Xbox360 гејмери

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Абе гледам некој игрици на интернетов има што се помали од 4 гига за xbox-ов. Е сега ако ги изрежам на обично двд ќе се игрет или не?
На пример кои?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Пробај па кажи ни. Ионака едно обично ДВД е 15-20 денари.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
A на какво двд ги режете игрите? Принко, вербатим? Дуал леер не прави проблеми нели? А имам слушнато дека не чита игри од хард диск како исо фајлови? А има друг начин за ставање на игри на хард дискот освен како .исо фајлови? Мислам дека прочитав погоре дека играте игри од хард диск ај ако може некој подетално фала. :) Се мислам како да фрлам 300еур за искбокс ептен се запалив последниве месеци. Тоа лајвот мора да е ептен јак :)

Плус ако фрлам 300евра за иксбокс не се знае после и на одмор дали ќе одам и дали возачка ќе полагам и уште многу работи. Затоа истражувам од секој можен аспект пред да направам одлука. А инаку кој имал друг проблеми со иксбоксот нешто како Red circle of death или нешто слично нека пише подетално и кои се ризиците за да дојде до него. Фала однапред :smir:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Мене ми се на Verbatim и Datawrite и не прават никаков проблем. Игрите како исо кога ќе ги симнеш, неможеш да ги ставиш одма на хард диск. Мора да ги режеш. А после, од цедето може да ја инсталираш играта на хард диск, ама и кога ќе ја играш, цедето мора да ти биде во ромот. Лајвот е супер, ама ако играш со пиратски игри, може да те фатат и да те банираат.

Јас го имам веќе 11 месеци, и не сум имал никаков проблем до сега.

Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.287
Поени од реакции
314
A на какво двд ги режете игрите? Принко, вербатим? Дуал леер не прави проблеми нели? А имам слушнато дека не чита игри од хард диск како исо фајлови? А има друг начин за ставање на игри на хард дискот освен како .исо фајлови? Мислам дека прочитав погоре дека играте игри од хард диск ај ако може некој подетално фала. :) Се мислам како да фрлам 300еур за искбокс ептен се запалив последниве месеци. Тоа лајвот мора да е ептен јак :)

Плус ако фрлам 300евра за иксбокс не се знае после и на одмор дали ќе одам и дали возачка ќе полагам и уште многу работи. Затоа истражувам од секој можен аспект пред да направам одлука. А инаку кој имал друг проблеми со иксбоксот нешто како Red circle of death или нешто слично нека пише подетално и кои се ризиците за да дојде до него. Фала однапред :smir:

Тоа со RROD, зависи со каква плоча ќе го земеш иксбоксот.

Колку што читав, Jasper е најповолна.

Jasper
Jasper was released in late 2008 and cropped up in Arcade machines at the end of November. It introduced the 65 nm GPU to reduce power usage and cost further. The new powersupply is rated for 150 Watt, down form 175 Watt on the Falcon. The Amperage on the 12V rail is down to 12.1A (12.1A x 12V = 145.2W).
The on-board flash has also increased to allow the new NXE (New Xbox Experience) dashboard update to reside internally, instead of requiring a memory unit or the hard drive.

• IBM 65 nm CPU
  • ATI 65 nm GPU with 80 nm on-chip eDRAM
  • 150 Watt power supply, 12V rated for 12.1A, new connector
  • The new 150 Watt power supply is slightly smaller than the older versions
  • Larger 256 MB on-board flash, up from 16 MB, to accommodate the NXE update
  • On-board flash memory only on Arcade Console, other versions have an HDD
  • Same fan connection as Xephyr
This is the newest and best console to have at this point. It has both 65nm chips which reduce heat in a large amount, as well as onboard memory.

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
A гледам ова Елит НТСЦ онли пишува? Тоа има врска со плочата или??? Ако ја нема играта на нтсц како се снаоѓате?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Jas igrite gi rezam na verbatim, nikogas ne mi isklucilo. Ako e na Data Write ili No Name znae nekogas da iskluci na sred igrajne. Igrite mozes da gi snimas na hard disk, za da ne stavas non stop cd, + taka pobrzo se loadiraat (za zal jas seuste nemam hardisk ama kaj i da e).

A sega spustam Pro Evolution soccer 2010, a tie so se pomali od 4 giga ke probam pa zdravje utre ke vi kazam dali se igra od na obicno DVD.

Inace GO GO jas brat isto se mislev dali da polagam ili Xbox, i si kupiv Xbox, ama jas sum od Ohrid i peski sekade mozam da stignam za mn kratok period. Ako bi bil od nekoj pogolem grad bi odbral vozacka :pos2:

Izvinite na kirilica sto pisuvam ama me zeza nesto windows- ov

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Хахаха абе јас од Скопје ама шо и да полагам пак и на школо идам со автобус вадам слободна карта месечно така да коа ќе размислам боље искбокс и автобус него кола еднаш месечно и автобус секој ден xD

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Aj pomos malce ako ne koj ja rezel call of duty.

Ja spustiv od ovdeka http://zamunda.net/details.php?id=194813&hit=1

no ne razbiram kako da se izreze prevedeo na makedonski pregoo google e nesto vaka.

ВНИМАНИЕ - Играта е WAVE 4, за да ја подкарате е потребно прво да ја пуштиш c
activate.iso метода (за 1.6 хак е тоа за старите треба да се пачва).
Еве линк за активејт исо-то - activate.iso, се запишал на првиот слој без
Layerbreak и на DVD + R DL диск. Потоа го отварате и штом ќе ви прикаже
натпис испраќате WAVE 4 играта.

Nekoj da pomognit?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Тоа значи дека ти треба последниот фирмвер за да можеш да ја играш. Ама има некој пач што се става во играта, за да може да ти се пушти и на постар. Сум немал искуство со тоа, па неможам да ти помогнам. Мене Драган ми даде некој loader на цеде и пред да ставам некоја од новите игри што го бараат последниот фирмвер, го ставам тоа цеде, па после играта и се пушта, а доколку претходно не го ставам лоудерот, не ја чита играта.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Тоа значи дека ти треба последниот фирмвер за да можеш да ја играш. Ама има некој пач што се става во играта, за да може да ти се пушти и на постар. Сум немал искуство со тоа, па неможам да ти помогнам. Мене Драган ми даде некој loader на цеде и пред да ставам некоја од новите игри што го бараат последниот фирмвер, го ставам тоа цеде, па после играта и се пушта, а доколку претходно не го ставам лоудерот, не ја чита играта.
A kolkav e toj loaderot?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894

И јас планирам да ја купам од кај Драган,како и низа нови игри.Сеа за секоја нова ке ми треба посебен лоадер или само за модерн ворфер 2 или што?Дали цедето со лоадер треба да се инсталира и колку пари е?

Kajgana Shop

На врв Bottom