Македонците во Aлбанија

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Според Ванчо Шехтански преседател на ТМРО, Владата на Албанија угнетува 750.000 Македонци.не им дозволи на Македонците да имаат свој претставникк во Собранието.

brojkava e 750.000 ??
Бројката никој не ја знае пошто Албанија не прави попис на етничка припадност, значи додека таков не се направи само ќе се шпекулира.

Сепак колку и да се ако не гласаат за една партија кој би ги барала тие права и би се потрудила во договор со власта да се спроведат бројката ќе остане само на хартија. Вака излегува дека повеќето гласале или за Бериша или за социјалистите.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
750 00 мислам дека е премногу, би дошло околу 20 % од населението мада очигледно национализмот е премногу јак таму :toe:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Значи после се нема Македонец во албанското собрание ?:uvo:
А пак претседателот на државата им е почестен гостин на отварање на Охридско Лето... По иронично-смешно-трагични сценарија нема никаде на овој свет. И сите Македонци во Македонија и сите Македонци во цек свет, заспани ли сте ? Ако ги има 750 000 па и пола нека се, можат ли да се соберат некаде на некој поголема „полјана“ и да се пребројат, па нека снимаат и некој филм со мобилките како доказ. Па понатаму ќе видиме. И ова важи за сите оние ЕЕЕЕ НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ - ГОЛЕМ НАРОД СМЕ!

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
И сега Кварк ви е крив што не фрла дрва и камења по Албанија :). Ви ја кажува човекот вистината како се добиваат права кои сметаш дека ти припаѓаат.

Нема држава што доброволно дава малцински права посебно не на „трусно„ подрачје како Балканот!

Сите што барате некаков реципроцитет заборавате дека и Албанците не ги добија правата на тацна туку имаше „дебела„ предисторија а многу и тивко и се восхитуваат на Елада каква малцинска политика води. Грозјето е сепак кисело.

Вистината е таа, кој не ја гледа негов проблем.

Никој од никого не бара кривица, јасно е секому како "некој " добиваат права на балканот, но проблемот е во тоа дека сите не размислуват на таа фрекфенција, навлеговме во 21 век и мислам нема потреба од второ косово или палестина, и така натаму, да не редам.
Грозјето сепак е слатко .........
Вистината е таква каква што сакаш да ја видиш :smir::helou:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Никој од никого не бара кривица, јасно е секому како "некој " добиваат права на балканот, но проблемот е во тоа дека сите не размислуват на таа фрекфенција, навлеговме во 21 век и мислам нема потреба од второ косово или палестина, и така натаму, да не редам.
Грозјето сепак е слатко .........
Вистината е таква каква што сакаш да ја видиш :smir::helou:
Мислиш дека нема потреба затоа што немаш сила нешто да постигнеш, нормално е да бидеш пацифист во таква констелација :smir:. Да можат 200 000 Македонци да излезат на протест во Албанија која албанска влада да е ќе падне ко крушка. Ама нема да излезат :). Во таква ситуација пацифизмот и модерните европски текови се најдобра солуција :).

Штом велиш грозјето е слатко еве и јас се согласувам :helou:.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Мислиш дека нема потреба затоа што немаш сила нешто да постигнеш, нормално е да бидеш пацифист во таква констелација :smir:. Да можат 200 000 Македонци да излезат на протест во Албанија која албанска влада да е ќе падне ко крушка. Ама нема да излезат :). Во таква ситуација пацифизмот и модерните европски текови се најдобра солуција :).

Штом велиш грозјето е слатко еве и јас се согласувам :helou:.
Еднаш реков и не сакам да се пофторувам.... кога во албанија ке има демократија ко во македонија ке излезат на протести 200 000 луге, несакам да бидам погрешно сватен:паметниот со оружје не се фали, тој на зборови што е слаб, силата на зборот ја применува со оружје, што би било да земеме оружје во рака сите обесправени во светот, дали ке остане после сето тоа некој да ужива во благодетите на мајката земја .....во секој од нас се крие звер.............
ПС Паролата од вудсток ако не грешам гласеше вака:
Стварај лубов а не војна:smir:

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Еднаш реков и не сакам да се пофторувам.... кога во албанија ке има демократија ко во македонија ке излезат на протести 200 000 луге, несакам да бидам погрешно сватен:паметниот со оружје не се фали, тој на зборови што е слаб, силата на зборот ја применува со оружје, што би било да земеме оружје во рака сите обесправени во светот, дали ке остане после сето тоа некој да ужива во благодетите на мајката земја .....во секој од нас се крие звер.............
ПС Паролата од вудсток ако не грешам гласеше вака:
Стварај лубов а не војна:smir:
Vo Albanija ima daaaaaaaaaleku daaaaaaaaleku poveke demokratija momentalno otkolku sto imase vo taze postkomunisticka Makedonija, togas koga Nevzat Halili bez problem go blokirase Skopje. :smir:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Vo Albanija ima daaaaaaaaaleku daaaaaaaaleku poveke demokratija momentalno otkolku sto imase vo taze postkomunisticka Makedonija, togas koga Nevzat Halili bez problem go blokirase Skopje. :smir:
Имаш право, демократија е вољата на мнозинскиот дел од народот, а во Македонија не е така.

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150

Могу интересно излагање... за зборот демократија може да се дебатира до бесконачност, но јас ке бидам краток:
демократија нема никаде во светот а најмалку на балканските простори, иако демократијата потекнува од овие простори, зборот демократија е именка за манипулација на широките народни маси....

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Могу интересно излагање... за зборот демократија може да се дебатира до бесконачност, но јас ке бидам краток:
демократија нема никаде во светот а најмалку на балканските простори, иако демократијата потекнува од овие простори, зборот демократија е именка за манипулација на широките народни маси....
Abe okey, ama nekako ko na prazno mi verglas...:)

Ne aludirav na nekakva si idealna demokratija po definicija, tuku iznesov zaklucok preku realna sporedba :toe:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Abe okey, ama nekako ko na prazno mi verglas...:)

Ne aludirav na nekakva si idealna demokratija po definicija, tuku iznesov zaklucok preku realna sporedba :toe:

1. Па да продолжам со верглање на празно:
  2. Која е разликата помегу демократијата во Абанија и Македонија
  3. Дали повеке ја практикуват демократијата Македонците или Албанците :raz:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
  1. Па да продолжам со верглање на празно:
  2. Која е разликата помегу демократијата во Абанија и Македонија
  3. Дали повеке ја практикуват демократијата Македонците или Албанците :raz:
Ko prvo, pravam sporedba pomegju denesna Albanija i Makedonija od 90-tata godina.

E sega, zakluci sam kaj ima poveke demokratija, vo denesna Albanija clen na NATO i skoro so sigunost status kandidat za EU, ili pak taze oformena Makedonija sto tuku izlezena od 50 godini komunizam. :smir:

Poentata e deka, koga mozese Nevzat Halili vo toa vreme da sobere nad 100 iljadi albanci na plostadot vo Skopje, bez problemi moze toa i Temnelko da go napravi vo Tirana. Stepenot na demokratija vo Albanija ne e nikakva precka, edinstven uslov e realnata brojka na narod koja eventualno Temelko bi mozel da ja sobere. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom