Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека прашањето му е како се режат игрите на цд.:smir:

Бтв дали ќе ми ги наведи некој по ред продолженијата од ГТА4 како одат и дали се нови сценарија или сосема нови игри?

Погоре му објаснав како да изрежи.

Мислам дека прашањето му е како се режат игрите на цд.:smir:

Бтв дали ќе ми ги наведи некој по ред продолженијата од ГТА4 како одат и дали се нови сценарија или сосема нови игри?

1.The Lost and Damned

2. The Ballad of Gay Tony

Јас ги снимив и на PC, ама не ги имам пуштено, некако GTA ми здосади. Али, викаат дека се интересни!
И да, експанзии се, не се сосем нови игри, истиот град е. :)

Da XBOX 360 e podobar od PS3, ne za kogo kako nego za sekogo. Zosto ??!! Zatoa sto ima pogolem broj na igri, najdobrite ekskluzivi na svetot, i na kraj moze da se hakne sto e mozebi najgolemiot plus koga si zitel na Makedonija.

Bratko za nesto od ova si vo pravo a za nesto ne. xbox gi ima najdobrite ekskluzivi bidejki razvivanje na igrata za PS3 e mnogu poskapa poradi procesorot koj toj go ima

The Lost and Damned i The Ballad of Gay Tony se SUPER isto kako i originalnata GTA 4 .

Bratko za nesto od ova si vo pravo a za nesto ne. xbox gi ima najdobrite ekskluzivi bidejki razvivanje na igrata za PS3 e mnogu poskapa poradi procesorot koj toj go ima

Хех, само Xbox ги нема најдобрите ексклузиви. :pos2:

Хех, само Xbox ги нема најдобрите ексклузиви. :pos2:

Ги има - за жал ( Фала богу ја средив поддрешкава на компјутеров ) Причината е во претходниот пост

Ги има - за жал ( Фала богу ја средив поддрешкава на компјутеров ) Причината е во претходниот пост

Ајде кажувај подобри ексклузиви, просветли не :)

Ајде кажувај подобри ексклузиви, просветли не :)

Насловот кажува се (па прочитајте надолу ако ви се чита) и многу ми е жал бидејќи ПС3 има многу поголем потенцијал од ИксБоксот кој само NaughtyDog успеа да го искористи. CPU-то на ПС3 е многу подобро одколку тоа на ИксБокс, GPU-то е уште подобро што придонесува до скап(и многу долг) развој на игрите за таа платформа.

---надополнување---

Дали ти е доста за ова или да ти најдам уште ?

Насловот кажува се (па прочитајте надолу ако ви се чита) и многу ми е жал бидејќи ПС3 има многу поголем потенцијал од ИксБоксот кој само NaughtyDog успеа да го искористи. CPU-то на ПС3 е многу подобро одколку тоа на ИксБокс, GPU-то е уште подобро што придонесува до скап(и многу долг) развој на игрите за таа платформа.

---надополнување---

Дали ти е доста за ова или да ти најдам уште ?

Не те прашавме дали е тешко да се прават игри за РЅ3 туку кои XBOX 360 ексклузиви се подобри од оние на РЅ3.

Не те прашавме дали е тешко да се прават игри за РЅ3 туку кои XBOX 360 ексклузиви се подобри од оние на РЅ3.

Call of Duty MW2, Fallout 3, Batman Arkham Asylum како и насловите на Valve (The Orange Box) изгледаат многу подобро на XBOX 360 отколку на РЅ3. Тоа се должи на различниот процес на создавање на играта. Додека за РС и ХВОХ360 требаа Direct X , за РЅ3 треба друг програм за изработка и тоа го попречува процесот на создавање на играта. Ако играта се појави прво за ХВОХ 360 а за помалку од 1 месец за РЅ3 земете ја онаа за ХВОХ бидејќи е направено само Copy>Paste на истиот материјал.
Донев што би направил да си на нивно место? Би го зел и софтверот на Сони да ги развиваш игрите или би направил само Copy>Paste на целиот материјал (Кој си го направил за ХВОХ) и за помалку од 1 месец би го конвертирал за РЅ3?

