Резултати од екстерни матурски испити

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
imas li ideno na natprevar??aaaa bravo bravo..:D:D
ako tolku si samouveren u znaenjeto so ne idel napredno ::D:vozbud:
шо си толку напнат/а и гледаш со потценување на другите
што беше толку тешко напредното бе
ем и задачите сте ги знаеле

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.208
шо си толку напнат/а и гледаш со потценување на другите
што беше толку тешко напредното бе
ем и задачите сте ги знаеле

kakvi zadaci???i ne sum napnat nego sum razocaranA

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Лепи, не го оспорувам твоето знаење математика, али и на сестра ми што е второ оделение да и го дадам тестот да го набуба, и она ќе добие петка. Така што не си компетентен да збориш за математика.
Кој машки полов орган сте му се нафрлиле на Петар? Лајк, прво дечкото го лажирал тестот, па потоа не бил компетентен...вац некст?
Малиот е еден од најдобрите математичари во Охрид, а тија "второодделенчињата" се фрикови кои 8 години по ред се влечат по светски натпревари, математичари на кои и самите професори им симнуваат капа. Па сега уште ги знаеле задачите. Дај гет а лајф малку со сељачкиве коментари.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
kakvi zadaci???i ne sum napnat nego sum razocaranA
па ете некој пишал дека и на сестраму да ги дадел ќе ги набубала и ќе имала 5, значи ги имал некој задачите

не биди разочарана, ако си сигурна дека си напишала вреди да поднесиш приговор

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Математика 5
Македонски 4

Се гледаме на 17 август не знам шо да ви речам друго

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772

Чувај ме Господе од дупнати кондоми, од непријателите се чувам сама

Дека македонската образовна владина експертиза, е резултат на ирегуларна контрацепција(поврзана со кампањата за трето дете), покажаа резултатите од најново спроведената Матура.
Според најновите наоди на Владата, македонската матурантска пациентела, хронично пати од непознавање на својот мајчин јазик, за сметка на англискиот кој го владее екстраординерно.
Поттикната од ова базично сознание, предлагам англосаксонизмот да стане дел од нашата национална култура, па може дури и англискиот да стане официјален јазик, на што би се навлажнил медијаторот Нимиц и проблемите со името би биле минато.
Имено, македонистичката Влада, решила највисоките оценки по македонски јазик, да ги имаат експерименталните глувци кои ќе покажат успех повисок од 96% од сите матуранти. Останатите, ќе мора да се ,,усреќат" со фактот дека достигнуваат европско-контингентни англосаксонски височини, односно највисок успех по англиски јазик. Ако си го навратам помнењето, кампањата ,,монитор за секое дете" е поврзана токму со поголемата употреба на ултра-спориот школски интернет, како и експанзијата на англискиот јазик атачувана за него. Ете од каде повисоки резултати по англиски, отколку по македонски!
Додека трае балот на зрелоста(матура*заб на прев.), круцијално е кој ќе те монитонизира(опсервира). Можноста да се препише на матурата, е еднаква на онаа кога ќе купите лубеница, во неа да има семки.Дискрапантно, или можеби не, интенцијата е да се оформи мислење кај младината дека не го знае својот мајчин јазик. Епа извинете господине Министер во отставка, церебралната маса не ми е контаминирана. Сепак, ако во текстов забележите поголема количина на англицизми и лоши американизми, целта ви е исполнета. Барем за момент, ќе го адаптирам мојот нервен код, на вашата декадентна и девијаннта интенција. Барем во текстов, ќе ви докажам дека сте во право. Да, англискиот ми е попознат од македонскиот. Успеавте! Кој детергент го употребувате додека ги перете средношколските мозоци? Можеби Ленор?

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Што мислите колку од вкупно 100 поени ти се потребни за да влезеш во државна квота на економски факултет или информатика???

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Да, англискиот ми е попознат од македонскиот. Успеавте! Кој детергент го употребувате додека ги перете средношколските мозоци? Можеби Ленор?
Јас би им препорачала свински сапун....подејствувачки е...
Сликата е прекрасна инаку.Секоја чест.Доловена е реална слика на нашето општество и сурова реалност.
Предлог закон-Англиски јазик за службен...:tapp:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.394
Поени од реакции
9.680
jas imam 4ka makedonski i 3ka matematika napredno nivo,i toa mi bese realno ocekuvanje.makedonski ne znam kaj imam izgubeno poeni valjda vo esej i izvestaj,a prasanjta sto si gi proveriv mi bea tocni kako vo klucot za maturata.mene za na masinski ne mi treba napredno nivo matematika,ama koga birav predmeti ne bev odlu4en za na koj fax ke odam,pa zatoa si zemav napredno nivo,i sakav na nekoj na4in sam da se testiram.ne se spremav dovolno i zatoa imam 3ka,a inaku zada4ite ne bea mnogu teski.go vidov i testot za osnovno nivo matematika.tie sto imaat pod 4ka tamu na tia zada4i neka si baraat druga struka oti elektro ili masinski ne e za niv,ili pak pmf,100% ke zaglavat na izvodi i integrali.inaku maturata e samo pocetok i od esen na fax pocnuva vistinskata rabota.spored ocenite od maturata(ne planiram da podnesuvam prigovor) imam 94 poeni,mislam deka e sosema dovolno za drzavna kvota na masinski.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Македонски со колку перцентили се зема 4 најмалце?

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
приметливо е, а знам дека на државни натпревари има сокче па нешто благо, па си реков да не имало и на матурата :)
текстот не ти е лош, убаво си напишала
за жал и лани истото се случи со Македонскиот и никој не поведе сметка годинава да не се повтори, но се повтори

а до @Petrovski што ќе ми даваше часови по математика :pos: можам да му дадам до знаење дека веќе поминав јас по овој пат што сега вие го минувате, а математика напредно положив со 5 и иако не сакам да се фалам ама ај да му кажам дека повеќето препишуваа од мене и од сите што полагавме напредно имавме 5 само тие 2-3 што заминаа порано имаа 4, и мило ми е што сум им помогнал на тој начин да имаат поголем процент за кога конкурираа за факс
сите влегоа во државна квота :pipi:
така да нека бара друг ученик :pos:
:salut:
Фала мај френд!:back:
@Petrovski: Не ме ставај во пост лавр бој, нема да ти се вратам! Или сакаш повторна инвазија на флаери на форум? :pipi:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
jas imam 4ka makedonski i 3ka matematika napredno nivo,i toa mi bese realno ocekuvanje.makedonski ne znam kaj imam izgubeno poeni valjda vo esej i izvestaj,a prasanjta sto si gi proveriv mi bea tocni kako vo klucot za maturata.mene za na masinski ne mi treba napredno nivo matematika,ama koga birav predmeti ne bev odlu4en za na koj fax ke odam,pa zatoa si zemav napredno nivo,i sakav na nekoj na4in sam da se testiram.ne se spremav dovolno i zatoa imam 3ka,a inaku zada4ite ne bea mnogu teski.go vidov i testot za osnovno nivo matematika.tie sto imaat pod 4ka tamu na tia zada4i neka si baraat druga struka oti elektro ili masinski ne e za niv,ili pak pmf,100% ke zaglavat na izvodi i integrali.inaku maturata e samo pocetok i od esen na fax pocnuva vistinskata rabota.spored ocenite od maturata(ne planiram da podnesuvam prigovor) imam 94 poeni,mislam deka e sosema dovolno za drzavna kvota na masinski.
Е како собра 94 поени со 3ка и 4ка жити се.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Makedonski 5
Angliski 4
Ispadna kako so ocekuvav, jas sum zadovolna :)

Kajgana Shop

На врв Bottom