Нè брка полиција од парк, што со тоа?

• Креатор на темата Креатор на темата pomarandza
  • Време на започнување Време на започнување
Според законот кој не го донесоа завчера (а колку јас го познавам) никој не може да ве избрка од јавно место доколку не го нарушувате јавнио ред и мир и сте полнолетни во било кое време од денот, освен ако во полиција не е предвиден одреден протокол кој на таа локација ќе се случува.

Шо значи, малолетници, ќе мора да научите да живеете поинаку од тоа до сега (Пошто владата ни е десничарски ориентирана - и ги задржува традиционалните вредности на нашето општество :tapp: ).

А сите останати, колку јас знам, никој не може да ме избрка од парк ако седам на сепаре пијан. Или има некој нов закон? :toe:

Ти се надоврзува болдот. Ќе ти рече пијан си, нарушуваш ред & peace, задеваш рандом минувачи.
Наречи го непрофесионалност, но има многу дупки, а против државните лица тешко се оди против.

никој не може да ве избрка од јавно место доколку не го нарушувате јавнио ред и мир и сте полнолетни во било кое време од денот, освен ако во полиција не е предвиден одреден протокол кој на таа локација ќе се случува.
Арно ама тешко пивнат или пијан да не ги нарушува редот и мирот, посебно во група. Вчера гледав-у двор, за Петровден пивнаа (деца :) ), лом направија, од столици, до пепелници и чаши. Ракија, пиво е гадна работа, посебно без мерка и без мезе :smir:

Арно ама тешко пивнат или пијан да не ги нарушува редот и мирот, посебно во група. Вчера гледав-у двор, за Петровден пивнаа (деца :) ), лом направија, од столици, до пепелници и чаши. Ракија, пиво е гадна работа, посебно без мерка и без мезе :smir:
...и во пубертет :) Ептен лоша комбинација :)

Ти се надоврзува болдот. Ќе ти рече пијан си, нарушуваш ред & peace, задеваш рандом минувачи.
Наречи го непрофесионалност, но има многу дупки, а против државните лица тешко се оди против.

Јок ба... не е исто. Пијани луѓе можат да седат и да расправаат егистенционални прашања, као градите на Елена Ристеска. :icon_lol:
Не секој пијан тепа и фаќа џандарки за гс.

Плус, како бе од Маракана камен пијан да си идам до дома. Нема такси пред врата, шо, да седам на скали, и чим стапнам на улица за да влезам у кола, шкрап лисици на рука. :zid:

Нема закон кој вика дека не смееш да бидеш пијан на улица, освен ако не праиш глупости. Али може донеле у меѓувреме... :toe:

...и во пубертет :) Ептен лоша комбинација :)
Тоа пубертетот го заборавив, плус придонес за такво нешто. Инаку од нас постарите на другата страна никој не се флекоса. Се у нормала.

Јок ба... не е исто. Пијани луѓе можат да седат и да расправаат егистенционални прашања, као градите на Елена Ристеска. :icon_lol:
Не секој пијан тепа и фаќа џандарки за гс.

Плус, како бе од Маракана камен пијан да си идам до дома. Нема такси пред врата, шо, да седам на скали, и чим стапнам на улица за да влезам у кола, шкрап лисици на рука. :zid:

Нема закон кој вика дека не смееш да бидеш пијан на улица, освен ако не праиш глупости. Али може донеле у меѓувреме... :toe:

Не ме сфати. Знам дека не секој има лошо пијанство.
Зборев за кефот на полицијата. Ако на неко полицаец му прдне да те тргне од парк, ќе успее.

Он тврди задеваш случајни граѓани. Против него неможеш. Плус пијан си. Те носи во станица одозгора..
Зборот ми беше, немаат право, но непрофесионалноста користи многу дупки од законот. Power abuse, kinda. :toe:

Па и јас тоа спомнав во претходниот пост, ништо не сум правела што не треба и никогаш ништо не ми пререкле ниту па лична карта ми побарале :)
Ве читам и се смеам... Како тоа го поддржуваш законот, кога сто шеес милиони пати сум те видела после полноќ надвор?

Ве читам и се смеам... Како тоа го поддржуваш законот, кога сто шеес милиони пати сум те видела после полноќ надвор?

Ова сигурно? Надвор? Јас после полноќ?

Прво преиспитај се колку пати навистина ме имаш видено после полноќ надвор. На форумов има луѓе кои секои 2-3 дена излегуваат со мене и нека ти кажат во колку се враќам дома.
Како прво, поради спортот морам да си легнувам порано (што не ми иде деновиве), а како второ живеам подалеку од центарот на градот и гледам да се враќам со автобус, а последниот автобус ми е далеку пред да отчука 12 :smir:

Но, еве, и да сум излегувала после 12 според тебе - знаеш дека јас не пијам алкохол, ниту пак сум личност која прави бучава, се дере и што не. Зошто би ме запрела полиција? Поради што сум малолетник? Па не ме запира, од кај да знам зошто никогаш не ми побарале лична карта. Не можам да отидам до кај нив и да им кажам еее јас имам 17, казнете ме. Ако ме казнат, ќе си платам, фала богу, ама ова дека ме имаш видено 160.000.000 пати надвор после 12 е чиста глупост.:smir:

Ова сигурно? Надвор? Јас после полноќ?

Прво преиспитај се колку пати навистина ме имаш видено после полноќ надвор. На форумов има луѓе кои секои 2-3 дена излегуваат со мене и нека ти кажат во колку се враќам дома.
Како прво, поради спортот морам да си легнувам порано (што не ми иде деновиве), а како второ живеам подалеку од центарот на градот и гледам да се враќам со автобус, а последниот автобус ми е далеку пред да отчука 12 :smir:

Но, еве, и да сум излегувала после 12 според тебе - знаеш дека јас не пијам алкохол, ниту пак сум личност која прави бучава, се дере и што не. Зошто би ме запрела полиција? Поради што сум малолетник? Па не ме запира, од кај да знам зошто никогаш не ми побарале лична карта. Не можам да отидам до кај нив и да им кажам еее јас имам 17, казнете ме. Ако ме казнат, ќе си платам, фала богу, ама ова дека ме имаш видено 160.000.000 пати надвор после 12 е чиста глупост.:smir:
Одговорно тврдам дека те имам видено после 12 часот надвор. Никогаш пијана, но надвор. Не можам едноставно да сфатам правење светец/светиња и ,,поддржување на закон" така од пред компјутер, кога праксата е поинаква. Ирелевантно е дали си пијана, кога си празнолетна и надвор после 12.:smir:

Jas koga ebav vo park ti uste bese vo od tatko ti madinata, pa taka ovaj muabet da mu go kazis doma na tatkoti i majkati, a sigurno i serenjeto ti prestavuva nekoe golemo zadovolstvo, a za mocanjto da ne zborvam sigurno pri sekoe mocanje mislis deka imas sex pa zatoa se silis na sex vo park.
Овие муабети "Јас додека сум ебел ти си се клател во ташаците на татко ти" прај ги на копиљаци некои дека се сосема непотребни, а според мислењава што ти ги имам прочитано до сеа сметам дека си и со памет на седмо оделенец. Се гледа дека си човек кој очиледно НЕ ЗНАЕ да дебатира, НЕ ЗНАЕ да пишува на кирилица, НЕ ЗНАЕ да комуницира како нормално човечко суштество... И немој ти после на мене да ми кажуваш што правам додека мочам, ебам или серам.

Поентата на тој постот ми беше да кажам дека на голем број од малолетниците најубавите моменти од детството се дешавале во паркот.

Се појавија акции за спречување на малолетниците да пијат, да не го нарушуваат јавниот ред и мир и да си одат дома до 12 часот, а воедно и да се почитува законот за јавна чистота и тогаш сите се вознемирија, па како тоа полицијата смеела да го прави (а ако не го прави тоа па тогаш реакции зашто не ги спроведува законите), па се било за пари (нормално дека е за пари, тие го вртат светот, ако малолетниците само се опоменуваа со збор никој немаше ни да ја спомне акцијата Распуст, ама кога им бараат пари сите се бунат), а се е тоа нормално што го прави полицијата, ненормално е како се однесуваат поголемиот број од малолетниците.

Да имаше вака многу пред се малолетници кои се бунат тука да сакаат да одат во парк преку ден да се прошетат, да пијат кока кола и да се дружат и рекреираат ќе беше добро. Не дека нема такви, ама се мноооогу помалце од оние што паркот го сметаат за место каде можат да се напијат на раат навечер со другарите.

Ако се однесуваш нормално и седиш во паркот се дружиш и малолетните ако не пијат, полнолетните смејат нормално да пијат но да не го нарушуваат јавниот ред, ако се фрлаат отпадоците во канта, ако не се конзумираат наркотични средства ... тогаш никој нема да ве рецне од полицијата.
Само ако си виновен и не почитуваш правила е тогаш ќе влијаат оние "злобнине" полицајци, кои само си ја вршат зададената работа.

Така да тие што се загрижени тука и се бунат, е всушност зашто не можат незаконските активности да си ги извршуваат на раат.

Jas iskreno mislam deka milicajcite se losi lugje i deka ne treba da ima davame da jadat DA NE PLAKJAME DANOK OD SEGA AMA SITE SLOZNO!!!!!!
POZDRAV:salut:

Важит Мими ај ќе дискутираме на темава дали Џену Грл си ја видела стварно после 12 или не си ја видела.

Или ќе го читаме "хуморов" од членов над мене и ќе се згазиме од смеење. Или не...

Jas iskreno mislam deka milicajcite se losi lugje i deka ne treba da ima davame da jadat DA NE PLAKJAME DANOK OD SEGA AMA SITE SLOZNO!!!!!!
POZDRAV:salut:

ma zemite soberite se 40-50 i izvrzite se so lanci i katanci site za nekoe drvo u park zaedno u krug, pa neka ve stanat od tamu, ako mozat...oni na vas...gubrinja ni edni...:pos2:

Vazit flirt ke diskutirame sega za toa dali ke se vrzuvame.
Ili ke go citame "humorot" na moderatorot nad tebe. Ili ne...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom