Xbox360 гејмери

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Незнам да ти помогнам зошто јас ги купувам од Драган.

Ама пробав НФС Шифт да ја режам и не успеав. Потрошив 4-5 цедиња и на крај пак ја купив.

Член од
20 март 2007
Мислења
30
Поени од реакции
1
За другарчево што бара помош за играње на пиратскиии :kesa:. Симни едно програмче, се вика Clone CD. Е сеа фората е што има две Clone DVD и Clone CD, немој да се прелажеш да го симнеш првото (од искуство) иако ке пишува дека преку него се пуштаат xbox 360 игрите. Значи Clone CD. Понатаму постапката е гола вода..но ако неможеш да се снајдеш пиши, па ке ти објаснам подетално. ПОзз:smir:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
За другарчево што бара помош за играње на пиратскиии :kesa:. Симни едно програмче, се вика Clone CD. Е сеа фората е што има две Clone DVD и Clone CD, немој да се прелажеш да го симнеш првото (од искуство) иако ке пишува дека преку него се пуштаат xbox 360 игрите. Значи Clone CD. Понатаму постапката е гола вода..но ако неможеш да се снајдеш пиши, па ке ти објаснам подетално. ПОзз:smir:
Значи да си спуштам clone dvd и да си режам само.?

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Clone CD, не Clone DVD. Да и да си режаш :helou:
Јас ги режам игрите со ImgBurn. Меѓутоа треба да наместиш Layerbreak за да ги чита игрите. Ако .исо фајлот има и .dvd фајл, отвори ги двд фајлот преку Imgburn или CloneCD и почни да режиш, Layerbreake-oт веќе ќе ти биде наместен.

Ако немаш .dvd фајл. Спушти го Imgburn (бесплатна е) и оди :
Tools->Settings->Write
Тука има Layer Break (For DL Media) селектриај го User Specified, и под тоа, каде што пишува Sectors in L0: напиши : 1913760 . Ако Layer Brake-от не е точен, играта нема да ти ја чита.

(Ова горе што го напишав важи за ImgBurn, не знам дали CloneCD го препознава исо фајлот без .dvd фајл дека е игра за 360ка и дека Layer Brake-от го мести автоматски)

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас ги режам игрите со ImgBurn. Меѓутоа треба да наместиш Layerbreak за да ги чита игрите. Ако .исо фајлот има и .dvd фајл, отвори ги двд фајлот преку Imgburn или CloneCD и почни да режиш, Layerbreake-oт веќе ќе ти биде наместен.

Ако немаш .dvd фајл. Спушти го Imgburn (бесплатна е) и оди :
Tools->Settings->Write
Тука има Layer Break (For DL Media) селектриај го User Specified, и под тоа, каде што пишува Sectors in L0: напиши : 1913760 . Ако Layer Brake-от не е точен, играта нема да ти ја чита.

(Ова горе што го напишав важи за ImgBurn, не знам дали CloneCD го препознава исо фајлот без .dvd фајл дека е игра за 360ка и дека Layer Brake-от го мести автоматски)
Пробав си работи се супер. Играта се игра без никаков проблем. Фала

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Неколку нејасни работи.

Значи го поврзувам со HDMI кабел ама звук нема? Како што знам HDMI пренесува и звук? Но никако да добијам звук, дали некој го имал овај проблем

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Што ТВ имаш? Дали во опциите на Х360 имаш наместено да иде звукот преку HDMI? (ако воопшто има таква опција)

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Неколку нејасни работи.

Значи го поврзувам со HDMI кабел ама звук нема? Како што знам HDMI пренесува и звук? Но никако да добијам звук, дали некој го имал овај проблем
Провери во Console Settings дали аудио Out е наместено преку ХДМИ.

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Дали за да играм онлајн ми треба xbox live gold member или само xbox live

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Дали за да играм онлајн ми треба xbox live gold member или само xbox live
Ти треба Голд за да играш. Иначе за да спушташ демо игри и слично, не ти треба голд. Ако сакаш можам да ти најдам Голд при-пејд код.

Kajgana Shop

На врв Bottom