Call of Duty MW2, Fallout 3, Batman Arkham Asylum како и насловите на Valve (The Orange Box) изгледаат многу подобро на XBOX 360 отколку на РЅ3. Тоа се должи на различниот процес на создавање на играта. Додека за РС и ХВОХ360 требаа Direct X , за РЅ3 треба друг програм за изработка и тоа го попречува процесот на создавање на играта. Ако играта се појави прво за ХВОХ 360 а за помалку од 1 месец за РЅ3 земете ја онаа за ХВОХ бидејќи е направено само Copy>Paste на истиот материјал.
Донев што би направил да си на нивно место? Би го зел и софтверот на Сони да ги развиваш игрите или би направил само Copy>Paste на целиот материјал (Кој си го направил за ХВОХ) и за помалку од 1 месец би го конвертирал за РЅ3?

Знаеме дека мултиплатформските игри за нијанса изгледаат подобро на хвох. Ама ти рече дека хвох 360 има подобри ексклузиви од РЅ3.

Xbox 360 Има ексклузиви?!?! Од кога тоа??

XBOX 360:

Ace Combat 6: Fires of Liberation
Alan Wake
Crackdown series
Fable II
Forza Motorsport series
Gears of War series
Halo series
Infinite Undiscovery
Lost Odyssey
Project Gotham Racing series

PS3:

Demon's Souls
Final Fantasy Versus XIII
God of War III
Gran Turismo 5
Heavenly Sword
Heavy Rain
Infamous series
Killzone series
The Last Guardian
LittleBigPlanet series
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
MotorStorm
Resistance series
SOCOM
Uncharted series
Yakuza

Хммм Lineup-от што го нуди Сони ми изгледа далеку попривлечен од МС

- За каков тежок процес зборуваш небаре ПС3 излезе вчера па архитектурата на Сони им е шпанско село....4 години е на пазар
- Valve не прави игри за ПС3? Погледни го годинешниов Е3 Излгеда си пропуштил нешто
- Кои жалосни Call of Duty MW2, Fallout 3, Batman Arkham Asylum.....Да ми речеше дека Bayonetta изгледа подобро на хбох 360 ај, или FFXIII изгледа патетично на хбох 360

На останато немам коментар поради недостиг од логичност

Искрено глупо е расправање околу ексклузиви во денешно време кога се отиде мултиплатформ...И секој Publisher се стреми да извади што повеке пари....МС си држи две три студија...Сони си ги има SCEA SCEE i SCEJ и си вака Inhouse игри така да екслузвитетот може да се бара тука...
И девелопментот си е внатрешна ствар или ке прават за две конзоли или не...Не иде тоа Copy-Paste...Toa Поминува измеѓу Xbox 360 i PC и оние Press Y PRess X Press LR Портови каде се чудиш кај ти е ЛР на тастатура...

Decki izrezav endo cd kako sto mi kazavte vo ImgBurn i sega stavam drugo za da go izrezam i ke dojde do 34% izleguva error do so moze da e problemot zasto unistiv edno 10 cd

Decki izrezav endo cd kako sto mi kazavte vo ImgBurn i sega stavam drugo za da go izrezam i ke dojde do 34% izleguva error do so moze da e problemot zasto unistiv edno 10 cd

Брат а да си купиш игри од www.idc.com.mk?

--- надополнето ---

Бате ти очигледно не знаеш што е ексклузива, не си имал прочитано ништо за годинешново Е3. Иначе кога ќе направат масивна игра и динамичен Terrain како God of War 3 на МС, да ми се јавиш. Ти имаш некоја конзола? Или ми читаш работи од пред 20 години па ми пишуваш овде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom