%.imam li nesto greska izracunato ???
и во Скопје на ИНФО имаш шанси со 92македонски јазик и литература 4 - 73,74
математика-основно ниво 4 - 87,03
леле.. по начинот на пресметување добив 92,xx.. и сеа со 2 четворки од 20 можни добив 12 :nerv::nerv::nerv:..
со 92,xx поени имам шанса во државна квота на ИНФО во Штип ?
ne sum edinstven so site 5ki na matura so ima 3ka.i toa ako zabeleze 3ka matematika napredno nivo,so minimalno spremanje.pa ne gledam nesto kojznae kolku cudno,i ima dosta logika,na sekoj moze da mu se slu4i da zgresi.a drzavnata matura e totalen promasaj oti na makedonski imase prepisuvanje na mrtvo,i na matematika se kazuvase,i ima nekoj so 2ki 3ki celo sredno skolo go pominale,im se pogodilo do niv da sede ucen covek pa vadat 5ki na matura.proektot za matura mozebi e dobar,ama ne bese dobro sproveden.organizacijata bese slaba.да си знаел повеќе, повеќе и ќе имаше
ете заради ова е паметно да има државна матура
4 години имал 5ка а на матура извадил 3ка
ај најди тука логика
види другар објаснувај му на некој друг такви работиne sum edinstven so site 5ki na matura so ima 3ka.i toa ako zabeleze 3ka matematika napredno nivo,so minimalno spremanje.pa ne gledam nesto kojznae kolku cudno,i ima dosta logika,na sekoj moze da mu se slu4i da zgresi.a drzavnata matura e totalen promasaj oti na makedonski imase prepisuvanje na mrtvo,i na matematika se kazuvase,i ima nekoj so 2ki 3ki celo sredno skolo go pominale,im se pogodilo do niv da sede ucen covek pa vadat 5ki na matura.proektot za matura mozebi e dobar,ama ne bese dobro sproveden.organizacijata bese slaba.