Македонците во Aлбанија

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Imase izbori vo Albanija? Imase.
Sto ne izleze toj tipacot Temelko sam na izbori i so tie 750 iljadi da dobie nekoi 30-40 mandati?!!!

Nevzat Halili vo pocetokot na 90-tite sobra nad 100 iljadi albanci na plostadot vo Skopje... bujrum i Temelko neka sobere tolku vo Tirana, pa povelele pak na laf-muabet.... do togas.... :toe:
fala, cao, prijatno..... Leka vi nok. :helou::helou::smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Sto ne izleze toj tipacot Temelko sam na izbori i so tie 750 iljadi da dobie nekoi 30-40 mandati?!!!

Nevzat Halili vo pocetokot na 90-tite sobra nad 100 iljadi albanci na plostadot vo Skopje... bujrum i Temelko neka sobere tolku vo Tirana, pa povelele pak na laf-muabet.... do togas.... :toe:
Кога во Албанија, ке ја има Македонската демократија, тогаш ке збориме за собирање на плоштад во тирана, а до тогаш.... добар ти сон Quark :helou::helou:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

Лека ли ноќ да ни е?
Ќе биде, кога ќе им се дозволи на Македонците од Албанија (не само во Пустец), да учат на мајчин јазик барем до осмо и да имаат пописна графа Македонци. Како ти звучат овие права тебе, на кој тука во Македонија правата ти се згазени од страна на омразените каури. Премногу им се?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Лека ли ноќ да ни е?
Ќе биде, кога ќе им се дозволи на Македонците од Албанија (не само во Пустец), да учат на мајчин јазик барем до осмо и да имаат пописна графа Македонци. Како ти звучат овие права тебе, на кој тука во Македонија правата ти се згазени од страна на омразените каури. Премногу им се?
Aj sto ste mi cudni, ebate belja ebate.
Sto nejasno kazuvam bre?

Imas parlamentarna demokratija vo Albanija. Ti se dozvoluva da registriras politicka partija bez razlika na orientiranosta i na toa cii interesi ke branis.
Fino lepo izleguvas na izbori i ako stoi brojka zad tebe dobivas znacitelen broj na mandati. So tie mandati vleguvas vo sistemot i ja pocnuvas bitkata vnatre sistemot. Ako sistemot i dalje ne te sisa ( iako si znacitelna brojka, koja sto brojka ti e verificirana legalno na izbori ) zaklucuvas deka kaljasot mu e majka. Zimas i pukas. :toe:
Neka ucat malku od nas ebago.

Ama, ama, pred se, treba da si BROJKA. Posle toa se e lesno.
A ako si sprotivnoto t.e. nekakva i-brojka, ke si verglas onaka do beskraj i nazad, kolku da si se tesis i samosozaluvas, kako si ti del od bibliskiot narod na koj sto niz cela istorija sekoj eban drug narod na planetava mu kova zagovori. :toe:

p.s. ne sum voopsto protiv tie prava na makedoncite vo Albanija. Ako gi ima i gi zasluzuvaat, neka se izborat za niv. Pogore gi kazav soluciite kako da se dojde do toa. :toe::smir:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
Aj sto ste mi cudni, ebate belja ebate.
Sto nejasno kazuvam bre?

Ako sistemot i dalje ne te sisa ( iako si znacitelna brojka, koja sto brojka ti e verificirana legalno na izbori ) zaklucuvas deka kaljasot mu e majka. Zimas i pukas. :toe:
Neka ucat malku od nas ebago

p.s. ne sum voopsto protiv tie prava na makedoncite vo Albanija. Ako gi ima i gi zasluzuvaat, neka se izborat za niv. Pogore gi kazav soluciite kako da se dojde do toa. :toe::smir:
Значи права демократија ти е болдираното, а за друго ко му јебе матер...
што би се рекло ашкулсун мошеби не се изразив правилно ебг...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Epa ok cim taka..... treta solucija: da places, kukas, i cimolis.... do nekade udzum i nazad u p.m..... i nisto da ne resis :toe:

p.s. askolsun :)

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Quark колку сакаш бранија ама фактот дека се однесува дискриминирачки спрема малцинствата неможеш да го одречиш нити побиеш

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Quark колку сакаш бранија ама фактот дека се однесува дискриминирачки спрема малцинствата неможеш да го одречиш нити побиеш
Zosto mislish deka diskriminirani ?

Ako se , jas kako Albanec prv gi osuduvam ...

F

FilipMacedon

Гостин

Мило ми е ако искрено го мислиш тоа,но реално гледано твојата едниствена осуда неможе ништо да направи против таквата дискриминирачка политика

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
И сега Кварк ви е крив што не фрла дрва и камења по Албанија :). Ви ја кажува човекот вистината како се добиваат права кои сметаш дека ти припаѓаат.

Нема држава што доброволно дава малцински права посебно не на „трусно„ подрачје како Балканот!

Сите што барате некаков реципроцитет заборавате дека и Албанците не ги добија правата на тацна туку имаше „дебела„ предисторија а многу и тивко и се восхитуваат на Елада каква малцинска политика води. Грозјето е сепак кисело.

Вистината е таа, кој не ја гледа негов проблем.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Мило ми е ако искрено го мислиш тоа,но реално гледано твојата едниствена осуда неможе ништо да направи против таквата дискриминирачка политика
Jas kolku sum poznat ( mozebi i nee taka) , partijata na Mekdoncite vo Albanija e vo koalicija so Sali Berisha , i deka Makedoncite imaat svoj Gradonacalnik , kolku sto gleav po nasite Tv... Zato sakav poveke da znam , kolku i kade se diskriminirani ?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

вратисе кога ќе има посебна колона за малцинства како кај нас што има на попис
за останатото побарај го мојот пост во првите е

И сега Кварк ви е крив што не фрла дрва и камења по Албанија :). Ви ја кажува човекот вистината како се добиваат права кои сметаш дека ти припаѓаат.

Нема држава што доброволно дава малцински права посебно не на „трусно„ подрачје како Балканот!

Сите што барате некаков реципроцитет заборавате дека и Албанците не ги добија правата на тацна туку имаше „дебела„ предисторија а многу и тивко и се восхитуваат на Елада каква малцинска политика води. Грозјето е сепак кисело.

Вистината е таа, кој не ја гледа негов проблем.

Не ми е кварк ни најмалку крив, нити па очекувам да фрла со камења по Албанија, но неможеш да негираш дека малцинствата таму немаат права

а како се добиваат права на овие просотри јасно ми е :smir:

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Според Ванчо Шехтански преседател на ТМРО, Владата на Албанија угнетува 750.000 Македонци.не им дозволи на Македонците да имаат свој претставникк во Собранието.
brojkava e 750.000 ??

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880

Kajgana Shop

На врв Bottom